İstanbulda bir kapı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında muhammer41 tarafından paylaşıldı.

1. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Ben istanbulu hiç bilmem şurası neresi deseniz hiç tanımam zaten trafigine girdinmi başıma bir agrı girer kafamı bile kaldıramam onuniçin istanbula yılda bir
    veya iki kez aynı tarih vegünlerde randevuma gidip görüşür dertleşir usulca dönerim tarih geldi çattı bende bekletmeyeyim dedim düştüm yollara 4 arkadaş
    haremden bin vapura geç karşıya o kapı bu kapı şu kapı eski kapı taş kapı geldik benim kapıya usuldan araladım işte benim dünyam deniz gökyüzü ve yıldızlar ooh huzur sanki istanbulda degilim başka biryerdeyim yavaştan bir hazırlık olta ayarlaması
    baştan yazayımda sonradan sormayın
    takım şamandıralı çift köstekli iskandil
    yem boru kurdu mamun
    gerisi sizin ustalıgınız yol boyunca gemiler

buda ne bakarken şapkam düştü

ve taş kapının arkası

geçte olsa kapıyı usulca kapatıp kimseyi uyandırıp rahatsız etmeden deniz ananın verdikleri ile evin yolunu tuttuk bereket versin

2adet izmarit
    2adet ispari
    1adet karagöz
    6adet mavruşgillerden eşkina
    hepinizin avlarınızın daim olması dilegi ile rastgelsin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Mayıs 2011
  2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Arkadaşım, siz şimdi, 100 km uzaktan , akşamakşam gizliden gelip bizim denizimizden, bizim balıkları yakalayıp kimseye görünmeden tekrar memleketinize mi dönüyorsunuz. Vallaha bravo size. Rastgelsin. Ne diyelim.

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Ustam o kadar saat mamunları nasıl taze tuttun yahu?

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Baskın basanındır.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

tebrikler güzel av olmuş;gecen sene orada cok deneme yaptım ama yavru eskineden baska kayda deger balık yokdu.mayıs haziran aylarında gece devamlı istavritler saldırıyordu yemlerimize;raporunuza bakılırsa bi deneme yapma vakti gelmiş :rolleyes:

6. muhammer41

Bu kadar gücenecegini bilseydim yapmazdım:)

Zaten yem talaşta geliyor aynı gün kullanırsan fazla ziyan olmuyor:confused:

tecrübe konuştu:rolleyes:
    senin istavritler aynı kapıdandı demek ;)

7. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Tebrikler güzel av olmuş :) Trafiği görmeden gidip görmeden kaçmışsınız :D

8. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    tebrikler ustam avlarınız daim olsun :)

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Muhammer usta güzel balıklar almışsınız, tebrikler, ne gün gün aldınız bunları, pazar görüştüğümüzde hiç bahsetmedinde, :D merakımdan soruyorum, İğnen balıksız kalmasın, bereketli avlar..:)

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Vallahi bravo, kaptıkaçtı avı olmuş :) Burnumun dibindeki eşkinalar size nasip olmuş.

11. muhammer41

Teşekkür ederim.
    Teşekkür ederim mehmet senide levregin için kutlarım.
    Teşekkür ederim erhan abi geceler çuvala girmediya yeri gelmişken bazılarına göre balıkçı olmadıgımızdan gündüzleri sokaga çıkmıyoruz ya av zaten gece avı bizde gece avlandık.
    Vallahi biraz öyle oldu galiba yine yaparsak bukez şaşırmayın.

12. simendifer

simendifer Sennur

Hakikaten yahu... Uyanın arkadaşlar, uyanın ey İstanbul ahalisi !!! Çaktırmadan bizim balıkları avlayıp götürüyorlar. :eek:

Hafta sonu İzmit'e gidip, 5 adet izmarit, 6 adet eşkina yakalayıp gelmeliyiz. Balıklarımızın kanı yerde kalmamalı. İlk hedefimiz İzmit'tir, ileri !!! :eek: :p:p

Şaka maka, iki arada bir derede balıkları almışsın Muhammer ağabey, tebrikler. :) Afiyet olsun, dahasına rast gelsin.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Şimdi biz İzmit deplasmanında kaç eşkina yakalarsak turu geçiyoruz :) ?

14. muhammer41

Her şey için teşekkür ederim dur hazır sana cevap verirken birazda içimi dökeyim inan bu raporu atmamak için üç gün sabrettim benim için çok balık yakalanmış büyük balık yakalanmış inanki hiçmi hiç önemli degil biz bunları aştık yaşım geregi arkadaşlara ve gençlere bir şeyler ögretebiliyorsak ne mutlu bana busiteyide redikal kararları için begeniyorum benim için karşılıklı saygı ve sevgi
    genç arkadaşları anlayabilir makul karşılıyabilirim ama yaşı ilerlemiş ve bu işi bilen tecrübelerinden faydalandıgımız kişilerinde ve beni tanımadan hiç yakıştıramadıgım sözleri inan beni üzen bu yoksa nacizane bildigim her şeyi paylaşabilirim beni bilen bilir
    şimdi burdan söylüyorum hayatımda hiç oklama yani turna yemedim yememde
    tatlısu balıgı benim evime nadir girer yanlız oklamanın avını hiç birava degişmem
    balık işi nasip işidir kimse hırs yapmasın ben herzaman büyük balıgın salınması orta boy balıgın yenmesi tarafındayım tecrübelerim onu söylüyor hiçbir soru cevapsız degil hiç bir şeyde yapılamaz degildir susmak bazen erdemdir size kolay gelsin diyorum saygılar sevgiler.

15. muhammer41

Vallahi ben galatasaraylıyım hala fenerden finali alamadık:) ha buarada durum iki sıfır olmuş aldıgım duyumlara göre rastgele

16. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    teşkkürler muammer amca :)

17. electronico

electronico levent

Bundan üç sene önce kadardı sanırım.Bir başka forumdan bir grup arkadaş eşkina organizasyonu düzenledik.Bende burayı tavsiye etmiştim.Organizasyon günü geldi toplanıldı fakat gelen arkadaşlar burayı sevmediler.Başka bir yere gittiler ve organizasyon başlamadan bitmiş oldu ancak 4-5 arkadaş kadar kişi burada kaldık ve avımıza başladık.Ben ve yanımdaki iki yakın arkadaşım o gece ilk defa orada eşkina tuttuk.Tabi sevincimiz neşemiz hat safhada.Her balık gelişte bağırıp çağırıyoruz birbirimizi tebrik ediyoruz.Tutmak isteyip hazırlıklarını yaptığımız balığı tuttuğumuz içinde,bir başarmışlık gururuda var çok mutluyuz yani.Havamızda 1500.Benim o ara gözüm tam yanımda kayalara çömelmiş elinde el oltası olan tanımadığım bir abiye takıldı.Sessiz sedasız oturmuş acayip dikkatli bir şekilde bekliyor.Balıkta tutmuşum ya.O havayla artislikle sordum.
    "Abi sen ne yapıyorsun burda yaa."
    "Balık tutuyorum."
    "Hadi yaa Nasıl tutuyorsun el oltasıylamı?"
    Bu arada bizde kamışlar,kafa fenerleri,ışıklı şamandıralar,ziller,miller full aksesuarız anlıycağınız.
    "Evet" dedi sukünetini bozmadan.
    "Hani?" dedim."Balıklar nerede?"Aynı artistlikle sordum.
    "İşte." dedi.Hemen arkasındaki beyaz köpükten kutuyu açarak.
    Kutuya bir baktım.Sesiz sedasız öylece oturan Abi bizim üç kişi tuttuğuz balığın üç katını tutmuş.Hönk diye kalmak ne imiş orada anladım. :eek:
    "Abicim"dedim."Biz balık tuttukça seviniyoruz,tezahurat yapıyoruz,iki saat reklam yapıyoruz,sen tek başına bu kadar balığı nasıl tuttun?"
    Ne dese beğenirsiniz.
    "Sen yenisin galiba" dedi. :rolleyes:
    "He dedim.Doğru o kadarmı belli oluyor."
    Güldü.Ustalığın verdiği olgunlukla.
    "Bak" dedi."Biz buraya bu balık için her sene Kocaelinden geliriz."
    Yanında üç arkadaşı daha varmış.Gecenin karanlığı ve kendi neşemizden biz kimseyi görmemişiz bile.
    "Boru kurduyla tutarız.Birde dibin yapısını bileceksin.yanlış yere atarsan oltayı, takılır balık tutamazsın.El oltasıyla balığı daha iyi hissedersin." dedi.
    Bir kaç dakikada verdiği ders benim için belkide senelerce öğrenilecek bilgiden daha fazlaydı.Ustalığın ne olduğunu orada anladım.
    O gece birlikte muhabbet ede ede güzel bir av yaptık.Birbirimize iyi dileklerle ayrıldık.Yol boyuncada kendi halimize güldük.hala mevzusu olduğu zaman o geceki halimize güleriz.Eeee niye bu kadar şeyi anlattım şimdi.
    Abicim o geceki ustalar sizlermiydiniz yoksa merak ettim.
    Avınız tebrik ederim.Ustalığız karşısında saygılarımı sunarım. :D

18. muhammer41

Levent her şey için teşekkür malesefki ben degildim ama ismini ögrenseydin muhakkakki tanırdım evet sana çok güzel bilgiler vermiş o merayı iyi tanıyan biri
    kocaelide herkesin bu tip meralarda bir kayası vardır ve adı ilede anılır okayanın
    sagınamı veya solunamı ne kadar ileri gerçekten bunlar çok önemli balıktutmada o arkadaş kimse sana çok güzel bilgiler vermiş meranın dip yapısınıda
    bilmen gerekiyor yoksa yakaladıgın balıgı bile alamassın sen bu meraya balık tutmaya gittiginde bu bilgiler sana her zaman lazım olacak sadece orda degil
    karagöz ve eşkinaya gittigin her yerde bu böyledir bundan sonraki avlarınında bereketli olması dilegi ile kal saglıcakla rastgele.

19. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    eeee abi alacağın olsun birkaç gün görüşemedikya hemen bitarafa kaçmışsın neyse en yakın zamanda görüşmek dileğiyle tebrik ederim beni almadan bi daha gitme sakınhaaaaa:eek:

20. muhammer41

Seni mesailerinden etmek istemedim biliyorsun önce iş aş sonra zevk:) hem aniden oldu yegeni biliyorsun kafaya taktınmı tamam hem gitmemizde iyi olmuş
    balıgın yanladıgını ögrenmiş olduk söz bir dahaki raporu sen atcan:);)