Evet arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katıldım , birkaç taktik vereceğim kefal avlamakla ilgili , Her hafta sonu kefal avlamaya gidiyorum , 8 numara beyaz çapraz iğneyi toplam 12 tane ard arda bağlıyorum , 1 tane koyu renk şamandıranın altına 20 cm misina boşluk bırakıp bağlıyorum , ekmeğe iğneleri sarıyorum sıkı sıkı sarıyorum , atabiliğinim kadar ileri atıyorum , ( büyük kefal her zaman ilerde olur ) balıklar tam etrafındayken hafif bi serpme yapıyorum balık takılıyor işte bu kadar Kefal balığı akıllı bi balıktır ama biz kefalden daha akıllıyız Geçenlerde 5 tane 1'er kilodan kefal çekmiştim , sarı benekli rus kefali sizinde görüşlerinizi alalım ..
Ümitcim, güzel. Kefali çoklu iğne ile değilde (sarma/kıbrıs) daha başka ne ile avlayabiliriz? Bir düşünsek buna da aklımız yeter herhalde, ne dersin?
burda bir amca var..derede kefal avlıyor..sohbet ediyoruz bir övünüyor şöyle kefal yakalarım böyle yaparım..o ara takımını gördümhihi orta boy 3lü kancaya ekmek takıyor..göl kamışı +çubuk şamandıra..balık ekmeği yerken çırptırma yapıyor..balığın neresine denk gelirse artık. dedim bumu senin avcılığın..hihi birde almanya görmüş adamsın dedim..emekli kendisi ordan bu adam balığı ağzından yakalıyanlara laf sokuyor.laf soktuğu adamlarda göl kamışı ile kefal kıran adamlar amca dedim sen usta balıkçı isen balığı ağzından yakalada görelim dedim:laughing: balığı ağzından yakalamak amatör ruhu temsil eder kardeşim..foruma hoş geldin
Abicim eğer canlı yemin varsa kurt , karides , 9 numara siyah çapraz iğnenin diplerine ufak ufak kare şeklinde mantarlar takarak 4 iğneli bi takım yapabilirsin , ama misinanın kalın olmasına dikkat et , beden 30 luk olsun , köstekler 25 Olsun misinanın kaliteli olmasına dikkat et sonuçta 1 kere 200 metre alıyosun 1 yıl kullanıyosun sonra kurtları altına kamışın güzel bi kamışsa ağar tiplerden 75 gr. kurşun kullan , eğer kamışın hassas'sa 50 gram kullan , oltana kurtları tak , denize at biyere yatır , ve oltanı takip et , zil takabilirsin , ama oltanı takip edersen daha iyi , oltana bakarken 1 kere misina çekildiğinde , oltayı direk yukarı kaldır , balığı yüzde 80 almış olucaksın , birde attığın dip takımına gelicek balıklar , Kefal , İspari , Büyük İstavrit , Mırmır , Çinekop Falan gelebilir , yanlız büyük kefaller gelebilir çekemezsen oltayla oltanı düz bi yere bırak heyecan yapmadan misinayı elinle çek Bugün şu saatlerde balığa iniyorum denize zaten 10 dakka var evimin altındaki yokuşta Deniz çok temiz değil fakat 2 kiloluk kefaller yüzeyde dolaşıyor .. Ben şuan 15 yaşındayım ama 8 yaşından beri olta balıkçılığı yapıyorum HERKEZE RASTGELE
[/url][/IMG] Bak böyle kıbrıs takımlarında , ekmeği mantara sarmayın abiler , mantarda sarılı olunca balık 2 saat yiyo oltayı dağıtıyo , mantarın altına 20 cm misina bırakıp iğneleri bağlayın , direk ekmeği sarın iğneyle birlikte sarın 3-4 balık gelse 2 vurmada alırsınız
Yav abiler ben bu balık işlerine çok zaman ayırıyorum , manitayla ilgilenemiyorum çok bağımlılık yaptım bırakamıyorum , balıksın denizin , yolcusuz yolların , ferdi babasız arabeskin anlamı olmaz
40 yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim kardeşim Burası amatör olta balıkçılığı forumu ve değerli abilerimin de belirttiği gibi marifet balığı kitabına uygun şekilde ağzından yakalamakta, çarpma yöntemi pek tasvip edilen bir yöntem değildir...
Şaka mısın sen ? Yaşım 15 diyorsun , profilinde 22 yazıyor. Abilerin , ustaların sana yanlış yaptığını anlatmaya çalışıyor sen nelerden bahsediyorsun. Çoklu iğneleri ( kıbrıs ) takımları kullanma . Amatörce bir av değil senin yaptığın . Büyüklerine kulak ver .
O rus kefali değil. Rus kefalini iğneyle yakalayamazsın. Kefalcilerin büyük iş yapıyoruz diye gösterme kaygısıdır o. Evet, kefal kurnazdır, yakalaması daha zordur, ama hepsi o kadar işte. Küçük bir çinekop mantarının içinden misinayı geçir. Çok küçk bir fırdöndü tak. Fırdöndünün aynı gözüne bir karış misina bağla ve ucun bir kısa pala iğne düğümle. Fırdöndünün öbür gözüne bir veya iki kol boyu 0.20 FC misina bağla. Bu bedenin ucuna 12 numara bir iseama iğne tak. Ekmeği mantarın üstüne sarıp, o bir karış misinayla sararak sabitle. 12 numara iğneye iğne kadar, küçücük bir ekmek tak. İğne görünmesin. Ekmeği pek fazla ezme, sadece sapına gelen yer biraz ezik olsun.
cankurtaranla sarayburnu arasında biri çarpmayla kol kadar rus kefali almıştı.ortalık kan ravan oldu resmen bi balıkta bu kadar kan olur mu?
Ben istanbulda arnavut köy'e istavrite gidiyorum , gece 4 den sabah 6 ya kadar 7-8 kilo istavrit sardalya alıyorum abiler
İstanbulda boğazda , 15 li takım beyaz iğne , 50 gram kurşun , 4.20 kamışın olsun , 2 saatte rahat 6-7 kilo alırsın Ben tutuyorumda napıyorum komşulara millete dağıtıyorum , fakat boğazda çok kişi olduğundan çok takım karışıyor tek sorun bu :S