Selamun aleyküm.Öncelikle levrek avına başlamak istiyorum konulara baktım fekat pek açıklayıcı şeyler yok.Bana istanbulda levrek olan yerleri yazarmısınız(HİÇ BİLMEDİĞİMDEN SORUYORUM HERKEZİN LEVREK ÇIKTIĞINI BİLDİĞİ YERLER DE OLUR KİMSEYE BANA AVLAĞINI SÖYLERMİSİN DEMEM HERKEZİN BİLDİĞİ DENİZ YADA TATLI SU)Parantez içinde belirttiğim gibi avlağınızı istemiyorum sadece bilindik yerler lazım.Vede istanbulda hangi dönemlerde levrek avı münkündür?
istanbul'da anadolu yakasında genelde tuzla ve eskihisar gebzeyi tercıh ederler levrek ıcın ama uzun suredir oradan güzel levrek raporu alamıyoruz. rastgelsın.
İstanbul'da levreklerin kendileri pek ortada gözükmez ancak bol bol efsane konusu olurlar. Bazı bölgelerde çok iri balıkların olduğu ve özellikle son yıllarda arttığı söylense bunları gören yakalayan pek azdır. Boğaz'da özellikle Boğaz'ın en büyük koyu olan Çubuklu-Paşabahçe-Beykoz hattındaki batıklarda, Arnavutköy'de, Baltalimanı'nda, Anadolu Kavağında ve Kız kulesi civarında bulunduğu söylense de bu çok ender balıkları avlamak gerçekten tecrübe yanında büyük şans da gerektirmektedir. Boğaz dışında, İstanbul'un Marmara ve Karadeniz kıyılarında da spin avcılığı ile bu balığın peşinden koşanlar ve zaman zaman başarılı sonuçlar alanlar da vardır. Ben 2-3 sene önce Beykoz'da bir gırgır ağına takılan ve hemen resimlediğim bir balığın resmini buraya ekleyeyim. Görüldüğü gibi balık var ama denk gelmek oldukça güç. İstanbul'da avlanacaksanız başka balıklar hedeflemek daha doğru olacaktır.
Benim de en çok avlamayı isteğim balıklardan biri levrek ama zonguldakta biraz zor. İnşallah bir gün bana da rast gelir.
Vazgeçmek dile kolay.Çünkü hastalığına yakalandım.Bir başka yerde birisi avcılar sahilinden vede yanındaki güzelce limanındanda çıktığını yazmış peki gerçekten çıkarmı?Bilgisi olan varmı?Byükçekmece güzelce limanı.
Kozlu'danım ben Orçun arada bir gelirim memlekete.Aslında güzel mekanlar var levrek için Mayıs ayından sonra.Zıpkınla vurmuşluğumda var.Botla sırtı çekerdik birde.Geldiğimde görüşelim beraber gideriz levreğe..
Bence o ağ balığı değil sebebi ağ balıklarının öüldükleri zaman ağızları açılmaz diye biliyorum ama bunun açılmış.