herkese selamlar bol şanslar aranıza yeni katıldım ve burası hakkında bilgisi olan varmıdır. yakın bir akrabam yalıköye yazlık yaptırdı ve oraları görünce balık tutma aşkım tekrar canlandı. önümüz deniz arkamız iski barajı. buradan tutabileceğimiz balıklar hakkında fikri olan varsa yardımcı olabilirmi lütfen. geçen hafta çok kötü bir takım ve yem ile denemem başarısız oldu ama takımlarımı kamışımı herşeyi tamamladım. bu haftasonu inş. yardımlarınızla çoluk çocuğa rezil olmadan balık tutmak istiyorum. şimdiden teşekkürler
Sevgili Hakan Yalıköyü merkez olarak alırsak,biri hemen yakınında ve diğeri Cilingoz Kamp mahali yolunun ortalarında yer alan 2 adet İski Istranca dereleri barajı vardır. Bunlardan ilki İstanbul yönünden gelinip Yalıköye girilirken bir köprü üstünedn gecilen akarsuyun üstündeki baraj,Yalıköyün hemen arakasında kalır,diğeri ise Yalıköyden Cilingoza doğru giderken Kuzuluk deresi üzerindeki baraj. İlkinde Turna Balığı vardır.Hatta bu akarsunun yolun deniz tarafında yer alan bölümdeki uzantısındada Turna bulunur. Kuzuluk Barajında ise,iri sazanlar vardır.Ayrıca besleyen Kuzuluk derelerinin(kuzuluk 1 ve 2)alt kısımlarında Tatlısukefali en üst kısımlarında ise,kırmızı benek alabalık bulunur. Sevgiler
ustam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. bahsettiğim yer çilingoz yolu üzerinde sanırım sizin kuzuluk tarifiniz. az önce sazanlara ilgili ne kadar takım varsa aldım. yanındada mısır tabii. herkes bunu tavsiye ediyor. bu yolun üstünde dağa tırmanırken sağımızda gözüken suyun denizle birleştiği yer var. yukarıdan muhteşem gözüküyor. birde müsait olduğunuzda burada olabilecek balıklar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. ilgi ve bilginize tekrar teşekkürler
Sevgili Hakan Kuzuluk barajı diyede adlandırılan bu barajda özellikle iri sazanlar ardır.Deniz tarafında değilde Cilingoz tarafından arkasına dolanırsan daha huzurlu ve güzel yerler bulabilirsin. Derenin kendisinde Kasna ve İnci balığı vardır. Kuzuluk barajı iki ayrı dere ile beslenir.Bunlar Kuzuluk 1 ve Kuzuluk 2 dereleridir. İkisininde üst kısım larında harika yerler ve zamanında güzel kırmızı benek alabalıklar vardı.Son durumunu bilmiyorum. Sevgiler
vedat abi supersin ısranca derelerinde kırmızı benekli alabalık oldunu cok nadir insanlar bilir yanlız catalcaya olan selden sonra hic alabalık yakalayamadık abi ondan once cok tutmustuk sacma ve oltayla
Benim Türkiye dahilinde bilmediğim az bölge kalmıştır sevgili Levent. Dile kolay 56 senelik bir avcıyım ben. İstranca dağlarında hadi sayalım adlarını birçok dere vardır alabalık bulunan. Yene suyu,pabuç deresi,kazan dere,velika deresi,rezve deresi,motor dere,çilingoz deresi,kuzuluk 1 ve 2 dereleri,demirköy dereleri gibi. Saçma dediğin serpme ağı sanırım değilmi. Sakın bu aleti bir daha alabalık avında kullanmayın,yasaktır.Keza günde 3 adetten fazlada tutmayın kanuni limit budur. Sevgiler
evet abi serpme bizim karadenizde sacma deriz biraz evet yasak oldunu biliyorum biz avladımızda baya bir zaman onceydi kırmızı benekli alabalık sularımızda baya azaldı hocam yok denilecek kadar azaldı bilincsizlikten hocam 34 yasındayım kasımpasa dogumluyum 6 yasında galata koprusunden avlanmaya basladım babamla beraber 28 senedir avlanıyorum ama kanunları ogreneli daha bir sene oldu bilincsizce yaptıgım avlardan cok pisman ım
Hepimizin böylesine bir devri olmuştur sevgili Levent. Esas olan sonradan bilinçlendikce bu tutumlardan vazgeçmenin yanısıra bu konuda öğütlerdede bulunmaktır. Sevgimle kal