bu aksam olta ile balık tutucam ama hiçbisey bilmiorum.. 4 tane oltam var kamıs dedıklerınden uclarında da parlak bıseylerle ıgneler var.. bunlarla tutabılır mıyım gece gece yaa bıde yenı baslıcaklar ıcın bı kaynak var mı napmam gerektıgı hakkında..
siteyi biraz gezerseniz istediğiniz butun bılgılerı fazlasıyla bulabılırsınız ama ondan once sızı bı tanımak ısterız.
hoşgeldin abicim bu sitede ne istersen ulaşırsın bir çok usta ve en sna ne istersen anlatırız sen yeterkı ne zaman nerde ne tutumak istediğini yada hangi balık nasıl hangi takımla tutulur die belirtmen yeterli ben deniz ve tatlı suda sana her bilgiyi vermekte hazırım rastgele
Valla Kalabalık bi ortama gideceksen bak diğer kişiler ne yapıyorsa aynısını yap. Ayrıca site çok faydalı ben bu işin piiriyim diyen insanlar bile yeni bişeyler öğreniyor.
kendimi tanıtayım öncelikle.. 31 yasımdayım. Adım Hakan.. Makina yüksek mühendisiyim.. çok eskilerden heves edip 4 takım kamış dediğiniz tarz oltalardan ve makinalarından almıstım.. baya da pahalıya almıstım.. herkesin istanbul sahillerinde her zaman yaptıgı gibi , ucunda beyaz tüyler olan iğneler ile oltamı salladım denize çektim filan.. birkaç tane de tuttum ama daha sonra bır arkadasın ısrarı ıle sarayburnunda gece tutmaya gıtmeye karar verdık.. gece farklı tutuluodu.. balıkları da pek tanımam.. ama bır arkadas karides gibi bişey getirmişti. onu ufak kare parcalara ayırıp olta iğnelerimize takıp , ileriye sallamadan hemen onumuzden tutmustuk.. gercı gene gelen balıkların hıcbırını tanımıoduk.. )) neyse o ara ben iğneye o karidesvari şeyi takarken koşan bir çocugun benim iğnelerden birine takılması sonucu parmağıma iğne saplanması ve o iğnenin çıkarılması sırasında cektıgım ezıyet yuzunden bıda da gıtmedım tutmaya ama şu sıra fena bi halde krizim geldi... şezlong tarzı sandalyelerım , şemsiyem , şapkam , oltalarım ve içini balık tutma malzemeleri ile doldurmaya hazır oldugum bir takım çantam ile yerimde duramaz bir haldeyim.. ama ne yazıktır ki; aksam gittigimde oltama ne iğne takmalıyım ne yem kullanmalıyım,gunduz ne kullanmalıyım bilmiorum.. ne tutacagımın onemi yok.. tamamen stresten uzak durmak , kafa bosaltmak ve rahatlamak amaclı tutacagım.. tabi tutarsam bırseyler de; motive olmak acısından gayet iyi olacaktır. şimdi bu takım çantasını nelerle doldurmalıyım? balık tutmaya çalısırsam komık duruma duser mıyım gıbı soru işaretleriyle karsı karsıyayım.. bu arada balık tutmaya gideceğim yerler de muhtemelen kuruçeşme tarabya tarafları olacaktır... ayrıca bu cok sıcak karsılama ıcın de herbırınıze ayrı ayrı teşekkür ederim..