Arkadaşlar devamlı bakıyorum raporlara bir çinekop çılgınlığıdır gidiyor. Ama boyuna moyuna takmıyorum. O balık lüfer olmadan satın almakta istemiyorum, avlamakta istemiyorum. Elimde cetvel sahile çinekop için inmeden bu takdir edilesi fikrim değişmeden hihi bana mırmır avlağı söyleyin Allah aşkına hooked . Şu günler tam MIRMIR mevsimi ve akını olduğunu anlatan raporlarda çıkıyor. Mırmırın avıda gerçekten müthiş zevkli. Kamışı yatırıyor hayvan. Nedendir pek talep yok? 3,4 aydır Üsküdar'dan çok güzel mırmırlar aldım (Kız kulesi'nin karşısından). Ama şu son 1 aydır balık yok oldu, kesti. Galiba bu lüfer familyası Mırmırı'da haklıyor, yiyor, kaçırıyor - TIK YOK. İstanbul'da başka nerelerden mırmır avlayabiliriz? Özellikle Anadolu yakasında nereler var? Tamam avlak paylaşmak istemiyorsunuz. Anlayışla da karşılıyorum. Ama olurda bu kardeşinizi balıksız bırakmak istemeyenleriniz çıkar. Özelden buradan bilgi vermek isteyen çıkar, bizde Allah razı olsun deriz . Bu arada av arkadaşımla İzmir'lerden getirttiğim sülünezimi, boru kurdumu paylaşırım, arabayla evine bırakırım - evden alırım, süper iğneler hediye ederim, yanımda çukulata - kuruyemiş olur paylaşırım... bilmem anlatabiliyor muyum ::laughing: Selamlar
Erol Abi avlak pek bilmiyorum ama Tuzla'dan alındığını duydum, izmit tarafından ve darıca askeriyenin oradan da duyumlar var. Avlak noktası bilemiyorum malesef ama bu taraflara yolun düşerse seve seve av arkadaşlığı yapabilirim. Bende bu aralar mırmır veya eşkina yakalamak istiyorum senin başlığın vesilesiyle bende Gebze-Çayırova civarındaki arkadaşlara sesleniyorum aynı şekilde evlere servis yapılır
Son paragraf var ya, herkesi avlar gerçekten. Şaka bir yana ben de Bostancıdan ileriye Kartal'a doğru neler çıkar merak ediyorum. Maksat birlikte avlanmak, ulaşım da sorun değil, diğer imkanlar da. Herkese rastgele.
Erol hocam bu sorunun cevabını bende merak ediyorum, dediğiniz gibi 1 ay öncesine kadar beşiktaştan çıkıyordu, ama genelde limit altı olduğu için pek ilgilenmedim. Geçen ay pendik, taşındım pendik sahilde bazı denemelerim oldu ama Buralarda balığın B si yok.
Kocaeli sahilleri Zaten beni bu başlığa sevkeden genelde Kocaeli sahillerinden gelen MIRMIR av raporları oldu. Kardeş sizin oralarda bolca mırmır var biliyorum. Gelecek hafta olmasa o tarafa gelme planlarım var. Haberleşiriz.
Aynı merak içerisindeyim bende. Ama istavrit, kefal, zargana bu yakada o sahillerde başka balıktan bahseden yok. Ama deneyeni de yok. Erdinç Hocam konu açık. Bakalım nasıl cevaplar gelecek. Bu koca sahil tamtakır değildir herhalde.
Pendikten ilerisinde var Evet Beşiktaş'dan da alanları duymuştum. Sen yine şanslısın . Pendik'ten ileri Kocaeli'ne doğru hemen tüm sahillerde (kumluk) mırmır çıkıyormuş. Olmadı gideceğim oralara. Ama öğrenmek istediğim yakınlarımızda var mı? Bunu keşfetmeye çalışıyorum.
Beklerim abi 12 Aralık askerlik var gitmeden güzel bi av yapalım kısmetse Boru kurdu bulabiliyoruz burda yem olarak, araba da var, sahilde çok ama tek başına olmuyor malesef hooked
Hocam bu hafta yıllık izin kullanıyorum, bu civarda geçen hafta şöyle bir dolaştım, genelde kumluk lakin balık yok, çarşambadan itibaren, pendik ve çevresi (Tuzla istikameti sadece mırmır değil, kalkan ve diğer balıklarada şöyle bir yoklama çekecem. Bi şeyler bulur yada duyum alırsam özelden bilgilendiririm.
Dostum sağolasın . MEsajımda 3,4 aydır orada avlandığımı ama son 1 aydır balığın kesildiğini yazmıştım . Başka nereler var yakınlarda biliyor musun?
Buradaki yorumları okuyunca ben bile biraz şaşırdım, sanki izmit sahilleri mırmır kaynıyormuş gibi geldi bana, sakın zannetmeyin buralara gelmenizi istemediğimden böyle yazıyorum, meselâ dün bir arkadaşla mırmır konusunda en bildik yer olan bir meradaydık, sabah 8'den öğleden sonraya kadar 3 gibi kaldık ama ikimizde de tık yoktu,çevremizde gelen gidenler falan 10 -15 kişi olmasına rağaman 3 kişi birer mırmır birde pisi alabildi, yani diyeceğim öyle verimli bir mırmır olayı maalesef yok..! kısmette varsa tek tük alan oluyor, kullanılan yamde, kaçamarmara ( mamun) ve sülünez, boru kurtları çok boş çıktığı için pek kullanan olmuyor, bizim bu havaliden mırmır konusunda havadisler bu merkezde. Ama yinede gelmenizde sakınca yok herzaman gelebilirsiniz. Kısmetinizde ne varsa onu alacaksınız sonuçta.. Hani benim demek istediğim ön bilginiz olsun, ona gelin, sonra, oralardada birşey yokmuş, boşuna gitmişiz falan diye sinirlenmeyin.... Herkese Sevgiler, Saygılar...RASTGELE... reeling hooked :thumb: