İstanbul’dan Kararsız Balıkçı Adayı

Konu, 'Tanışalım' kısmında zencefil tarafından paylaşıldı.

1. zencefil

zencefil Dilek

İstanbul’dan Balıkçı Adayı

Merhabalar,

Hep merak eder dururdum; Galata Köprüsü’nden veya deniz kenarından geçerken. İnsanlar nasıl bu kadar sabırla bekleyebiliyorlar oltaya takılacak bir kaç balık için diye. Ve hala da merak ediyorum, bir sabah erkenden kalkıp acaba bende mi denesem diye düşünüp duruyorum bazı zamanlar... Demek ki bu da bir zevk meselesi.
    Son günler de en çok da ilgimi çeken akarsu (tatlısu) balıkçılığı. Balık çeşitleri ve avlanma teknikleri hakkında hiç birşey bilmiyorum ve inanıyorum ki burası bana iyi bir referans olacaktır. Yaz aylarımı Karadeniz Bölgesinde geçiriyorum, akarsuları bölgenin can damarı ve bu çaylarda güzel de balık var. Ama bir daha gittiğimde o çayları (akarsuları, dereleri) yerinde bulabilir miyim bilemiyorum... Çünkü karadenizin tüm akarsularına Hidroelektrik santralleri kurulması planlanıyor ve çoğu yerinde de yapılmaya başlandı... Baraj yapım sırasında balıkların ne şekilde zarar göreceğini ve barajdan sonra da eskisi gibi balık olup olmayacağını da merak ediyorum...

Sevgilerimle...

Son düzenleme: 23 Mart 2010
  2. nidya78

nidya78 Aydın

Hoşgeldiniz. Bu hobiye bulaşmanızı hiç tavsiye etmem. Çok kötü bağımlılık yapıyor. Bir kere bulaşınca tedavisi yok.

3. zencefil

zencefil Dilek

Teşekkür ederim Aydın bey, hoşbuldum... Sizin gibi büyük tecrübe sahibi büyüklerimi burada bulmuşken, bu hobiyi geliştirmeden rahat edemem sanırım... Çok merak ettikklerim, çok sorguladıklarım var, zamanla bunlarda kaybolacak, öğrendikçe ve tecrübe edindikçe...

4. nidya78

nidya78 Aydın

Bu cümleden anladığım kadarıyla virüsü kapmışsınız zaten. :D Aklınıza takılanlar konusunda site size oldukça yardımcı olacaktır. Ama emin olun ki hiç bir zaman sorularınız bitmeyecek. Ben henüz bu işte sorusu kalmamış birini görmedim. Her zaman yeni bir şey aklınıza takılacak. Zaten sanırım bu işin cazibesi burda yatıyor. Son noktası olmayan bir hobi bu. Rstgele.:D

5. zencefil

zencefil Dilek

Öğrendikçe insan daha fazla sorguluyor sanırım, bildikleri yetmemeye başlıyor. Pek balık seven biri değilim ama yaz aylarında karadenize gittiğimde ilgilenmek için en iyi hobilerden bir tanesi bence... Her yaz gittiğimde işin kuralını bilmediğim için sadece çay kenarında dolanmakla geçiyor. :(

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Aramıza hoşgeldiniz.

7. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Aramıza hoşgeldiniz. En kısa zamanda ve en yararlı bilgileri sitemizden ve değerli ustalarımızdan alabileceğinize şüpheniz olmasın. Karadeniz'deki balık popülasyonunun zor ve son zamanlarıda olsa bir an önce tadını çıkarmaya bakın derim. Bunun dışında elimizden ne gelir bilemiyorum :( Tekrar hoşgeldiniz ve rast gele...

8. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    öncelikle ne şekilde hangi balıkları avlamayı hedefliyorsunuz. Kendinize belli bir yön belirleyin ve o doğrultuda ilerleyin. dere tatlı su balıkçılığı ile deniz balıkçılığı çok farklı. Kıyı oltacılığı ile tekne de çok farklı. Hedef balığa göre seçeceğiniz malzemeler de farklı olacaktır. Bu hobiye gönül vermiş hiç kimse hepsini bir anda öğrenmemiştir.

9. zencefil

zencefil Dilek

Şimdilik iki yöntemi öğrenebilmek benim için yeterli olacak. Yaz ayları için karadenizin akarsularında avlanmak, kışları da istanbul da deniz kıyısı. Açıkcası benim hiç deneyimim olmadı, çevremde bu konuda meraklı kişiler de olmayınca tek başıma oltamı alıp gitmedim. Bu açıdan burada öğrendiklerim oldukça faydalı olacak.
    Bilgiler için teşekkür ederim.

10. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Hoşgeldiniz,

Bir kısmı balık için bekler, bir kısmı başka şeyler için, bir kısmı beklemez, bazıları sadece bekler.:)

Kendi adıma sadece balık için beklemedim hiç, ben zaten orada beklerken balık gelip takılıyor diyelim.:)

Bazen, bu da ayrı bir zevk olsa gerek diye düşünürüm.;)

Keyifli paylaşımlar dilerim...