İstanbul'daki dostlarıma ithafen ( eşkinalar)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında therasmus tarafından paylaşıldı.

1. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Selamun aleyküm,
    2-3 günlüğüne gittiğim istanbulda dün gece hala hatır sormak,askerlik öncesi muhabbet etmek ve dostlarıma güzel bir vakit geçirmek amacıyla iftar öncesi isa abiyi (şimal) aradım ve iftardan sonra bir organizasyon yapalım mı diye sordum.İsa abi av için şartların elverişli olup olmadığını öğrenmek amacıyla 1-2 telefon görüşmesi yaptı, sonrasında iftardan sonra buluşmak üzere haberleşip anlaştık.

İftarımızı açıp hemen yola koyulduk ama içimde balık tutacagımıza dair pek bir his yoktu daha çok sohbet amaclı gidiyordum.(Malum isa abiyle balık tecrübelerim:):):))

Malum avlaga aynı vakitte ulaştık(isa abi(şimal),deniz(ahtapot2), fatih (therasmus)) hemen tekeleri süzüp avlağa geçtik.Oltalarımızı açıp denize savurduk.Bu arada lojistik destek veren deniz'e tekrar teşekkürler,takım,ışıldak,şamandıra vs.
    Daha sonraki gelişmeler fotoğraflarda mevcut :)
    Gece sonunda balıklardan 2 tanesi afiyetle mideye intikal etti,lezzet ise şahane,enfes,harikulade,yalnız tek sıkıntı şimdi verdiği susuzluk hissi :):):)

2 köstekli şamandıralı 20 gr kıstırma kurşunlu takım ve yem olarak teke kullandık.

Profilden bir fotoğraf

Ölçü olarak sahurda ve yorgunlukla ne kullansam diye düşünüyordum elime bu çatal geldi,boyuna aldanmayın battal boy çatal :)

Sonrasında kenarda duran domatesle ölçü alayım dedim.:)

Sonunda elimle bir ölçü vereyim dedim 2 fotoğraf çektim.​

Bu güzel av tecrübesini paylaştığım dostlarıma tekrardan teşekkürler.Daha bereketli avlara hep birlikte inşallah.:)

VE

İSTANBUL HATIЯASI

2. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Aleyküm Selam...
    Gerçeten çok güzel bir organizasyon ve av gerçekleştirmişsiniz.
    İstanbul'da tam olarak hangi sahilde avlandığınızı bizimle paylaşr mısınız?
    Avlarınızın bereketli geçmesi dileğiyle...

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Abi süpersiniz valla resmen show yapmışsınız helal olsun süper süper ...
    En alttaki foto da çok yakışıklı çıkmışlar :)

4. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    fatih dostum merhabalar buralar da bulamayınca eşkinaları istanbula intikal etmek akıllıca :)
    tebrikler tam porsiyonlık eşkinalar şu sıralar lezzet açısından tavan yapar iyi bilirim afiyet olsun askerden önce bir görüşmede buralarda yapsak iyi olur..

5. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,lakin avlak yeri söyleyemem,bu konuda ciddi baskılar aldım.:D :D :D

Teşekkürler kardeşim av gayet güzel ve bereketli geçti,ramazan olmasaydı ve bugün çalışmak zorunda olmasaydık inan bunun 3-5 katını rahat alırdık.:)
    Hayırlısı artık,son fotografıda istanbul hatırası yaptık.:):D

Merhaba övünç,
    haklısın kocaeli bizi hep boş gönderdi o zaman komşu illeri ziyaret etmeli dedik.:)
    İnşallah müsait bir günde buraları yoklarız bencede iyi olur.:)

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Sayın fatih arkadasım.. bu güzeL avını içten içe güzeL yorumLamak isterdim fakat baLıkLarın cidden küçük oLduğunu vurguLamadan geçemedim affına sığınarak.. Daha verimLi ve daha iri Eşkina avLarının daim oLmasını diLerim.. oLan oLmuş artık Lütfen biraz daha iriLerine eL koyaLım SaygıLar..

7. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah fatihim :) daha iyileri olsun çok güzel balıklar afiyet olsun bereketli olsun rast gelsin inşallah

8. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Canın sağolsun arkadaşım.;)

Eyvallah kardeşim,daha iyilerini inşallah birlikte tutarız.:)
    Nasılsın keyifler nasıl ?

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Fatih bereketli olsun.

10. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    tebrikler fatihim hayırlı olsun giderayak güzel güm geçirmişsiniz yanınızda olamadıgıma üzüldüm kardeşim

11. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Teşekkür ederim recep abi,sağolasın.:)

Sağol abi,güzel bir av oldu dediğin gibi sende olsaydın çok daha iyi olurdu ama sağlık olsun bir dahakine inşallah.:):):)

12. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Fatihim tebrik ederim sizleri afiyet bal şeker olsun kardeşim

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Fatih bizim için muhabbet ve dostluğun çok daha güzel ve keyifliydi, asıl biz sana teşekkür ederiz:)

Denizle birlikte eşkina avını kapatmış olmamıza rağmen, askerlik öncesi sana güzel bir balık avı jübilesi yaptırmak için sadece sana eşlik ettik.Denizde bende kesinlikle tutuğumuz balıkları alıkoymayacağımızı, sadece limit üstü gelirse sana bırakacağımızı söylemiştik.Maşallah sende kısmetli günündeymişsin tebrikler:)

Sana şimdiden hayırlı tezkereler diler, en kısa zamanda tekrar bir araya gelmeyi temenni ederim dostum, sağlıcakla kal...

14. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Tebrikler , güzel balık tutmuşsunuz.

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yavuz bey, olan olmuş daha irilerine el koyalım demişsin.Lütfen sizin tabirinizle "el konulacak" eşkinanın limitlerinide yazarmısınız.

Benim bir karışım tam 22 cm geliyor ve bunun üzerinede minumum 3 cm. koyarak, 25 cm. altı eşkina tutmadık, sadece bi tanesi bir karış geldi ve iğneyi çıkaramadığımızdan alıkonuldu.
    Fatih belki raporu pek uzatmamak adına, belki de tevazusundan salınan yavru eşkina ve iskorpitlere yazısında yer vermemiş.Ancak siz balıkların yanına koyulan çatal ve domatesten ölçülendirmeyi pek doğru yapamamışsınız herhalde..

Bizleri daha iyi tanıma fırsatınız olsaydı, limitler konusundaki hassasiyetimizi bilir ve bizlere hak verebilirdiniz.
    Yinede tebrik etmeme hakkınıza saygı duyuyor, yorumunuzuda iyi niyetle yaptığınızı düşünerek, sizede iri ve bol balıklı avlar diliyorum...

16. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Teşekkür ederim murat bey,darısı başınıza diyelim.:)

Evet hepimiz kısmetli günümüzdeydik,hepbirlikte güzel balık tuttuk ( tuttuklarınızı bana bıraktıgınız için ayrıca teşekkür ederim) güzel sohbet ettik.
    En kısa zamanda tekrardan görüşmek dileklerimle.:)

Teşekkür ederim cengiz ne yalan söyleyeyim afiyet bal oldu :):D

17. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Mantık bu oldugu sürece saldığımız balıkların fotografını çekip yayınlasanda ölçüyü metreyle alsanda kısacası ne yaparsan yap çözüm değil kaldıkı biraz daha büyük az daha küçük vs yorumlar havada kalır bunlar göreceli kavramlardır.Kime göre? neye göre? biraz daha iri...
    Eşkinanın boy limiti yoktur bunu bildiğimize göre amatör balıkçı ruhumuzla hareket edip balık yakalarız o yüzden bunlar çok afaki ve iyi niyetli olmayan konuşmalar.
    Dün,oruçluyum cevap yazmayayım dedim ama senin yazından sonra yazmak hak oldu.
    Neyse yinede kalp kırmayalım,hayırlı ramazanlar diyelim.:) :) :)

18. deePblue

deePblue na

daha irileri denk gelir inşallah bundan sonra...

19. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Fatih balıkları dizmişsin:) Biz belki Karagöz olur mu diyorduk ama kısmetin eşkinadan yanaymış..

Bu arada balıklara küçük diyenler var; ordaki en küçük balık tahmini 21 22 cm.

20. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    YorumLarınızı okudum en az benim kadar iyi niyetinizi gördüm.. Eşkinanın ne kadar bir zaman diLiminde 22 veya 25 cm'e uLastıgını biLiyorsunuzdur umarım..

BizLer bu sitede bu gibi vurguLamaLarı yapmazsak hergun yüzLerce binLerce kişinin Takip ettigi okuduğu izledigi ve gördügü bu pLatformu ne derece yanLıs yönlendiririz bir tahmin edin demektente kendimi aLamıyorum.. insanLara bunu yansıtmak sizce yanLıssa siLin yorumLarımı siLin yorumLarınızı sadece herkesin tebrik ve taktir yorumLarı kaLsın.. amator diğer avcıLarda bu boyLarın Limit üstü oLduğunu aLğıLasın bugun 22 veya 25 oLan 18 oLsa noLur düsünceside insanLara aşıLansın.. umarım kendimi ifade edebiLmişimdir edebiLdiysem ne mutLu size diyorum