Merhaba, Foruma henüz üye oldum. Bir süredir, zaman zaman takip ettiğim bir forum. Çalıştığım dergide Amatör Balıkçılık üzerine yazılan bir yazıda forumun adresine yer verdiğimi de belirtmek isterim. Bilgilendirici detayları doğru ve güzel bir üslupla, akıllıca ve olgunca aktardığınız için teşekkür ederim. Bana bir konuda (şimdilik ) yardımcı olursanız sevinirim. Üniversite için İstanbul'a geldiğimden beri, burada yaşıyorum. 10 yıldır İstanbul'dayım. Okul öncesinde, memlekette düzenli olarak balığa çıkan biriydim. Fakat İstanbul'da ancak bu son birkaç aydır yeniden balık avına çıkmaya başlayabildim. Büyüdüğüm topraklara olan alışkanlığımdan ötürü, daha çok göl, dere, nehir gibi yerleri seviyorum. Şehir içinde egzos dumanı, korna sesi, aşırı kalabalıklık yüzünden malum yerlerde balığa çıkmak bana uzak geliyor açıkçası. Uzatmadan devam etmek istiyorum. Eşim de benim gibi doğayı seven birisi. Ancak eşimle birlikte balığa çıkabileceğim, onun da benim de kendimi rahat hissedebileceğim bir yer bulamıyoruz ne yazık ki. Forumdan okuduğum yorumlar; balığın çıktığı ve ayrıca güzel olan yerlerin genelde tekin olmadığı yönündeydi. Hatta bu yerlere tek başına veya "boş" (!) gidilmemesi gerektiği bile söyleniyordu... Biz, Akpınar köyünün oradaki birkaç göl ile son olarak iki kez Sazlıbosna barajına gittik. Sazlıbosna'da ailelerin de olması bizim için iyiydi; ama ortamın kirli olması bir yana, gölde sanıyorum balık yok! Yani diğer balıkçılarla da görüştüm, onlar da aynı durumdaydı. Sizden ricam, eşimle rahat bir şekilde balık avlayabileceğimiz yerler varsa (İstanbul'da veya çevresinde böyle yerlerin olduğuna hâlâ inanmak istiyorum.), bu yerleri nezaketen benimle paylaşmanız. Tek başıma gidebileceğim ama balığın olduğu yerler de olabilir. Ama aktardığım gibi balık tutarken insan rahat olmak istiyor. Akpınar'ın oraya gittiğimizde, sarhoşların bağırıp çağırmalarından dolayı, toparlanıp gitmek zorunda kalmıştık heyhat. Veya örneğin pek tercih edilesi olmamakla birlikte balık tutulabilinecek ve piknik yapılabilinecek "ücretli" yerler de var mıdır İstanbul'da?.. Forumda "açık adres vermek" üzerine son derece ciddi bir duyarlılığın olduğunu biliyorum ve bunu gayet iyi anlıyor ve hak veriyorum. Bu yüzden özelden mesaj da atabilirseniz mutlu olurum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Hava nasıl olur bu hafta sonu bilmiyorum ama hemen yarını veya pazar gününü değerlendirmek istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
merhaba ; Bende foruma yenı üye oldum mesajını gorunce dogma buyume ıstanbullu oldugumdan cvp yazmak ıstedım umarım faydalı olabılırım. Ailenle hem guzel bır hafta sonu gecırmek hemde balık tutmak için gidebiliceğin mekanlar: Öncelikli olarak AĞVA kesinlikle istanbulda saklı kalmıs cennetten bır kose gıbıdır hem tatlı su balıkcılarına(Göksu ve Yeşilçay)hemde denız balıkcılarına(Karadenize kıyıları) güzel anlar yasatmaktadır. Ağva’da kefal, sazan, ve dere balığı tutabılırsın. Bır dıger güzellik de TERKOS DURUSU dur buradada ailenle piknik yapıp balık tutma imkanı bulabılırsın.Aynı sekılde burasıda karadenız kıyılarına sınırdır karaburuntarafına gecıp sahıl boyunda aralıklarla uzanan kayalıklardan balık tutma ımkanı bulabılırsın. umarım faydası olur. ıyı sanslar.