Öncelikle herkese merhabalar forumda yeniyim. Sizlerden bir kaç konuda yardım isteyeceğim vereceğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim. istanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum arabayla 1-2 saatlik mesafeyi aşmayacak şekilde bir arkadaşımla tatlı su kenarında piknik + balık avlamak istiyoruz reeling Bu hafta sonu için nereye gidebiliriz arkadaşlar önerebileceğiniz bir yer varsa yardımcı olabilir misiniz ? Göl gölet baraj veya akarsu olabilir. Ayrıca yumurtlama yada yasak döneminde olan balıkları bilinçsizce avlamak istemem kısaca bununlada ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim hooked . Özetle bu hafta sonu nerede ne avlanabilir ( Not: Tavuk etini tercih ederim balık eti yerine bu yüzden zararsız geri bırakıyorum balıkları mrsparkle )
öncelıkle hoşgeldın foruma . 1 nisanda Turna mevsımı acılıyor . Akarsularda(derelerde) avlanma yasagı yok . yanı tatlı su kefalı bekir balıgı avlıyabılırsın . fakat tavuk etının yerı ayrı balık etinin yerı ayrı . balık etide yemelısın bence . mekan olarak ben bişey sölıyemıyecegım, İstanbulda hıc bulunmadım çünkü , Forumun gediklileri mutlaka sana yer konusunda yardımcı olacaktir.
Bu pazar sabahı gitmeyi düşünüyoruz malum şartlar hafta içi izin vermiyor. 31 mart pazar günü için ne önerebilirsin Kendi avladığım balığa kıyamıyorum ama illa ki farklı yerlerde balık yiyorum nadiren :hungry:
Valla Balık 3 farklı yere göre yorumlanır . Benim dalım Dereler forumdaki yetişkinler en geç yarına kadar sana gerekli bılgılerı sunarlar saten . Derede dediğim gibi 12 ay serbest olmakla beraber , Yöresinden yöresine degişiklik gösterır balıgının büyüklüğü olsun, tadi olsun , cinsi olsun . ancak derelerde Standart olarak , tatlı su kefalı , bıyıklı balık dedıklerı Bekir balıgı , ve sazanlar mevcuttur.(daha farklı cınslerıde var dedıgım gıbı yöreden yöreye). Bunlarıda Tutmak için öle aham şaham şeye gerek yoktur, yem olarak Solucan Reistir, Şamandıralı takım reistir . eğer su hafif akıntılısa Dip oltası reistir. 2 kanca takmanı şiddetle tavsıye ederım. ve ince Şamandıra kullanmanıda tavsıye ederım . Top şamandıralar suya düşerken Çok ses yapıyor haliyle balık kaçıyor. Ve Derin yerlerden çok , daha az su ulan yerlere atmanı tavsıye ederım. ( GÜNEŞLİ HAVALARDA YANI MAYIS HAZIRAN VE SONRASI ICIN BU DEDIGIM ) ŞUAN BUYUK BALIK YUVADADIR BU AYDA VEYA EN DIPTE . ) Ve benım bu verdıgım bılgıler Amatör bılgıler her balıkcının bıldıgı hatta senınde bıldıgın bılgılerdır . ( Sadece Dereler için geçerlıdır ) Göle gidecegım ben dersen Herşey baştan ayarlanır helede bu mevsımde yemleme şarttır diye düşünmekteyim . 1 Nisan Ve sonrası içinde Turna acılacak işte, Ondada gümüş balıgı farz diyo üsdadlar . yani canlı yemle avlanıyomus . ama meps'lede avlanıyomus sımdı okudum yorumdan yazmıs saolsun gökhan abi .
Çok saolun arkadaşlar bilgi paylaşımlarınız için ama henüz gidecek bir yer konusunda kimse yardımcı olmadı
kemerburgaz tarafına gidebilirsin kemerburgazı geçtikten sonra bir sürü gölet var.şamlar gölü var habibler"i geçtikten sonra yoluda düzgündür ama turna çıkıyormu bilmiyorum.
bir yanlışı düzeltmekte fayda var,akarsularda 12 ay av serbest gibi bir kanıya nereden vardı GENÇ BALIKÇI kardeşimiz ama,12 ay serbestlik sadece tatlısu kefali için geçerli bir durum(ki bence yanlış,kefalin bıyıklıdan,sazandan yada sirazdan farkı nedirde serbest bırakılır ya da diğerleri neden yasaktır) bekir(bıyıklı) vs. avı sezon açılış ve kapanış tarihleriyle sınırlıdır.T.SU KEFALİ akarsularda 12 ay avlanabilir (göl ve barajlarda sezon harici yasak),diğer balıklar yasaktır.
fatih abi ben 12 ay serbesti bir takvim şeklinde balıkları yerleştırmısler hangı balık hangı ayda tutulur yazıyodu ordan okudum , ve parantez açarak sadece akarsular 12 ay serbest yazıyodu. ordan kaldı aklımda ve herkezede öle sölerım soran olursa. ve Senin deediğine gelecek olursak eğer, Dereler bildigimiz gibi sonu denize başı veya ortasından barajlara bağlıdır genellıkle . Derede bulunan standart 3 cins vardır bıyıklı balık, sazan, ve tatlı su kefalı. bu balıklar dereden hiç eksilmez neden çünkü barajlardan her halukarda dökülüyor derelere . bende burdan yola cıkarak fikir yürütmüştüm o takvimi ilk gördugumde . sencede bu mantıklı değilmi ? . tabi senin dediğinede % 100 katılıyorum . deredeki balıklarda barajlardaki göllerdeki balıklar gıbı havyarlanıyor. aslında full yasak olması lazım . taki yaza kadar.
Sevgili Uğur,amatör balıkçılıkta uymamız gereken resmi kurallar(kanuni) 3-2 nolu tebliğde yer alır.Başka kaynaklar geçerli değildir. bu linkte tebliğin tamamı mevcut http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
Sevgili Uğur, Fatih abimizin verdiği linkten de okursun zaten ancak yine de belirtmiş olayım. Tatlısu kefali akarsularda 12 ay boyunca serbest fakat "Ormaniçi sular hariç" diye istisna bir durum da bahsediliyor. Ormaniçi sulardaki sezon yasağı alabalığın sezon yasağıdır ve 5 ay sürer. Detayını tebliğ metninden incelersin. Ormaniçi sular nerelerdir diye sormazsan gül gibi geçiniriz. Sana avlarında başarılar dilerim.