Bayram dolayisiyla vatandas sahillere akin etmis, izdiham yuzunden Istanbul kiyilarinda olta atacak yer bulunamamis. Basindan kareler...
Bu kareleri görünce kamışı kırdım... İstanbulda balık tutmak eziyet olamaya başladı...Allah sabır versin...
Eeee.. istanbul eşrafı yapacak birşey yok katlanacaksınız İnsan çok , millet istanbula meraklı ..sonuç bu.. Ben vazgeçtim İstanbuldan.. şimdi daha rahatım İzmir çok daha sakin sayılır.. ama balık için maalesef uzak mesafelere gitmek zorunda insanlar.. fotolar ilginç ama...
her önüne gelen kamışını tuttuğu gibi galatayahihi ,acemisiyle,anlayışsızıyla,kaba saba kalaslarıyla tam bir istanbul klasiği böyle bir keşmekeşin önünü geçebilmek adına naçizane görüşüm amatör balıkçı kimliği zorunluluğu getirilmesi,bazı ülkelerde bu tür düzenlemelerle daha bilinçli amatör balıkçılık yapılabiliyor.
Tek merak ettiğim şey şu: O adamlar balık tutmaktan ümitlimi gerçekten? Ordaki 100 kişi 30 tane balık tutabilmişmidir acaba toplam? Limit altı üstü farketmez sadece 30 tane tutabiliyolarsa gerçekten şaşırcam.
Orada tutulan balik yenilirmi acaba pek saglikli gelmedi bana .Zaten cakal kayniyo bir kere geciyodum istavrit kadar cinekop yavrulari(daha literatürde yavrulayan cinekop görülmesede), plastik bi tepsi gibi bir seye koymus canli daha, stmaya calisiyo dayanamadim dedim abi yasak deil mi? Serefsiz öyle bi bakiyo ki ters ters yani agzimdan cikacak tek kelime kavgaya sebep olacak icimden bosver dedim izni zehir etme devam ettim yoluma tabii itiraf ediim giderken icimden güzel dileklerimi yollamistim abiye(4 sene falan önceydi) ama her gelisimde ist.a mutlaka kalenderdeyim malum (tarabyada usaklar).
Köprü bir efsanedir istanbul tarihinde orda neler yaşanır. neler enson geçen gün izmire gelen bir arkadaşım ufaktan yer mafyasının köprü üstünde başladıgından bahsetti.. bir gün avlanırken birileri gelmiş toplan git demiş burası bize ait . vs.. orda tutlan balık allah ne verdiyse kovaya..ne amatörlüğü ne izni ne yasagı ne balıkboyu.. tutan satan.
keşke daha çok balık tutmak için yer olsa , balık bol olsa bostancı sahil hattı avcılar oralarda da balık olsa da insanlar rahat rahat balık tutsa.
Sevgili Aret, Galata köprüsünde hiçbir şey şey çıkmıyor diye günlerce yazılsada, hiç farketmez bildim bileli burası böyle Ben en son çocukluğumda gitmiştim.Avlak paylaşımına bende karşıyım, ancak belirli yerler için buna gerek olmadığını düşünüyorum.
bu kareleri gördükten sonra amatör balıkçılıkla balıkların azalmayacağını söyleyen var mı ? haberlerde izledim bende, çocuk arkadan bağırıyodu "abi hep küçüklerini alıyor amca balık mı olur" diye adam da yok yok almıyorum diyerek gülüyordu
Haklısın abi tabi, belli başlı yerler zaten biliniyor. Kıyıda köşede kalan yerlerin de kesinlikle gizli tutulması gerekir. Manzara ortada işte.
yaklasık bır yıldır ara ara gıderım daha hıc burası bana aıt dıyen olmadı ewet tatıl gunlerı kalabalık olur o yuzden gıtmem tatıl gunlerı ama cok dost edındım orada cok sey ogrendım bır baskadır galata da güllüoğlu böreği yemek olta basında we o muthiş manzarasi ulasımda kolaydır wesayıt her dakıka wardır bilinçli yap kendı awcılıgını ewet wardır kaba saba ınsanlar tutarlar etı bıle olmayan kraca yı tutacaklarda bu hıc bıtmeyecek ama benım elımden alamazlar galata keyfımı en buyuk sıkıntısı malzemecılerıdır yer tutarlar malzeme alırsan verırler istanbulu yasamanın bır parcasıdır galata güzel istawrit yapar güzel boyda mezgit bazen palamut bazen çinekop izmarit we kefali de boldur kalkan bıle gördüğüm eşkina cekenlere sahit oldum siz herkez olmayin gidin tadini çikarin örnek olun küçüklerinize bu işe gönül vermişler caktırmadan sizi izleyecek takımınıza bakacak neyi tutup neyi saldığınıza nasıl keyif aldıgınıza bakacak cesaretli olanlar gelip soracak we onların meraklarını dogru yönlendirin ki gelecekte de cocuklarımız bu keyifli hobiyi bu balık sewdasını yaşasın hepinize rastgele:=)
boyle balik tutmaktan ne zevk alinir ki... balik tutmaya gitmek benim icin bir nevi kafa dinlemek doga ile ic ice olmak demektir.
Bayramın ikinci günü Avrupa tarafında bizimkilerle boğaz havası alalım dedik. Bende madem öyle olta da alayım yanıma dedim. Annem börekler, çay kahve aldı ve Aşiyan'a gittik. Hava poyraz, rüzgar saatte 75 km hızla esiyor ve tahmin ettiğim gibi Boğaz'ın en sakin yeri orasıydı. 3 kişi rapala deniyordu ve 4-5 tane de acemi mi acemi, amacı Kıraça olan garip tip vardı. Neyse, bir taraftan kahve börek, bir taraftan at-çek keyfim yerindeydi. Diğer 3 kişi ile birlikte güzel bir tempo yakalamıştık. Atan, akıntıyla birlikte aşağı doğru yürüyor ve kimse kimseyi rahatsız etmiyordu. Strike Pro rapalama bir Çinekop atladı. Allahtan tek iğne girmiş ağzına, çıkarıp salıverdim. Sonra da rapala fayu takıp atayım dedim. Demez olaymışım. 3. atışta Kıraça peşinde olan sevimsizlerden biri tam ortamızda artık nasıl attıysa üçümüzü de birbirine doladı. Öyle böyle değil. Herife çekme, biz çekelim, oltalarda rapala var, senin 1 liralık çaparin var sen dur desek de herif hiç umursamadan topladı oltasını ve o esnada hepimizin oltalarını dibe taktırdı. 1 kişi kurtardı rapalasını, ne yazık ki ben ve diğer arkadaş denizde bıraktık. Sinirden delirmek üzereydim ama herifin umurunda değildi. Yanımda ailem olmasa adamı denize atabilirdim. O kadar sinirlendim yani. Keyfim kaçınca da bıraktım devam etmeyi. İşte sırf bu yüzden böyle tiplerin olduğu yere uğramıyorum. Bizimkiler istemese bayram seyranda dışarı da çıkmazdım. Neyse kısmet böyleymiş. Ama gerçekten İstanbul'da 20 milyon canlı yaşıyor ama bunun ne kadarı insan onu söylemek zor.
sabahın köründe saat 4-5 gibi gitsenizde genelde görüntü bu köprüde İstanbul'un maalesef en yozlaşmış yeri bence köprüdür mümkünse hiç gitmemek lazım..