sevgili abilerim ve kardeşlerim istanbul çevresinde vede diğer şehirlerden katılmak isteyen tüm üyelerimizin katılımına açık bir organizsayon yapmaya nedersiniz ?amaç sitemizdeki üyelerimizin yüzyüze tanışıp kaynaşması ve dostlukların gelişmesi.eğer balıkta yakalanırsa oda tuzu biberi olur ne dersiniz? herkezin yorumlarına açıktır. yer ve zaman olarakta fikirleriniz varsa yazalım lütfen saygılar...
Can kardeşim, ilk üye olduğumda bende buna benzer bir konu açmıştım ancak nedense fazla ilgi görmemişti.Daha sonra bir arkadaşla birlikte av yapmak üzere mesajlaştık, bunu gören başka arkadaşlarda bize dahil olmaya başlayınca, düşünemeyeceğimiz kadar büyük ve uyumlu bir grup oluşturduk. ANADOLU KARTALLARI... Eğer istersen sayfamızda muhabbetlerimize dahil olabilir, ortak avlarımıza katılabilirsin:thumb: Zira birbirini tanımayan insanların, bu şekilde bir araya gelmeleri kolay olmuyor ama olursada bizde katılmaktan keyif alırız...
İsa üstad çok güzel yazmış.. elbette organizasyonlar tanışma ve kaynaşma bakımından çok faydalı ancak bu ölü sezonun balık tutmak adına bir organizasyon için uygun bir zaman olmadığı kanaatindeyim.. kaynaşmak elbette güzel olur ancak bunu balık tutarak çok daha keyifli hale getirmek daha güzel olmaz mı :thumb:
sevgili isa abi benim amacım site içinde kümelenip ayrışmak değil zaten istanbulun durumu belli bir ucundan diğer bir ucu nerdeyse 150-200 km sadece en azınadan ortak bir yerde bu boğaz olur yada bir kiralanmış büyük tekne yada inşallah tekneler olur hep bir arada olmak ve tanışmak .zaten metropol olan bu şehirde mesela ben bakırköyde oturuyorum siz diğer yakada her zaman beraber avlanabilmek mümkün değil.bu ekstrem bir durum sadece forumda yazışan kişilerin en azından yakınındaki kişilerden hariç tanışması. amaç bu tabiki ilgi olur ve katılım olursa .avlarınızada katılmaktan onur duyarım gerçi ben yanınızda ancak çırak olabilirim nacizane ...
sevgili berkant abi balık bizim sadece hobimiz çoğu arkadaşımız için öyle olduğunu düşünüyorum.alınan malzemelerden vede takımlardan bu sonuca varabiliriz.o yüzden balığın olması yada olmamasının önemi yok bence bu organizasyonu mangal partisi yada piknik olarakta yapabiliriz .yaş olarak bir çoğumuzum evli ,mutlu ,çocuklu olduğunu da farzedersek amacımıza ulaşmış oluruz diyorum.bu tür organizasyonlardan sonra en azından evli arkadaşların balık için evden çıkarken hanım ben isa abi ve berkantl abiyle balığa kaçıyorum dediğinde sorun çıkartmama garantiside var ayrıca buda işin şakası en kısa zamanda tanışmak ümidiyle ...
Bu tür organizasyonlara pek ilgi olmuyor. Ama her şeyi ayarlayıp tekne, mera, saat, gün vs tabıkı katılım daha iyi oluyor. Berkant abi ninde dediği gibi çok ölü bi sezondayız bahara dogru mutlaka daha guzel organızasyonalr olur ve daha verımlı keyıflı geçer. Ama ben her haftasonu avlandıgım ıcın organızasyona keyıfle katılabılirim.
''benim amacım site içinde kümelenip ayrışmak değil'' Tebrik ederim.. hersey bu sözcükLerin icinde gizLi..
havalar düzelsin biraz, güzel olur eskiden site tekne organizasyonları düzenliyordu, şimdi yokmu acaba
Anadolu Kartalları guruptur evet ancak site içinde ''ayrımcılık'', ''gurupçuluk'', ''kendini soyutlamak'' gibi bir faaliyeti yoktur.. Amatör balıkçılıkla uğraşan birçok kişinin karşılaştığı sıkıntılardan biri de yakın çevresinde bu uğraş ile alakalı kimse olmayışıdır.. Hal böyle olunca da balıkçılıkla ilgili sohbetlerde konuşacak insan bulamamak veya balığa beraber gidememek gibi durumlarla karşılaşılması kaçınılmaz olur.. Tabii konuya farklı bakış açısıyla bakan arkadaşlar olabilir, o ayrı.. İçimden tek başıma balığa gitmek gelmediği günlerden biriydi, sayfaya girip bende sizinle gelmek istiyorum dediğimde sevgili Berkan Abi ile tanışmıştık.. İsa Abi v.s derken şimdi benim gibi düşünen, hafta sonu beraber plan yapabileceğim sanki kırk yıldır tanıyormuşum hissini bana veren bir sürü dostum oldu.. Sitede büyük çapta genel organizasyonlar benim bildiğim senede 1 ya da 2 kere yapılır veya yapılmaz.. Biz hava şartları ve sağlık koşulları uygun olduğu sürece her hafta plan yapıyoruz.. Büyük organize olursa biz de tabii ki katılırız ancak onu tertip etmek bize düşmez.. İsa Abi, konuyu açan arkadaşı iyi niyetli bir şekilde davet etmiş ki isteyen herkese kapı açık zaten, öyle üyelik statüsü de düzenlenmiyor.. Durum bundan ibarettir.. Sonuç olarak ''gurupçuluğa'', ''ayrıştırmaya'' karşı çıkalım derken ''ötekileştirme'' yapmamaya da özen göstermekte fayda var diye düşünüyorum..
Anadolu kartalları sizi kıskanıyor, size imreniyorum. Kısa sürede oluşturduğunuz dostluk ve takım ruhunu takdir ediyorum. Fakat bir hususa dikkat çekmek isterim. Forumdaki mesajlaşmalarda karşıt fikirler ifade edilirken birbirinize arka çıktığınız hissini veriyorsunuz (nadiren). İşte o zaman hizipleşme varmış gibi duruyor.
Yavuz Abi aramızda kıskançlık hissi olmaz.. Takım olmamızın esas etkenlerinden biri de ikamet ettiğimiz ve avlandığımız bölgelerin yakın olması, bir nevi doğal olarak ekip olmak bizimkisi yani.. Herhangi bir organizasyonda istediğiniz zaman gelip bizi yakından da tanıyabilirsiniz.. Karşıt fikirler kısmında size katılmıyorum, şu ana kadar aynı başlık altında yazan arkadaşlar olarak gurup halinde bir tartışmaya taraf olmadık.. Belki bir iki kişi birbirine destek çıkmış olabilir ancak bireysel olarak haklı gördüğümüz tanıdık, tanımadık kişilerden yana görüş belirtmişliğimiz de olağan bir durumdur.. Yine de tartışmalar konusunda gözünüze çarpan bir örnek varsa değerlendirmek isterim..
Valla aslında internet ortamından yazmak daha doğrusu sadece yazışarak birbirimizi anlamaya çalışmak çok zor ve yanlış anlamalara çok müsaittir.. zaman zaman bizim bile Anadolu Kartalları olarak yazışma ortamında birbirimizi yanlış anlamış ve ufak kırgınlıklar yaşamışlığımız vardır.. herşey yüzyüze konuştuğumuz zaman düzelmiş birbirimizi çok daha iyi anlayabildiğimizi görmüşüzdür.. yazıya duygu vermek çok güçtür, insan karşısındakinin gözlerinin içine bakarak konuştuğu zaman (mimikler vs) işte o zaman gerçek anlamda birbirimizi anlayabiliyoruz.. burdan ne yazsak, ne kadar yazsak çok fazla anlam ifade etmeyecek.. inşallah birgün yüzyüze tanışıp hepbirlikte avlanmanın keyfini paylaşmak dileğiyle..
Dediğim gibi internet ortamı buna çok müsait.. Birgün yüzyüze tanışma fırsatı bulduğumuzda birbirimizi çok daha iyi anlayabileceğimizi düşünüyorum..