vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden tesekürler ederimm.istanbuldayım 2 seneden beri ama balığa gidememin sebebi,ise nerde ne zaman hangi balık avlalanır hangi yöntemler kulanılır bilmiyorum gerekli donanımım var ama nasıl avlancam hangi yöntemleri uygulucam... çok gerekli benim için..... yardımlarınızı bekliyorummm.....
koral abi yardımların için tesekür ederim. verilen bilgiler güzel ama benim aradığım biligiler bunlar değil.aslında ben at çek yöntemiyle ilgileniyorum,ne tür rapala kulanılyo(dalan cinsten mi yoksa poper yani su üstünden gelen rapala mı),rapalanın rengide önemli tabi, birde meps(kaşık) konusunda yardım istiyorum.Bu yöntemlerle en verimli av nerde yapabilirim.Saygılarımla..
valla her türlü rapala oluyor genelde çohu kişi oradaki malzemciden 3-5 milyona olanlardan alıyor renk falan ayırt etmiyor balık olsunda kurşunla atacağın için pek farketmiyor bu benim dediklerim sarayburnu için kaşık konusuda aynı en ucuzunu alıyosun ve atıyosun ya bismillah ama daha detaylı bilgi verecek arkadaşlar olabilir benim bildiğim orada balık tutanların yüzde 70 böyle yapıyor
genelde silikonda turuncu ve fosforlu yeşil olanlar iyi iş yapıyor, kaşıkta 0 numara en ufak olanı, şu sıra istavritle pek iş yapıyor denemez balık hala ufak yem seçiyor, istavritler biraz daha azalınca daha saldırgan olmaya başlayacak, rappala konusunda yüzer veya batar çok önemli değil, önemli olan rappalanın boyu, en ufak olanlardan seçmelisin(ufak gümüş balığı kadar) renk olarak içinde sarı turuncu metalik yansımaları olanlar iyi iş yapar, önemli olan rappalanın dipten 1-2 kulaç yukarıdan gelmesi, silikon kullanırken silikonla kullanmak için palası uzun ve silikonun kaymaması için üzerinde mahmuzlar olan tatlısu iğneleri var iyi iş yapıyor...
abilerim elerin ze sağlıkk,çok iyisiniz birde rapala yada kaşık kulanırken mutlaka sıyrtma mı kulanmalıyım??? yoksa ağırlık kulanmasamda olur muu?? lüfer ve palamutun zamanı yaklaştı sanırım nezaman gitmeliyimm sizce nerelerde av yapabilirim bu yöntemle... saygılarımla....
yardımlasşma bumudur?? sizce bilmek öğrenmek istiyorum kimseden çıt çıkmıooo????açıklama yapan abilerime tesekürr ederiim
yakupçum arkadaşlarda yardımcı olucaklarda bunun gibi okadar çok konu varki heralde anlatacak birşeyleri kalmamıştır bak altaki linke bu günkü bir mesaj sana biraz daha fikir verir inşallah http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13828
Rapala kullanırken çeşidine dikkat etmen gerekir.Eğer iyi bir marka ise pakedin arkasında batma ölçüleri falan yazar.Gaga yapısına göre de değişir bu..Sıyırtma kullanmadığın zaman ya çok iyi bir spin kamışın olmalı ya da mecburen sıyırtma takmalısın çünkü maket balığı uzağa atman zorlaşır.İstanbulun ne tarafına yakın olduğunu bilsek daha detaylı yardım edebiliriz.Şu an da kıyıdan tek tük alınıyor lüfer..Bir 15 gün sonra gibi daha da artacağını ümit ediyorum. Rapalayı atmanla beraber suya düşer düşmez hızlı bir şekilde misineyi geri sar.Aynı anda kamışın ucuyla 8 çiz..Sudaki maket balık daha dikkat çekici olacaktır.
paylaşımlar için çok teşekür ederim,benim için çok faydalı bilgiler bunlar, bu bilgilr ışığında kendimi geliştircem.Fatihte oturuyorumm.Benim malzemeler ise kasık ve rapala için'' 2 parçalı 270 bi kamış ve makinaysa abugarcia 104 cardinal var sahte de istavrit benzeri batan cinsten 2,5 metre dalma derinliği var 0 numara kasık var... iş yapar yapa diye düşümüyorum ama kısmet tabii.. ...Yer konusunda nerde av yaparımm. bu yöntemlerlee...Herkese hayırlı ramazanlar....