Herkese selam Konunun asıl amacı İstanbulda Tekneyle avcılık yapanlar için ''Hangi balığın hangi bölgelerde olduğu ,hangi yemi tercih ettiği ,hangi olta takımının daha avcı olduğu'' gibi güncel bilgileri sürekli olarak paylaşmak. İstanbul tekne avcıları gibi bir paylaşım grubuda oluşturulabilir Saygılar
Sevgili namık Tepkinde son derece haklısın.Bir kaç bilgi aktarmak isterim Sanırım 1981 yılı ve eylül ayı olası gerekiyor.O dönemde pendikte oturuyorduk ve pendik burnu o zamnlarda yol yapılması için doldurulmamıştı.Bölge kayalıktır.Palmiye denilen yerin 200 metre acığı lüferin bol oldugu bölgeydi. Bir arkadaşım o zamnlar revaşta olan kartal halk plajında çadır camping i yapıyordu ve ben hergün onu tekneme alıp izmarite cıkardım. Okullar açılmak üzere ve onunda çadırını toplayacağı günde izmarite çıktık ve önceki günlerde 70*80 adet yakaladıgımız izmaritten daha uzun zaman sürecinde ancak 25 civarında izmarit yakalayabildik. O gün denize dişlinin girdiğini ve izmariti kaçırdığını düşünüp akşam üstü hava kararmadan yemli lüfer takımlarımızı hazırlayıp (hırsızlı zoka) çıktık balığa. Böyle bir av daha sonrada hiç kısmet olmadı. O tarihten sonra 4 yıl kadar önce uzun olta ve şakşaklı parmak zargana yemle yenikapı açıklarında yakaladıgımız 46 lüfer daha sonraki en bereketli avımdır.Onlarıda kumkapı balık restaurantlarına sattık 1.5 kilo kalkanda pendik pavli adasının koyunda lüfere atılan uzun oltayla tamamen hasbel kader yakalandı Sevgiler
Sanırım bir birimizi anlıyoruz.Yeni nesile örnek olma adına tüm iyi ve pozitif yaklaşımlarına katılıyorum. Son zamanlarda istanbul kıyılarında Kırlangıç ın küçügü olan mazak bollaştı. Herkesten ricam bunları tekrar denize bırakmaları Bu konuda forum da bir konu açma ihtiyacınıda bana hatırlattığın için teşekkürler sevgiyle kal