İstavir'ten sonraki aşama

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kayipsehir tarafından paylaşıldı.

1. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

Merhaba arkadaşlar,

İstanbul Çengelköy'de oturuyorum ve yeni yeni başladım oltacılığa. Çapari ile ilk gidişimde 21, ikinci gidişimde 7 tane istavrit tuttum. Peşinden de ramazan geldiği için ara verdim. Zaten forumdan okuduğum kadarıylada balık için en ölü zamanlar sanırım.

Sizlere danışacağım iki konu var.
    1-İstavrit yakalamak için gün içindeki saat farkı dışında ay yada mevsim farkı varmıdır?
    2-İstavrit dışında hangi balığa yönelmeliyim? O yönde malzeme alıp ramazandan sonra denemelere başlamak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler...

2. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Merhaba kardeşim.. bu konuda Emre kardeşin sana fazLasıyLa yardımcı oLur,

yani 2 sorunada ayrıcaLıkLı cevap yazar.. söz emrefishing'te :)

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Merhaba Emre, öncelikle ilk soruna yanıt olarak sabah suyu ve akşam suyunu öneririm. İstavrit hemen hemen senenin tüm zamanlarında istanbulda avlanabilir. Sadece tekniğinde ve takımında değişiklik gösterir. Yaz akşamlarında ışıkların suya vurduğu meralarda kuyruk altı ya da ince takım çapari ile kıyıdan istavrit alabilirsin. Derinlik ve yakınlık-uzaklık bakımından değişiklik gösterebilir o yüzden yanında her zaman her ağırlığı atabilecek çaparin olmalıdır.

İstavrit dışında sarıkanat ve lüfere yönelebilirsin. Önümüz yemli sarıkanat zamanı. Eylülün ilk haftasından itibaren boğazda sarıkanat alman mümkün olacaktır. Bunun için de mutlaka taze istavritinin kovanda olması avını verimli kılacak. Hava kararmadan 1-2 saat önce gidip istavrit tutarsan kovandaki bu taze istavritler seni sarıkanat için bir adım önde olmanı sağlayacaktır. Yine bu dönemde ince takım fluorocarbon çapari ile iskele gibi yerlerden yemlik istavrit toplayabilirsin.

Ayrıca yemlik istavritin bu kadar önemli olacağı zamanlarda sıyırtma ile de istavrit alman mümkün. Balığın seyrek ya da nazlı olduğu bu ürkek anlarda sıyırtma işini görecektir.

Ağustos içerisinde de yeterli ekipmanın var ise palamut çaparisi ve sahte yemle avlanmayı deneyebilirsin. Palamut için sabahın ilk ışıklarında çalışmanı tavsiye ederim.

4. mustafacagatay34

mustafacagatay34 cagatay

emre abı rapalayı oltaya nasıl baglıcam nasıl bır baglantı seklı var acaba sabah aşiyandan rapala denemek ıstıyorum da