İstanbul'da Levrek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında snc tarafından paylaşıldı.

  1. snc

    snc serhat naci çetindemir

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    Merhaba,
    Daha önce forumda yaptığım araştırmalarda spin ile levrek için uygun sahteleri, misinayı, oltayı ve makinaları öğrenmiştim. Vedat amcanın çok faydası olmuştu. Ancak at-cek tekniği ile istanbulda nerelerde tutabileceğime dair birşey bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim..
     
  2. TurkerK

    TurkerK Türker

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba Serhat,
    Ben de İstanbul'da spin ile levrek konusunda inat edenlerdenim. Henüz çok başarılı sonuçlar alamadım. Ama forumu takip ettiğim kadarıyla Kadıköy taraflarında son zamanlarda levrek alındı. Bunun dışında Tuzla ve Şile'de denemeler yapılabilir diye düşünüyorum..

    Selamlar,
     
  3. snc

    snc serhat naci çetindemir

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    Teşekkür ederim. denemelere devam edeceğim, ve raporları paylaşacağım.:)
     
  4. katsumoto

    katsumoto Hasan

    Mesajlar:
    429
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Coca colanın formulü gibi değerli bir bilgi istiyorsunuz..
     
  5. snc

    snc serhat naci çetindemir

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    daha önce herhangi biryerden deneyip alan varsa bunu öğrenmek istedim.:)
     
  6. modena

    modena

    Mesajlar:
    1.911
    tuttum bunu...:D :D :D

    çok doğru bir tespit olmuş...
     
  7. SpinnerPro

    SpinnerPro Doğan

    Mesajlar:
    136
    Şehir:
    Istanbul
    Serhat, Istanbul'da birçok yerden levrek alabilirsin. Hic büyütecek birşey yok. kısaca levrek gibi düşün, levreğin ne yediğini öğren, yediği şeylerin nerelerde bulunduğunu araştır ve haritayı aç oraları belirle ve surekli dene. Bu araştırmaya bir geceni ayırsan yeterli.(bu bir gece tabiki sadece levrek nerelerde bulunur sorusu icin yeterli, ancak nasıl bir hava, deniz durumu kullanılacak takım vs gibi seyler icin öğrenmenin sonu yok.) Ondan sonraki yapacağın avlarda da sabır.Levrek nereden tutabilirim diye sordugunda aradığın cevabı alamazsan sakın moralini bozma.Heryerde olduğu gibi burada da oyle bir tatlı rekabet var diye düşün. ;)

    Bazı insanlar haftalarca, aylarca hatta yıllarca edindikleri tecrubeleri bir anda senin soruna cevap vererek paylaşmak istemeyebilirler bu da normal, saygı duymak gerekir.


    Ancak forumlarda gördüğün raporların dışında da yazılmayan, aman başka kimse gelmesin tutmasın, ya gelip bütün balıkları bitirirlerse veya ben tutayım birtek ve resmini post edeyim diye düşünen insanların gerçekleştirdiği avlar çok.Aynı insanların burada okudukları başkalarının paylaştığı en ufak bilgiyi alıp gece o noktalara gidip denemedikleri ne malum? :D

    Oysa o avlağı bilincli veya bilincsiz kurutmaya gelen insanları eğitmek gerekir.Bunun icin paylaşımcı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bana göre bu tür bilgileri saklamak o insanları hırslandırır, sizin bilmediginiz başka bir yere yonlendirir ki bunun sonucunda kendi avlağınızı korumuş olabşlirsiniz ama kaybettiginiz başka bir avlak vardır.Oyüzden mümkün olduğu kadar çok şeyi paylaşmak gerekir, eğitmek gerekir.Çünkü denizlerimizi bilgisizlik kurutmuştur.Bilgiyi direk paylaşmak istemeyenlerin de en azından insanları araştırmaya yönlendirmeli, heveslendirmeli diye düşünüyorum.

    Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın ve kimse alınmasın üzerine(paranoyak bir toplum olduğumuz bir gerçek) ve amacım kimseyi eleştirmek değildir, sadece gözlemlediğim bu işe yeni giren amator arkadaşların yaşadığı bazı sıkıntılardır.Oyüzden herkese kucak acıp her türlü bilgiyi paylaşmaktan yanayım. Saygılar. :)
     
  8. western222

    western222 Süleyman

    Mesajlar:
    810
    Şehir:
    Mersin
    Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Şimdi birisi çıkıp ben istanbulda şurda 3 kg,ertesi gün 2kg diye birkaç yazı yazsa.nokta belirtse,inan ertesi gün panayır yeri gibi olur orası :D
     
  9. SpinnerPro

    SpinnerPro Doğan

    Mesajlar:
    136
    Şehir:
    Istanbul
    hahaha :D biliyorum biliyorum. Ama o panayır yine bu forumu takip eden güzel insanlardan oluşuyor. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Gürültü ve çevre kirliğinden bahsediyorsan da eh bu tür şeyleri düzeltmek yine herkesin görevi değil mi? :)
     
  10. snc

    snc serhat naci çetindemir

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500

    Çok haklısınız düşüncelerime tercüman oldunuz. Aslında nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyordum. Şimdi ne yapacağımı biliyorum. Çok teşekkür ederim.:)
     
  11. muratkugu

    muratkugu murat kugu

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul / Çengelköy
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    1.5 kg Deniz Levreği
    Levrek

    İstanbul da levrek :) yok canım ne işi var burda demeyin . ( yıllar önce 5 veya 6 yıl ) Sarayburnun da yakalayan birini gördüm, boylu poslu bir Levrek ti. bu denizi temiz bıraksalar, boğazın kavak girişinde gırgırlar trol atmasa bu denizde neler olur neler.41 yaşındayım 10 yaşından beri istanbul sahillerinde olta atmadığım yer kalmadı, bilende söylüyor bilmeyende o yüzden çok görmem kimseye.

    Amaç Forum da paylaşmaksa bu zevki, bilen bildiğini paylaşacak ama nerdeeee. Bakın ben bildiklerimi paylaşayım bunları herkez bilirde biraz ben ukalalık yapayım, Levrek arıyorsan Sarayburnu kayalıklara gideceksin, en iyi yer orası ama şansına, mırmır arıyorsan ya rumeli kavağı tarafına yada bostancı sahiline gideceksin, çinekop sarıkanat ilk olarak Sarıyer Burunbahçe ye yaslanır, lüfer kofanayı en iyi nerde tutarım dersen 1 üsküdar salacak radar önü 2 arnavutköy burnu 3 kandilli parkı 4 beşiktaş kabataş arası, kaşıkla çinekop 1 kuleli kayalıklar 2 kandilli burnu, zargana 1 kuleli kayalıklar 2 çubuklu burnu 3 arnavutköy burnu,rapala ile palamut lüfer en iyi yer üsküdar salacak radar önü, izmarit beylerbeyi çöp iskelesi, yemli boğazın bir çok yeri say say bitmez, istavrit oldummu zaten her yerde ama lodos eserse çubuklu ve arnavutköy, yok ben kalkan da yakalıcam derseniz şile mendirek içi ve sahilköy .bu arada mart sonu nisan başı boğazın iki yakasında arada denizi kontrol edin yoğun çaça geçişi varsa atın bir kaç kepçe ve sürekli kontrol edin sahilleri çünkü çaçanın arkasından Çinekop Sarıkanat dönüş yapar karadenize ve yanlızca kaşıkla sabah erken veya akşam tam hava kararırken alırsın balığı.
    kısacası say say bitmez.İstanbulda Levrek e gülenlere gülerim çünkü adam gözümün önünde yakaladı, şans sa işte şans :)
     
    Son düzenleme: 10 Eylül 2010
  12. muratkugu

    muratkugu murat kugu

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul / Çengelköy
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    1.5 kg Deniz Levreği
    levrek

    küçük bir bilgi daha sevgili arkadaşım, levrek için atıyorsan lütfen makinandaki bedeni biraz sağlam tut.0.40.veya 0.50 gibi olsun. ben iskenderunda açık denizde 0.60 beden ve üzerine 1 numara iğne sabitlenmiş yaklaşık 13 cm silikon takım ile aldım Levreği.
     
  13. snc

    snc serhat naci çetindemir

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    bende 6 7 yaşından beri haşır neşirim oltalarla balıklarla ancak genelde kalendere giderdik ve istavrit tutardk bu yüzden çok fzla deneyimim olmadı diğer balıklara ancak artık onlarlada tanışmak istiyorum. Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. hepsini deneyeceğim.
     
  14. balık kurdu

    balık kurdu ercan

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.862
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sevgili arkadaşlar :)

    bu forumun şu an itibarı ile 28.877 kayıtlı üyesi olduğunu. kayıtlı olmayan ziyaretçiler ile birlikte günlük sirkülasyonun 1 milyona yaklaştığını. bu ziyaretçiler arasında ağcısı, tırıvırıcısı, gece ışıkla dalan kanunsuz zıpkıncısı, hatta ve hatta dinamitcisi olduğunu biliyormusunuz ? evet ! paylaşmak güzeldir ve bilgi paylaştıkça çoğalır. ancak ilk önce bilgiyi paylaştığınız kişiye güvenmeniz, tanımanız gerekir.
    foruma ilk üye olduğum zamanlar acemilik ile bir avlak paylaşmıştım. 1 haftaya kalmadı meram doldu. el kadar eşkinalar talan edildi. inanın istanbulun diğer ucundan, gebze'den gelenler oldu. konuştuğumda da forumdan öğrendiklerini açıkca söylediler. o günden bu yana tanımadığım hiç kimseyele açıktan avlak paylaşmam. fakat bir şekil de tanıştığım, güvendiğim bütün üyelere sordukları zaman özel mesaj yolu ile söylerim. hatta bizzat avlağıma götürürüm. sizin bahsettiğiniz meralar zaten bilinen yerler. burada bir sıkıntı yok. fakat ekstra bir yerden, ekstra bir av yaparsanız, size tavsiyem bunu açıkca paylaşmayın. o meraya ve balıklara yazık edersiniz. mesela; ''şile menderek içi kalkan'' şimdi soruyorum size, ilk defa orada kalkan çıktığını duyan ve üşenmeyip avlanmaya giden kaç kişi 40 santim altı ve dişi kalkanları geri salacak ? bence çok azı. nereden biliyorsunuz derseniz; gittim ve gördüm. el kadar kalkanlar trofe muamelesi yapılarak alı konuluyor orada. şimdi diyeceksiniz ki ''bilinçlendiririz, anlatırız'' malesef olmuyor. ''öcü''muamelesi görüyorsunuz. bazen küfür yiyorsunuz, bazen de kavga ediyorsunuz. insanları bilinçlendirmenin en iyi yolu bu forumlardan geçiyor bence. zaten onlar da kendilerini belli ediyorlar. ya ''ben ne yapmışım'' diyip iyi bir amatör avcı oluyorlar, yada ''nereye düştük yahu'' diyip dışarıdan bilgi takipi yapmaya devam ediyorlar.

    ''en iyi levrek merası sarayburnu'' demişsiniz.(asla katılmadığımı belirtmek isterim :) )sarayburnunun durumu zaten ortadadır. levrek ve lüfer geçiş zamanı ( nisan ve mayıs ayında gidip görebilirsiniz ) her taş zıpkıncılar tarafından tutulmuştur. aşiret gibidirler. aralarına asla yabancı sokmazlar. limitlere bakmaksızın vururlar ve lokantalara satarlar.(bir de çarpmacılar vardır ki !!! onlardan hiç basetmiyeceğim) şimdi ben istanbul'dan, bir meradan levrek alsam ve bu merayı açıkça paylaşsam emin olun orası artık bitmiş demektir.
    bence paylaşımlardaki bir takım gizlilikler meralarımızı kanunsuz, sirkü ve limit tanımaz avcılardan korumak içindir. biraz da günlerce orayı takip edip sonuç almış avcıya saygı. malum, bu iş biraz da emek ister.

    sadece fikrimi söyledim. asla eleştirmek gibi bir amacım yoktur.

    selam ve sevgilerim ile...:)
     
  15. SpinnerPro

    SpinnerPro Doğan

    Mesajlar:
    136
    Şehir:
    Istanbul
    Kesinlikle katılıyorum dediklerine. Seçici ve dikkatli olmakta haklısın. Diğer yandan da eğitmenin, mücadele etmenin de bir yolunu bulmak gerekiyor çünkü önümüzdeki merada olmayabilirler ama başka bir yerde ve zamanda merayı talan ediyor olabilirler. Sonucta denizler hepimizin ortak malı oyüzden kendi malımız gibi korumalıyız.
     
  16. tufan27

    tufan27 tufan

    Mesajlar:
    111
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    üsküdar taraflarına yakınsan oraları bir dene derim
     
  17. snc

    snc serhat naci çetindemir

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    [​IMG]

    Yeni aldığım sahte. Acaba levrek avında iş görür mü?
     
  18. murat kayadelen

    murat kayadelen Murat Kayadelen

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    857
    Şehir:
    İstanbul - Değirmendere
    Gelibolu sahtelerine çok benziyor. Çanakkale de çok güzel iş yapan sahteler bunlar, diyer denizlerimizde de iş yapmaması için bir neden yok..
     
  19. AKİF ÖZKAN

    AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

    Mesajlar:
    518
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Kesinlikle katılıyorum ve bu nedenlerden dolayı merayı alenen paylaşıma karşıyım. Sitedeki ilk günlerimde meralarını paylaşmayan herkese de 'şimdi' teşekkür ederim.
     
  20. caner6776

    caner6776 Caner KIRMIZI

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    45
    Şehir:
    Zonguldak
    Aynen bende Kdz. Ereğlide barbun tuttuğum yeri paylaştım.Dün gittim baktım dolmuş.Bir dahakine kendime saklayacağım.