memleketine git evladım, büyük şehirlere göç edip kendi geldiğiniz yerleri kurutmayın. bakın köyler bomboş bari şehirler dolu kalsın
Havasına suyuna, taşına toprağına, Bin can feda bir tek dostuna. Her köşesi Cenettir, Gerisi Allah Kerim, '' BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM.'' Parçası geldi aklıma birden. Çok ama, çok sevdiğim bir parçadır. Mehmet kardeşim, şu an öğrencisin ve okuyorsun. Okuyorsunda, aslında o çok güzel ailenin binbir türlü fedakarlıklarıyla okuduğunun bilincini hiç bir zaman unutmamanı bir abinnnnnnnnnnnn olarak yeğlerim. Şu an senin yapacağın tek şey, eğitimini hayırlısıyla en iyi şekilde tamamlamak, ara sırada stres atmak için olta sallamak olsun. Yaşın 24-25 lere geldiğinde, mesleki kariyerin ile ilgili olarak, çok daha sağlıklı karar verebilecek olgunluğa geleceksin; ailenle değerlendirerek en mantıklı seçimini yapacaksın. Gözlerinden öperim.
hemşehrimkuduğun bölüm önemli.bölümüne göre ve iş imkanlarına göre hareket etmen gerektiğini biliyorsundur.memleketimiz de çok güzeldir ve iş imkanları çoktur.ama senin kararın sonuçta ...
Antep'in hamamları,yemekleri ve insanı harikadır. Bu 3'ünden hamam dışında olanları istanbul'da bulamazsın. Eğer buna razıysan ve trafiği dert etmiyorsan İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Benim hayatım da gördüğüm en güzel şehirlerden biri de antep'tir. Not: Adanalıyım.
millet antebi görmeden doğudaki iller gibi zannediyo gelincede ben böyle biryer görmedim diyo bir arkadaş antepte sinema var mı demişti nerdeyse her mahallesinde sinema olan ile. fakt bu antebi bilmediğinden değil türkiyenin 6.büyük iline ettiği laftan dolayı onun cahilliği. yemeklri ve insanlarını anltmya grek yok. fakat istnbula bi giden ağlıyo bide gelen. ben gelen olmak istemyrum. memlektim için teşekürler buarda adanda keşke bukdar göç almasa mükmmel bir il çünkü.
mehmet ilkokulu antepte okumuştum ben çok zaman geçti ama çok güzel bir şehir olduğunu hatırlıyorum. ama istanbul başka tabiki. Ancak istanbulu değerlendirirken balık sevdana (ki bunun sende üst derecede olduğunu biliyorum) göre karar vereceksen emin ol istanbulda kalıp hayat, iş güç derdine düştünmü bir bakmışsın hergün denizin kenarındasın ama bir olta atamıyosun. Benim şahsi düşüncem istanbulu gezen çok keyif alırda yaşayan... orasını yaşayana soralım neyse.
öğrenciye istanbul hoşgörünebilir.ama iş hayatına girince nefret edeceksin. Bölümün nedir bilemiyorumamaeğermemleketinde mesleğini yapabileceksen boşuna ömrünü törpüleme. birçok insan fırsatını yakalayıp istanbuldan kaçmaya çalışıyor , sende kalmaya . dertsiz başına dert alma . İstanbul paran ve zamanın varsa güzeldir.Para yok zaman yoksa ömür törpüsüdür.
istanbul da yaşamak zordur ancak iş olanakları en fazla şehırdır. karıyer acısından da önemli bir şehirdir. buyuk bir yerli firmada çalışıyorum , ve genelde istanbula yakın bölgelerde yöneticiler çıkıyor. hemen hemen bütün şirketlerin merkezi istanbulda dır ve ve merkeze yakın olmak kariyer açısından iyidir. benim tavsiyem iyi düşünüp ,karar vermen , çünkü iş para kazanıp yaşamaya gelince ,öğrencilikte olduğu gibi kolay olmuyor. aile bir yere kadar.
Okulunu bitir askere git gel.Bir durum değerlendirmesi yap.Ozamanın şartları sana doğru mesajlar vericektir kardeşim.Şimdiden ne söylesen boş.
İstanbul gerçekten rüya bir şehirdir, burada yaşayan ve alışan biri için vazgeçilmez bir sevdadır...Burada yaşarken belki farkında olmazsın ama ayrı düştüğünde gözünde tüter İstanbul Eğer yaşam şartlarınızı buraya uyarlayabiliyorsanız, asla sevdanızdan vazgeçmeyin bencede, herşey gönlünüzce olsun kardeşim
eğer benim gibi 19lu yaşlarda olsaydınız oda benim gibi daha öğrencilk zamanında oyüzden böyle diyo derdim ama yazdığınız beni çok mutlu etti. şimdi diğer abilerimin yazdıklarına gelince ise eminim hepsi haklı çünkü hep aynı düşüncedeler. istnbulu gezmek güzel yaşamak zor. tamam bunu anlıyabiliyorum ama bide şöyle düşünelim ben bu şehri hayal ederek ders çalıştım odamda resimlerine baktım durdum motive oldum. benim hayal ettiğimden fazlasnı veriyo bu şehir ve Antep, Türkiyenin en büyk 6. şehri olabilr, mükemmlde insanı ve güzel yemkleri. ama ben İstanbul için bukadar güzel olan memleketimi gözümde bitirdiysem bu şehre aşık olduysam bnce herşeye rağmen acısıyla ttlısıyla burda yaşamalıyım.. diye düşünüyorum
19 yaşındasın ve istanbulda 19 yaşında bir genci cezbedecek bir çok şey var.. hele de üniversiteliysen. ancak üniversite bitince büyük şehrin gerçek yüzünü görüyorsun. sana nacizane tavsiyem istanbul haricinde her yere git