İSTANBULA 105 BİN YAVRU SAZAN İSTANBUL, (DHA) İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, su kaynaklarındaki sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek ve amatör balıkçılığı teşvik etmek için İstanbul’un çeşitli su kaynaklarına toplam 105 bin pullu yavru sazan bıraktı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2012 yılı yatırım programında yer alan "Balıklandırma Projesi" gereğince harekete geçen İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan sayısında büyük azalma görülen sulara pullu sazan balığı takviyesi yaptı. İl Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nde 2012 yılında üretilmiş olan pullu sazan yavrularını İstanbul’un Beykoz, Çatalca, Silivri, Sultangazi ve Şile ilçelerinde bulunan iç su kaynaklarına bıraktı. Beykoz ilçesinin Bozhane, Çanakçadere, Paşamandıra, Kanlıdere, Cumhuriyet, Kozludere; Çatalca ilçesinin İnceğiz ve Çakıl; Silivri ilçesinin Sayalar, Çayırdere, Gümüşyaka; Sultangazi ilçesi Alibeyköy Barajı ve Şile ilçesinin Kervansaray, Bahçelidere ve Oruçoğlu su kaynaklarına toplam 105 bin pullu sazan yavru bırakıldı.
Çok sevindirici ve güzel haberler bunlar...Ama yeterli olduğunu düşünmüyorum.Çünkü söz konusu sular İsrail Sazanı ile dolu...İsrail Sazanı bu balıkların gelişimini ve üremesini ciddi oranda engelleyecektir.Yavru sazanları salmakla birlikte eş zamanlı olarakta İsrail Sazanı nı temizleme çalışmaları olmalı olabildiğince.Bu şekilde çok daha hızlı ilerleme olur.Konuyla alakalı Su Ürünleri mezunu arkadaşlar ve bu proje de görev alan arkadaşlar var ise daha doğru yorumlar yapacaktır...
Bence de sevindirici bir haber, Balıkların salındığı bu göller israil sazanının mevcut düzeni talan ettiği diğer balıklara üreme ve büyüme imkanı tanımadığı göller barajlar çünkü diğer balıkların yumurtalarını yiyerek beslenen baskın yamyam bir balık bu. Ancak böyle yavru balık salınarak düzen sağlanabilir senelerdir belirli aralıklarla bu yapılabilseydi şuan bu durum zaten bu hallere gelmez diğer balık türleri bu kadar azalmazdı.Umarım bundan sonra belirli aralıklara bu durumda bulunan göllere ve barajlara bu işlem artarak tekrarlanır.
Özkan sen de Sazan avına başlamışsın gördüğüm kadarıyla, 70-80 kiloluk trofeler de gelmiş oltana tebrikler