Bodrum'da çok ilginç bir istatistiğim var. İster yaz, ister kış ne zaman Bodrum'a gidersem gideyim, ister bir haftasonu, ister bir haftaboyu, Bodrum'da ne kadar kalırsam kalayım, her seferinde kaydadeğer tek balıkla dönüyorum. Ve o balığı da mutlaka olta attığım ilk gün alıyorum. Bugüne kadar bu kaide hiç bozulmadı. Bu seferki gidişimde de yine 1 kilo civarı tek levrek ile döndüm. Balığı geçen Mayıs ayında Boğaz'da rapala atarken dipten çekmiş olduğum Ima Komomo Slim 95 mm ile aldım. O gün iki tane lüfer almıştım, dipten İma'yı çekmem kadar sevindirmemişti her ikisi de... Sapmayan diğer bir istatistiğim ise ava hazırlıklı gitmem ile avdan balıksız dönmem arasındaki orantı... Ne zamanki ava çizmesiz, kepçesiz gidiyorum, balık bir şekilde beni suya sokuyor. Yine aynı şey oldu. Kepçe filan olmayınca mecbur ayakkabılar ile suya girip balığı karaya çıkardım. Ondan sonraki günler ders aldığımı zannedip ava hep eksiksiz gittim, ama bu sefer de balık eksik kaldı. Geçen sene bu zamanlar aynı bölgeden güzel kalamar almıştım, bu sene ise neredeyse kalamar hiç yoktu. Banko gördüğüm yerlerde yaptığım denemelerde vuruş alamayınca hevesim kaçtı, çok da fazla denemedim. Kendimce parlak dolunayın hem gece kalamar avını, hem sabaha karşı levrek avını bozduğunu düşünüyorum. Dolunay bu avcıların daha kolay görmesini ve geceye yaygın bir şekilde avlanmasını sağlıyor. Bu nedenle de sabah suyunun verimi kaçıyor. Yine de bayram tatilinin geneline bakınca verimsiz geçtiğini söylemem doğru olmaz. Aileme hasretini çektikleri Karadeniz balıklarını yedirmek için Bodrum'a gidişimi erteleyip 2 gün Boğaz'da avlandım. İlk günü iki güzel lüfer (38 cm - 34 cm), ikinci günü ise iri istavritler ile süsleyip ailemin balık hasretini giderdim. Bu arada ikinci gün oltama çok sayıda çinekop ve bir adet çingene palamutu geldi. Hepsini tereddütsüz denize iade ettim. Boğaz'da bu aralar çinekop bolluğu olduğu yazılıyor forumlarda. Eğer bahsedilen balıklar bu balıklarsa gerçekten çok yazık. Kıraçalardan ise hiç bahsetmiyorum. Eğer hedefiniz istavrit yakalamaksa, ağır kurşun ile çinekop çaparisi atın. Çinekopları salmak kaydıyla hedef balığınıza ulaşırsınız. Herkese keyifli avlar...
Tebrikler cok guzel avlar olmus. Titizliginiz icin ayrica tebrikler... Sizin gibi avcilarin cogalmasi dilekleri ile saygilar mrsparkle
Tebrikler güzel avlar,iyi tutulmuş istatistikler ve geri salınan limit altı balıklar...Tam bir amatör balıkçı davranışı....Teşekkürler paylaşım için...
Tebrik ederim güzel avlarınız için. Ayrıca amatör balık avcılığına uygun davranışınız herkese örnek olacaktır, bunun için ayrıca tebrik ederim.
Tebrikler Emre, ustalığını konuşturmusun. Palamutu saldığın için ayrıca takdir ettim. Çinekoplar da maalesef evet o gördüğün çinekoplar. İrileri çok ender denk geliyor bu sene.
güzel balıklar valla.. pırıl pırıl afiyet olsun. serbest kalanlar lüfer-torik olarak dönsün inşallah.
Harikasın Emre gel seni klonlayalım!! "Yavru balıklar" konusundaki titizliğin için teşekkürler, umarım "oltayla denizde balık bitmez" diyen cinslere örnek olursun, rastgele..