selamun aleyküm levrek için istanbulda nereye gitmem gerek bildiğiniz bir yer varmı su üstü sahteyle levrek nerden alırım???hiç bilmediğimden soruyorum bilindik yerde olur
SAĞOL ABİM İNŞ ORAYI DENİYECEGİM BÜYÜKÇEKMECE SAHİLLERİ UYGUNMUDUR PEKİ? GÖLÜN YAKINLARI OLAN SAHİLLER VE LİMANLAR.
abicim az bekle. istanbulda eylülden önce levrek alman zor iş. şimdi levrekler derinlere indi. eylülden kasım ortasına kadar istanbul levrek yapar. senin dediğin yeri bilmiyorum ama haritalardan denize akan dere ağızlarını bul. oralarda şansını dene. floryada bi dene mesela. ama şimdi değilde şimdi akdenizdekiler levrek avlar. istanbulda istavritten çinekoptan başka bişey çıkmaz.
ZORU BAŞARIRIR İMKANSIZ ZAMAN ALIR İNŞ BEN BU SÖZÜ UYGULAYACAGIM.Gece belki alma şansım artar ama dediğin vakitler mutlaka denerim
şimdi bak bi düşün neden istanbulda levrek çifliği yok diye. bodurmda marmariste izmirde falan çok var . o balığı oradan istanbula getirmek ne kadar büyük bi para tutuyor biliyormusun. şimdi yazın herşey iyi güzel hava deniz sıcakta kış geldimi bu hayvan istanbulun soğuğuna yaşamaz. yaşasaydı bu balık çiftlikler istanbulda olurdu. o kadar nakliyat maliyetine gerek kalmazdı. o balıkları 1000 kilometre uzaktan istanbula getirerek burada satmak ne kadar zahmetli ne kadar çok para biliyormusun. ama işte olmuyor balık bu soğuk suda kuzeyde kışın yaşamıyor. yaşasada derinde yaşar. böyle 25 metre derinliklerde yatar. çünkü derinlerde su fazla soğumaz sıcak kalır . balık sadece bazı az sıcak günlerde gündüz öğlen güneş çıkınca biraz yukarılara doğru gelir. yinede kıyaya pek gelmez. ama tabi bu istabul ve karadeniz için geçerli. izmirden aşağıda sular fazla soğumaz. ondan kışın oralarda kıyıdan iyi levrek alınır. ondan sen şimdi ava gidipte üşütme. hele geceleri falan mazallah başına bişey gelir. hiç deneme abicim. bizde vaktiyle çok hevesli hevesli avlara gittik. öyle imkansız falan değil bu iş. balık yoktur. olmayan balığın nesini tutucaksın. ama eylül dedimi balık girer. o zaman sabahlara kadar atçek yap abicim.