merhaba arkadaşlar. başlıktada yazdığı üzre tecrübelerinize dayanarak istanbula yakın bot ile avlanabileceğimiz yerler hakkında bilgi paylaşımı rica ediyorum. yaptıgımız ufak çaplı araştırmaya göre sanırım güzelce-siliviri ve marmara ereglısını dusunuyoruz ancak nokta atısı yapamıyoruz bilmediğimizden, rast gele yoldan takıb edıp şansımızı deneyeceğiz bu yuzden tecrubelerınız paylaşırsanız sevınırız. saygılar.
Elbette kullanacağınız bot önemli.. Ama eğer deniz için üretilmiş, deniz koşullarına uygun bir bot değilse, tavsiyem onu denizde kullanmayın. Marmara veya boğaz, yada karadeniz farketmez. Uygun olmayan bir bota çok ciddi ders verebilir.. İstemeyiz ama, ölümle bile sonuçlanabilir bu dersler. Ne kendi ustalığınıza güvenin, ne de botun broşürüne. Eğer bu denizlere çıkacaksanız, bir tekne edinin..
üstadım bahçeşehirde ikamet ediyoruz.aslında hedeflediğimiz balık istavrit dışında hepsi.yemli takımlarımız hazır,sahtelerimiz hazır.mırmır falan tutabilirsek ne mutlu bize
bot ve motorumuzu yeni aldık tekne donanım bölümünde foto ve bilgileri mevcut.ilgi alakanıza teşekkürler
Kumburgaz da son 2 gundur capari ve rapalayla çinekop çıkıyor. Ayrıca iri istavrit, mezgit, ispari, izmarit ve tek tük mercan. Botu rahatlıkla ındırebılırsınız kumburgaz köy ıcınden sahıle kadar arabayla gırıs var tavsıye ederım.(Sahilden baktığnızda kumelenmış blıkcıları gorursunuz)
öneri için teşekkürler önder abi,tavsiyenı dınlıycez, nasıpse cumartesı sabah 4 te kalkıp 5 gıbı suda olucaz sabah suyunu denıycez bakalım ne cıkacak bu arada dun bırde balık bulucu aldık onuda test edıcez, kullanan varmı bılgısını ve tecrubesını paylaşırsanız sevınırım.
beyler selimpaşa bıtısıne dogru bos bıryerden bot ıle ortalama 100-150 mt. açıldık ve (gecen hafta sonu) bol miktarda irili ufaklı mezgit ile karşılaştık resmen at çek yaptık çapari ile, çok lezzetliydi.bilginize.
oldukca yakınız sevgılı kardesım oldukca yakınız bende bogaz koyde oturuyorum hafta sonu oldukca fazla ve ırı mezgıt cıktı buyukcekmeceden.bu arada bende ırı balık ne yakalarım oltayla dıye kovalıyorum.balık bulucu bende cok hevesle almıstım bayagı gecmıste ..ama cok amator olanları pek ıse yaramıyor gıbı..kuvette denedım orda bıle balık gosterdı...) bakalım..bırazdan yemlı denıze cıkayım stres atayım dıyorum ....deneyımlerını paylasırsan sevınırım.