İstanbullu arkadaşlardan acil yardım

Konu, 'Bölgeler' kısmında zorlu altun tarafından paylaşıldı.

1. zorlu altun

zorlu altun zorlu altun

Merhaba,
    Yarın Ankara'dan 1 günlüğüne istanbula geliyorum. Kalender Orduevinde (yeniköy) kalacağım. Gelmişken de marmara tecrübesi edinmek istiyorum. Şimdiye kadar hep akdeniz ve egede avlandım. daha önce hiç istanbulda avlanmadığım için yardımlarınızı bekliyorum.
    Orduevinin önünden atmak istiyorum. Hedefim çinekop, sarıkanat,lüfer.
    gece mi avlanmalıyım, sabaha karşı mı?
    gece ve sabah için nasıl takımlar kullanmalıyım?
    At çek rapala iş yapar mı? gece mi gün düz mü?
    10.5 cm yuzuri tobimaru büyük mü gelir?
    İnternetten mantarlı dip takımı, istavrit için çapari ve kaşıklı uzun olta takımı siparişi verdim. Bugün elimde olur. Umarım bunlar iş görür.
    şimdiden teşekkürler.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Anadolu yakası olsaydı yardım etmek isterdim ama avrupa yakasından arkadaşlar yardım edecektir. umarım keyifli güzel bir av yapar güzel bir istanbul günü yaşarsın . şimdiden rastgele .. :)

3. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Balık bu aralar anadolu yakasından akıyor. Kalenderden çok seyrek haberler geliyor. Ama ben denemek istiyorum diyorsan yemli çinekop takımı yapabilirsin. hava karardıktan sonra şansı dene:) Tabi gündüzde istavrit için çapari yapabilirsin herdaim

4. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra
    yanında saglam 150 200 gr atarlı bir kamış ve 9cm 7 cm lık rapala getir yemlıyle hıc ugraşma derım ata bıldıgın kadar uzaga at ve yavas yavas aksıyon vererek çek gerisi gelir zaten rapalalar hamsı veya uskumru tıpinde olsun dun o taraftan guzel balık alan arkadaslarım oldu baska bı yardım istersenız sorun lutfen.

5. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Kalenderden şu sıralar sadece kraça çıkıyor. Sabah erken saatlerde veya akşam üstü rapala at çek deneyebilirsin. Yemli atan hemen hemen kalmadı gibi.

6. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Zorlu bey,
    yaklaşık 25 yıldır bu bölgede avlanmaktayım, malesef yılın bu zamanında Kalenderden istediğiniz avı gerçekleştiremessiniz, ama illada buradan şansımı deneyeceğim derseniz, çok seyrek olmakla birlikte İstavrit ve Çinekop tutma ihtimaliniz var ama dediğim gibi düşük bir ihtimal.
    Size tavsiyem, biraz daha aşağılarda yani Emirgan, Aşiyan veya Çamlıbahçede şansınızı denemeniz yönünde olacaktır. Bu avlaklarda da kullanacağınız kurşun min. 125 gr olmalı 140,150 gr lık kurşunlarıda muhakkak yanınızda bulundurmanızdır. Kalın İstavrit çaparisi muhakkak yanınızda bulunmalı, her ihtimale karşıda yedekte en azından bir takım Çinekop çaparisi yanınıza almanız iyi olur. Sahte ile atçek yapacaksanız 7-9 cm arası kandırıcılar bu avlaklarda gayet güzel sonuçlar verir, ha keza 1 no düz veya dövme kaşık da işe yarar ama bu iş için surf kamış şart..

Eğer C.tesi gününe kadar İstanbulda kalacaksanız, ben C.tesi günü sabahı tekne ile Sarıyerden çıkıp, Beykoz Çubuklu koyuna gideceğim, bu koyun açıklarında öğlene kadar avlanacağım, vakit olarak da size uygunsa, buradan bana haber vermeniz yeterli.

7. zorlu altun

zorlu altun zorlu altun

Merhaba,
    Herkese yardımları için teşekkür ederim.
    Serbülent bey bana cep numaranızı yazarsanız sizi aramak isterim.
    Saygılarımla.

8. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    bence bu aralar bebek tarafı yemli vede rapalayla güzel lüfer vede sarıkanat veriyor neden diyecek olursanız ben bir haftadır o bölgeye gidiyorum vede hem yemli hem rapalayla çok güzel balıklar alıyorum

9. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    boğazda surf takım en azından sağlam bir surf kamış şarttır şuan öyle tatlı balık yok boşuna kendinizi yormayın tobimaruyu da takarsınız bir yere yazık olur. en iyisi güzel bir çapariyle istavrite bakmak bence

Son düzenleme: 8 Ocak 2010
  10. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

bebek tarafı değil çamlıbahçede rapala atılıyor öyle pek bir şey yoktu geçen haftalar sular düzeldi de balık indimi yoksa

11. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    evet furkan pazartesinden çarşambaya kadar çok güzel sarıkanat vede lüfer yaptı bu gün ne oldu dersen izin bitti iş başı yaptım :) artık hafta sonu tekrar oradayız:D