istanbuldan antalya ya yeni taşındım

Konu, 'Bölgeler' kısmında melihant tarafından paylaşıldı.

1. melihant

melihant melih

selamlar abilerim kardeşlerim istanbuldan antalya ya yeni taşındım ve antalyada kıyıdan nerelerde balık tutabilirim ne tür yem kullanmam gerekir bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim saygılar sevgiler şimdiden teşekkürler:) :)

2. tayland

tayland Ümit

oncelıkle aramıza hosgeldın ben 9 yıldır antalyadayım ama hala bulamadım :) yem olarak tavuk gogsu cok kullanılıyo bıde yavru karıdes avcılarda bulabılcen yemler karıdes boru kurdu tarzı yemlerı bulabılırsın antalyanın neresıne tasındın

3. melihant

melihant melih

hoşbulduk cevap için teşekkür ederim dokuma da oturuyorum:)

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Antalya da yaşayan arkadaşlarımız bilgilerini paylaşacaklardır,

5. melihant

melihant melih

teşekkür ederim serdar kardeş sagol ilgin için:) :)

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sizde sağolun Melih bey keyifli paylaşımlar;)

7. melihant

melihant melih

biraz önce yazılan mesajların neden silindigi hakkında bilgi almam mümkünmü acaba:confused:

8. balikci

balikci

Merhaba,

Aramıza hoş geldiniz, aslında sitemizde Antalyadan çok dostumuz var ama haliyle bu saatlerde sitede olamayabilirler, evvel zamanda Antalya ve çevresindeki avlaklarıyla ilgili bir çok konu tartışılmıştı.. işinize yararmı şuan bilmiyorum ama biraz araştırmanızda fayda var. :)

9. melihant

melihant melih

sıcak bir karşılamaydı teşekkürler:p :p :p

10. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Melih Kardeşim Öncelikle aramıza hoşgeldin sonrada Antalya'ya hoşgeldin. Şevkini kırmak istemem ama Antalya balık avı açısından çok verimli bir bölge değil. Ancak ben sana yinede birkaç öneride bulunayım. Öncelikle eğer kıyıdan at çek yapmak istiyorsan Konyaaltında Boğa ÇAyının denize döküldüğü yerde Baraküda alıyorlar. Eğer tekne ile gitmek istersen Kundu ve Büyük limandan gitsen nispeten daha iyi sonuç verecektir. Şimdilik bu kadar. Daha detaylı bilgi vs istersen seve seve yanıtlarım. :)

11. tayland

tayland Ümit

sana butun forum kıl oluyo namık abı :) :) senı sefıyoruzzzz tekrar hosgeldın sezon henuz acılmadı acıldıgında ınsallah cıkıcaz hepberaber namık amca falan senıde cagrırız ben yuzuncu yıldayım ısyerım ev dedemanda kayalıklardan bazen atıyorum kayabalıgını bıle ozledım ınan :) ıstanbulla kıyaslama yapamazsın bogazın yerını hıcbıyer almaz ccunku :)

12. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Geçen yaz Alanya'da tatil yaptığım otelin rıhtımında avlanan bir arkadaş görmüştüm. Yanına gittiğimde tavuk göğsü ile avlandığını gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam mırmır avlıyordu.
    Her 3 atıştan birisinde balık geliyordu neredeyse. Yanımda olta takımım olmadığı için yalnızca kendisini izlemek ve sohbet etmekle yetinmiştim.

Demek istediğim her zaman öyle ise tavuk göğsü gerçekten iş yapıyor. İnşallah bu sene deneyeceğim :)

13. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    melih kardes öncelikle aramıza hoşgeldn.
    Antalyaya her yaz gelirim aslında denildiği gibi balık konusunda cokda bereketli bir yer değildir ama maksat eğlenceyse boğa çayını bende birkaç defa denedim.
    dokumada oturuyormussunuz bende yazları o civardaki evimize gelirim sen oralarda iyice bir araştırma yapta yazın birlikte gidelim balığa. :D

14. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

İstanbuldan antalyaya gidince balık çeşitlerinin tamamen değiştiği görülecektir. Kefal haricinde ortak balık yok denecek kadar az. kayalık bölgelerde lahos orfoz sinarit yakalama şansınız var ancak yem olarak çok taze tuzlanmış sardalya kullanılır. Açıklarda rapalayla akya denk gelir. levrek zaten kumluklarda sık sık denk gelir. Mırmır karagöz isparozla falan sadece eğlencelik vakit geçer Ama istavrit gibi kolay bir av bulma şansınız hiç yok. Sonuçta arabayla ilerleyip kayalık inilmesi zor mekanlara bakmanızı tavsiye ederim.

15. melihant

melihant melih

degerli fikirleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sagolun varolun yanlız şunu iyi anladımki antalyada istanbuldaki gibi balık tutmak mümkün degil :) :) :eek:

16. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    hoşgeldiniz öncelikle,dokuma fabrikasına yakın mı ev?neyse sorun değil ordan ulaşım biraz zor ama en güzeli konyaaltı sizin için,yemi falan unutun kıyıdan kimse yem kullanmaz burda :D çapari atılır,rapala olur,silikon olur,pipet olur herşey atılır da yemle uğraşan olmaz,ama ille atcam derseniz deneyebilirsiniz tabi,konyaaltı sahilinin heryeri iyidir ama çayın döküldüğü yerde levrek de çıkabiliyo o yüzden boğaçayını tavsiye ederim,bi sorun olmazsa biz sabah 5te boğaçayındayız gelen olursa bekleriz... ;)

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    ne iyi etmiş istanbuldan kurtulmuşsun
    bende keşke antalyada yaşasam :)
    bu arada balonlara dikkat :D

18. melihant

melihant melih

seçkin kardeş ben iş icabı antalya ya geldim istanbulun yerini hiçbir yer tutmaz buna emin ol:) balonlar konusunda baya tecrübe sahibi oldum geçen tekneyle açıldık bir kaç bardum dşında bol miktarda balon tutduk çok sevimsiz bir balık :) :)

19. melihant

melihant melih

teşekürler bilgi için ben doa çayını denedim bir sonuç alamadım bir kaç defa gitdim her gitdigimde en az 10,15 balıkcı oluyor hiç birinde de herhangi bir balık tutdugunu görmedim sanırım antalya da kıyıdan avlanmak çok zor olacak çünki kıyıda balık yok :)

20. ozan

ozan Ozan

hoşgeldiniz öncelikle. denildiği gibi değildir antalya. biraz emek biraz sabır ve işin tekniğini kaptınızmı güzel avlaar yapabilirsiniz. barakuda her mevsim olur ama mayıs-ekim arası süper olur (tekne olursa daha iyi).mayıs sinarit başlar ufaktan. haziran kıyıdan yaladerma avı 150-300 gr arası yaladermalar çok bol olur. yine mayıs ortasından ekime-kasıma kadar sardalya tahmin edemeyeceğin kadar çok olur (tekneden). mayıs sonu haziranda minanur (yer konusunu ustaları söylerse olur olmazsa deneye deneye bulursun şinasinin tekniklerini dikkate almanı tavsiye ederim). temmuzdan sonra lambuka kolyoz. ekimden sonra kuzu kalamar sübye. Aralık başı sırtıda lahos . yani antalya o kadar da boş değildir ama zaman yer ve teknik üçlüsü bir araya gelmedikçe pek bişey tutulmaz. yani bir kaç yıl tecrübe etmek lazım. teknikler forumlarda anlatıldı zaten oralardan araştırabilirsin. dikkatini çektiyse hep sırtıdan bahsettim çünkü dipte yemli çalışırsan balon derdinden kanser olursun. ama illaki ben bunu isterim dersen bazen barbunla- bazen mercanla-sıkça izmaritle ve fazlaca boş dönmeyi göze almalısın.