Arkadaşlar istanbul un nerelerinden balık tutulabiliyor, nereden daha çok çıkıyor gece ve gündüz farketmez, galatada tutuyorum ben iyimidir, hangi balık ne kadar derinlikte oluyor, ve hangi kıyıda hangi balık hangi iğneyle tutulur (mevsimine göre) yeni başladım da balık tutmaya yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar
Değerli Kardeşim İstanbul kıyı raporları Kısmını okumanı öneriririm. herhalde MOD arkadaşlar. açtığınız diğer konu ile bunu birleştirirler.
Tekneden avlanacaklar için İstanbulun anadolu yakasından denize açılanlar için ufak ön bilgiler Moda koyu..... eylül ekim aylarında kaşıkla koy içerisinde cinekop sarı kanat alabilirsiniz. Fenerbahçe feneri dubalar cevresi..... Döneminde moda burnu ve fener arasında uzun oltayla lüfer ,kaba lüfer ve kofana yapar Fener dubalar açıgı...Her zaman mezgit yapar. Orduevi 200 metre açıgı..... hava poyrazladığında akıntıyla beraber kanala girmiş olursunuz ve öncelikle bolca istavrit arada bir de kolyos uskumlu alırsınız Caddebostan açıkları .... son zamanlarda kırlangıç cıkmaya başladı ,istavriti anlatmaya gerek yok moda mendirek. Özellikle kaşıkla çinekop yapar Fenerbahcenin 5 mil açığı..... Mercan ilişkini için kerteriz....Sultan ahmet minareleri ile kınalı ada arası karadan ise camlıca vericiler ile hayırsız arası (Mercan çapasını almayı atlamayın ) Kadıköy dış mendirek önleri.....Levrek lüfer izmarit Kırlangıç Mendirek içi.... Zargana Hadi bakalım rastgele
Kınalı hayırsız arası palamut zamanı iyi palamut yapar. Ada cevresi her daim özellikle izmarit sonra istavrit yapar. Tekne balıkçılıgı yapıyorsan pareketa iyi balık alır Dönem dönem Levrek kırlangıç Bogaza bakan kıyılarda kaşıkla ve uzun oltayla akıntı bölgelerinde lüfer de yapar. Verdigim kerteriz öncelikle mercan olmak üzere tüm taş balıklarının olduğu iyi bir av bölgesidir. Bu arada yemli tekne balıkçılıgı yapacaksan normal demirinden ayrı bir demir kullanman lazım Bu da kısaca anlatmak gerekirse 8 lik inşaat demirinden 1.20 cm lik 10 tane kestirdiğini düşün. Bunların hepsini büküp ana demire kaynaklamalısın. Yemlide dalga ve rüzgarda tekne demir üzerindeyken sert hareketler yapmamalı. Bu demir hareketi sübvanse eder ve olta az hareket eder. Teknenin fazla yalpa yapmaması için ise 5.6 tane büyük parke taşını alıp (yaklaşık 10 kilo gelmeli) iple sıkıca baglarsın.Bunu demir üzerindeki teknenden 10 metre sallandırırsan teknen daha sabit kalır. Umarım yardımcı olmuşumdur Rastgele
parakete Erdemciğim, Ticari olarak yapılan su ürünleri avcılığında paraketenin kullanımı mevcut, ancak "Amatör Balıkçılık" ile ilgili tebliğe göre kullanımı yasaktır. Malum, balikavi.net forumu biz amatör balıkçıların ortamı. her türlü "amatör" burada. (acemisi, çaylağı, ustası, bileni, bilmeyeni, dikkat edeni, etmeyeni v.s.) yanlış anlaşılma olmaması için daha dikkatli olmak, sirküler harici önerilerde bulunmamak en baştaki ilkemiz olmalı diye düşünüyorum. Anlayış ve duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederim. selamlar..
Son derece haklısın. Düşüncem profesyonel veya amatör olması amaçlı degil sadece genel bir bilgi paylaşımıydı. Haklı hatırlatman eksik bilgilendirmeyi umarım ortadan kaldırmıştır Seninde bu paylaşımda ki desteklerin için teşekkürler. Oltan balıkla dolsun
. Erdem Bey tekrar merhaba ; Verdiğiniz bilgilerden Tekne ve Balıkçılık konusunda tecrübeli olduğunuzu anlıyorum. Camiamıza katkılarınızın bol olmasını diliyorum. Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere...