İstanbul anadolu yakasında zargana avı ne zaman başlıyor.Eskiden yaz aylarında kuzguncukta güzel zargana oluyordu ama son 3 aydan beri o mevkide bir balık tutan göremedim Kuzguncuktan başka nerde zargana avı yapılır.
temmuzun ortasından sonra görmen imkansız cunku ancak o zamanlar balık havyardan kurtuluyor ((( tabi mayıs haziran gibi kıyılarda serseri mayın gibi dolasan kücük yavru zarganaları saymassan )) saygılar ..
kuleliden çarpma ile stok yapabilirsin 1 ay sonra başlar yavaş yavaş...inş çarpma lafıma kızan birileri çıkmaz
balığa yapılan en büyük işkence carpma bence.sonucta oda canlı.ben kullanmıyorum.kullanılmasına taraftarda değilim.
zargana mevsımıne 2-3 ay kadar var ancak bogazda kandıllı cıvarı yaz sonuna dogru carpma ıle avlanma ımkanı verır
merhaba arkadaşlar konu geçmişte kalmış... artık mezgit ve istavritten sıkıldım.. buyuk balık yakalamak istiyorum bugun kartal atalar migros sahilde ipekle zargana için denemeler yaptım sonuç alamadım.. bu mevsimde istanbulda nerede zargana tutabiliriz? teşekkürler..