Herkese selam arkadaşlar. Şu an için Istanbulda ikamet ediyorum balık avına ilgim geçen sene temmuz sonu gibi başladı. Ekim ayının sonuna kadar spinnerla göllerde turna avladım ama şu an Istanbula taşındım. Turna avından çok zevk aldım vahşi ve agresif bir balık ayrıca büyük bir balık şimdi Istanbulda beşiktaşa yakın turna avlayabileceğimiz bir yer varmıdır? veya denizde spinnerla veya rapalayla boğazda avlanabilecek büyük balık varmı?Beşiktaş sahile gittim baktım insanlar hep istavrit çekiyor veya küçük balıklar açıkçası zevk alabileceğimi düşünmüyorum bu tarz bir avdan. Fikir verebilecekler varsa yardımcı olursanız sevinirim.Birde 100 tl gibi bi para harcamayı düşünüyorum uygun misina kamış rapala yani genel bi öneri yapsanız yardımcı olsanız çok iyi olur arkadaşlar. Birde atıyorum haftasonları falan veya hafta içi bir tekneyle balık turu gibi birşeyler düzenleniyormu Istanbulda haberi olan varmı Teşekkürler,
Cevap için sağol abi.Bana biraz daha geniş sorularım hakkında yardımcı olursanız veya olacak varsa sevinirim
İstanbul sınırları içinde turna avlandığını bildiğim tek yer durusu (terkos) gölü. 100 tl hepsi içinde takım iiçin ise en iyisi cengiz balıkçılığa gidin Üsküdar da onlar size yardımcı olur.
Teşekkür ederim Kaya bey cevabınız için. Forumları didik didik ettim bir yer daha ilgimi çekti gerçi yeri burası değil kıyıdan tatlısu balıkçılığı konuşuyorum ama Çilingöz Yalıköy ilgimi çekti alabalık avı varmış orada. Bilginiz varmı orası hakkında? Turna olabilir belki diye tahmin ediyorum çünkü forumlara bakarken israil sazanından yakınıyor herkes, açıkçası moralim bozuldu ve hevesim kırıldı. Istanbul çevresindeki göllerde böyle bir sorun olduğunu duymak kötü.
Çilingöze varmadan evvel Yalıköyden geçerken hemen öncesinde bir köprüden geçeceksin.Bu suyun geldiği ufak gölcüğkte turna vardır. Tam yerini öğrenmek için Yalıköy çarşısında olta malzemesi,turna kaşığı gibi malzemeyi satan dükkan sahibine sor,tarifi verecektir.
Vedat abi, zaten sizin konunuzda görmüştüm Çilingöz balık avını çok teşekkürler cevabınız için, Saygılar,