iSTANBULDA ÇİPURA VE PALAMUT AVI

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında RoLLeR tarafından paylaşıldı.

1. RoLLeR

RoLLeR mehmet

istanbulda çipura ve palamut avlagı arıyorum tarabyada oturuyorum . Balık avına 1 ay önce başladım tebligi okudum acemiyim :)

2. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Hoş geldiniz.Oturduğunuz bölgede yani boğazda bu sıra palamut çıkıyor ama İstanbulda çipura tutma şansınız malesef yok çipura daha çok ege ve akdenizde bulunur.Rast gelsin

3. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    ist şile de ve kız kulesinin arkasında cipura tuttugunu söyleyen arkadaşlarla konuştum ama daha nasip olmadı

4. dejavulife

dejavulife murat

Favori Kamış:
    pelican napoli 360 surf
    Favori Makine:
    banax sx 3000
    bir kaç senedir çipura ve sinarit tutulduğunu biliyorum tuzla da ama tekneyle bazı taşları bilmen lazım ve şansın olması lazım

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Teknen varsa kolay. Tuzlayı geçmeden, son adacıklara varmadan çupra ve palamut olan avlaklar var. Ama ikiside nadir. Mercan ve lüfer daha bol.

Ama en garantisi, karşıya, bozburun, armutlu filan civarına gitmen. Orada palamutta, çuprada bulursun.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Marmarada Tekirdağ taraflarındaki bazı taşlıklarda çipura avlandığını duymuştum, ben hiç avlamadım.. mercan da marmara denizinde dibi taşlık yerlerde mevcut, çoğunlukla kırma mercan.. palamut boğazda var bu aralar..

7. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    enterasan bende ist da çupra mercan ve sinarit olmaz diyordum ama demekki onunda kendine göre yerleri var

8. RoLLeR

RoLLeR mehmet

az önce tarabya istavrit için ince takım ve 40 lık kursun kullandım ama 1 tane bile cıkmadı . :/

9. 29519

29519

Ne sinarit ne de çipura kolay kolay boğaza girmez ama marmara da yakalanma şansı olan balıklardır. Lakin ilk baştan bu balıkları avlayabilmek için bu balıkların bulunduğu taşların kerterezlerini bilmen gerekir ki bunu da kimse kolay kolay paylaşmaz.
    Palamut ise sana oldukça yakın bir balık git palamut burnuna at çaparini kısmetin varsa alırsın.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Söylemem........ Levrek-karagöz-sinarit-melanur- çuprası. tepsi gibi mercanı, isparisi, ki kimsede paylaşmayacaktır sanırım. burda yazıldığı anda ertesi gün o meraların tamamen telef olacağını o kadar iyi biliyorumki o kadar. Sinarit taşı bile mevcut diycem olmayacak, Bu sene bir tane resimlerim kısmetse. en irisinden

İyiki bu meralar talana müsait alanlarda değil...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aliço üstadım, adı Sinarit Bayırı olan yer bile var İstanbul'da malum.

Ve bu meraları tarif etmemekte bence büyük isabet, hele ki boğaza yakınsalar.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet bu sene bir tane tutup asarım en irisinden. işte şu lüfer sevdası bizi ne hallere düşürdü baksana aslında ne istersen o balık tutulabilir durumda. takılmışız lüfer derdine ne balıklar akıp geçiyor altımızdan....

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle deme ustam, lüfer tutmanın zevki başka balıkta yok bence.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tamamen haklısın bu konuda düşünüyorumda hemen hemen herşeyle lüfer yakalamışım yemsiz bile. hala sevdamızın arkasından gidiyoruz, gerekirse denize bile çıkmıyoruz bu nasıl bir duygu nasıl bir olaydır? hayret doğrusu ya

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Üstadım, 3 adam boyunda balıkta tuttum, 100 km hız yapanıda, 800m'den çektiğimde oldu.

Bazı balıklar oluyor, güreşmen, resmen kas yapman gerekir. Her an seni alıp gidebilir suya, bir heyecanı vardır.

Bir de bazı balıklar vardır, kurnazdır, seçicidir, yem beğenmez falan. Mesela Alligator denen timsah balığı. Bunları tutmak kafa çalıştırmayı gerektirir, her zaman sizden bir adım öndedir, kafayı çalıştırıp onu altetmeniz gerekir.

Geri kalanlar balıklar ise belldir. İstavrit mi, ne bulsa yer zaten, al şurdan çapari salla, o kadar. Zargana mı, şöyle bir takım yap, tak kurdu, kuyruk altını at ordaysa gelir zaten. Palamut mu, aha çaparisi, ordaysa doldurur geçersin. Mercan mı, kes karidesi, 3 kösteği sal, çek bolca. Levrek mi, merasına göre, at sahteyi, şıpırdatarak çek, bindi işte oltana.

Kısaca, bir atraksiyon isteyen balıklar var, ama kas, ama beyin olarak. Birde bunları gerektirmeyen, tekdüze, belli bir "iyi" taktik bulununca hep elde edilen balıklar var.

Bizde kas gücü isteyen balık yok. Beyin gücü isteyense, bir kaç nadir tür var ve birisi lüfer. Sabah şu yem, bu takım vs. ile tutulan şey, akşama bunlara yüz vermez olur. Yemini beğendirmek, suyunu bulmak, yerini bulmak, takımını bulmak, tekneyi doğru süratte tutmak vs. vs.

Lüfer avında garanti yok. Lüfer için sabit bir "iyi" yok. Her an lüfer için başka teknik, taktik kullanmanız gerekiyor. Dikkatli olmak gerekiyor, yoksa alır gider takımınızı. Konsantre olmak gerekiyor, tasmayı doğru anda çalabilmek gerekiyor.

İşte bu yüzden lüfer avı zevkli. Her lüfer avı başka bir macera oluyor.

16. RoLLeR

RoLLeR mehmet

üstadlarım sabah kıyıdan palamuta atsam beyaz igne 100 luk kursun is yaparmı kacta gitmeliyim ? ve tarabya otelinin sarıyere giden kısımları uygunmudur ?

17. 29519

29519

Uygundur, çapariyi at ileriye sonra takım dibe inene kadar say, mesela 20 sn mi sürdü inmesi ikinci atışında 10 sn say sonra başla hızlı hızlı çekmeye.

18. 29519

29519

Allah korusun, abi tut bir tane palaz 750 gr lık koy raporunu kerterez vererek ertesi gün orası var ya aman aman...

19. farukaras

farukaras faruk

HEPİNİZE BOL ŞANSLAR AKRADAŞLAR YENİ KATILDIM ARANIZA İNŞALLAH BENDE GÜZEL RAPORLAR YAYINLARIM

20. farukaras

farukaras faruk

reeling HEPİNİZE BOL ŞANSLAR AKRADAŞLAR YENİ KATILDIM ARANIZA İNŞALLAH BENDE GÜZEL RAPORLAR YAYINLARIM