Öncelik ile herkese merhaba, ben aranıza yeni katılan acemi balıkçı kardeşiniz. Kendime olta alacağım surf kamış vede dayanıklı bir makina almak istiyorum. Bütcem çok kısıtlı en fazla 150TL ye çıkabilirim. Sizden ricam İstanbul içerisinde bu fiyata uygun dayanıklı ve kaliteli ( fiyat dahilide olabilecek ) alabileceğimin en iyisini tavsiye etmeniz, yorum ve yönlendirmelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim reeling
Ben hemen klasik bir cevap vereyim size. Öncelikle avlanma şeklinizi ve istanbulun neresinde avlanmak istediğinizi belirtirseniz tam ihtiyacınıza uygun takım belirlenir ve tavsiyeler bu yönde olur. Boğazda avlanmakla marmaranın kıyılarında avlanmak farklıdır. Lüfer avlamak için güçlü, sarma oranı yüksek ve uzağa atarken kolay misina boşaltan makineler söz konusu bu durumda ağır kurşunu uzağa atabilen ve lüferin vurduğunu hissettirebilecek hassasiyette bir kamış gerekli Boğaz şeritlerinde.Boğazda beklemeli avlar için kullanılan takımı pekala atçekte de kullanabilirsiniz Ancak böyle bir kamışı marmara kıyılarında kayalıkların eğimli kısmından kullanmak boyunuzada endeksli bir biçimde zorluk çıkartmaktadır.Ortaya karışık makine ve kamışlarda var tabiki. Öneriler gelecektir.Bereketli avlar dilerim.
Bende boğazda kullanmak için spin olta almak istiyorum mümkünse 4 metreden uzun olsun atarıda en ez 100gr olursa iyi olur kamış makine bütçem 200 TL dir. Alacağım olta ile İstavrit Lüfer Çinekop Tarzı balıklar avlayacağım diğer balıklar için oltam mevcuttur.
Lüferin vurdugunu çinar dali olsa belli eder. Siz bi tane lineaeffe oyster kamis alin. 3.90 veya 4.20. Ona birde yine lineaeffein hesapli bir surf makinasi var. Telefondan bulamiycam simdi ismini cismini. Aksam eklerim. Toplam bütceye uyar. Magazada da param bu kadar takimi aliyim ama bi güzellik yapip misinasini sar dersin. Olur biter
Reklam olmaz inşallah..Avmarketimden bak ; yeni aldım sağlam bir 0,35 lik misina ile beraber.. Hem hafif , hem dayanıklı, hem her ava gelebilecek bir takım oldu Ben çok memnunum..İstavritede atıyorum bu takımla, dipte atıyorum. Hatta son raporumdaki 6,5kg lik vatozuda bu takımla kıyıya aldım Remixon Hi Tech Hybrid Surf Kamış 3,90 Metre Shimano Zircos 4000 F USA 3 BB Makine toplamı 130-135TL..