İstanbuul Anadolu yakasında İnanılmaz sayıda göl ve baraj

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

İstanbuul Avrupa yakasında İnanılmaz sayıda göl ve baraj

Google earth'dan araştırıp bulduğum avrupa yakasındaki bazı baraj ve göllere gitmişliğim olmuştu. Fakat bu kadar sayıda baraj ve gölete gitmeye ömür bile yetmez, bırakın gidip görmeyi sayarken bile sıkılıyor insan :)

Resimdeki sarı işaretli olan yerler göller ve barajlar. Ben 170 civarı saydım gözden kaçırdığım olmuş olabilir. Tabiki bu gölet ve barajların hepsinde balık yokdur. Lakin bir çoğunda olduğuna eminim. İsterseniz birde siz göz atın Google earth'dan. Benim içim kıpır kıpır oldu bu kadar göleti gördükden sonra.

Son düzenleme: 2 Eylül 2009
  2. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

İatanbul şehir rehberinin uydu görüntüsü çok daha net. Göllerin derinliği bile açıkça belli oluyor , o görüntüleri tavsiye ederim. İbb.gov.tr adresinde olması lazım. Bir de burası Avrupa yakası.

3. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Görüntü avrupa yakası

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Aynen katılıyorum,avlağımın neresinin dibi otluk neresi değil onu bile çözüyorum bu programla ;)

5. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Güzel paylaşım fakat ben anadolu yakasındayım :D

6. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    aynen. resimdeki görüntü avrupa yakasına ait. göllerin çoğu da kemerburgaz-tayakadın arasındaki çok sayıdaki maden göleti.

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

GEcenin bir yarısı hazırlarsan konuyu avrupa yakasını anadolu yakası yparsın böyle :):)

Düzelttim konuyu.

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu göllerin hemen hemen yarısını gezdim gezemediklerimede giriş yasak
    çoğunda israil sazanı var;)

9. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Buradaki göletler doğal süreçlerle oluşmuş göller değillerdir. Tamamına yakını kömür ağırlıklı maden işletmelerinin yeri kazarak daha sonra bu bölgeyi suyla doldurmalarından ibaret göletlerdir. Ben 2001 yılında buradaki maden sahalarını gezmiştim. Amacım balık tutmak değildi. Sadece maden bölgelerini geziyordum. orada kazılmış bir çok yer vardı. Oradaki başmühendis kazılan bu yerlerin zaman içerisinde su ile doldurulup gölet yapıldığından bahsediyordu. Bizim gittiğimiz bölge koca bir çukur alandı. derinliği 50 metre civarında koca bir alandı. Daha önemlisi önünde topraktan bir toprak yığma bent vardı ve önümüz Karadenizdi. Karadenizin suları bu toprak yığma bentten maden ocağının bulunduğu çukura sızıyordu. İşletmedeki mühendislerde bu gelen suyu tekrar denize deşarj ettiriyorlardı.Eğer bu bent dayanklı olmasa Karadeniz'in hırçın suları içeriye olduğu gibi dolar ne var ne yoksa önüne katıp götürürdü mazallah

Son düzenleme: 3 Eylül 2009
  10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Bünyamin bu göllerin su ile doldurulmasına gerek yoktur denizden ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar kepçelerle derinlere indikçe yer altı suları ve yağmurlar bu çukurları dolduruyor hatta bu ocaklar faliyette iken içinde biriken su sürekli boşaltılmaktadır ocakta iş bitincede zaten kendiliğinden su dolmaktadır maden işletmelerinin eksradan yaptıkları tek şey bu su birikintilerini balıklandırmak ve çevresinide ağaçlandırmak bunuda devlet mecbur koştuğu için yapıyorlar

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu göllerin büyük çoğunluğu Aytekin abi'nin de dediği gibi İsrail sazanı ve ağcıların,kuralsızların istilası altında.Kiminde ek olarak turna,aynalı sazan,sazan ve yayın var, ama o kadar baskı altındalar ki yakalanması biraz zor.
    Benim kocaman bir listem var ,gidebildiklerim,fotoğraflayabildiklerim,gidemeyip giden abilerimden öğrendiklerim,raporlardan takip ettiklerim,raporlardaki fotoğraflardaki ipuçlarından yararlanarak haritadan bulduklarım :) Boş vaktim ve param çok olsa hepsini gezeceğim; girilmesi zor ,bakir ve güzel balıkların olduğu yerlerin buralarda hala olduğuna inanıyorum.

12. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

İlla ki o bölgede ciddi su birikintileri olmaktadır. Su ile doldurmak derken çevredeki maden işletmelerinde kazı yaparken açığa çıkan su, madencilik faaliyetlerini engellediğinden, bu açığa çıkan su madeni alınmış bölgeye deşarj edilerek hem madencilik yapılan yerdeki su giderilmiş olur, Hemde suyu yeterince dolmamış ocaklar bu suyu alarak gölet haline gelmektedir. Yine de belirttiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme: 3 Eylül 2009
  13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Arnavutköy 2 nci cebeci yolundaki taş ocaklarından birinin sahibi benim dayım.Ben dayımın ocağına gittiğimde, ordaki göletleri gözlemliyorumda; ocağın yanındaki göletler hiçde deiğiniz gibi gözükmüyor. Yani yapay göletlermiş gibi durmuyorlar gayet doğal ve harika gözüküyorlar. BEnce bunlar taş ocaklarının açtığı çukurlar olsaydı göze bu kadar güzel gözükmezlerdi.

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    İbrahim bahsi geçen gölcükler (gölet değil) 20 30 senelik gölcüklerdir (ocaklardır) artık eski ocak halleri kalmadığı için sana güzel görünüyorlardır ;)

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

20 30 senelik gölcüklerinde artık yapaylığı kalmamıştır herhalde. Doğal olmaya hak kazanmışlardır bu kadar sene içerisinde.

16. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Dış görünüşleri öyledir tabi ;) , ama sen sakın emin olmadığın yere girmeye falan kalkışma dipleri hiç belli olmaz.

17. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bak bu konuda çok dikkatli olmak lazım orada bazı kömür damarları aşağılara kadar devam ettiği için bazı yerler çok derin olabiliyor. Benim gittiğim bölge o zaman su ile dolu değildi ve yukarısı ile dip arasında 50 m civarında kot farkı vardı.

18. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Balığı ben karadan tutma taraftarıyım. Suyla pek aram yok :)

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Haklısın Bünyamin bazı ocakların derinliği 60-70 metre olabiliyor

20. Ferdin GÖKÇEPINAR

Ferdin GÖKÇEPINAR ferdin gökçepınar

Favori Kamış: