Cümleten S.a arkadaşlar ben daha balık avına yeni başlamış biriyim. Pek çok kez galatadan unkapanından eli boş döndüm. En başta kıyıdan izmarit tutuum ama artık oda çıkmıo. Bende artık siz değerli üyelerin deneyimlerinden faydalanmak siyorum. (İnternet güssel bi nimet) İlk sorum galatda civarında istavrit avlamak için misina kalınlığı ne olmalı. Nisandan sonra istavrit çıkarmı? Yada ilkbahar yaz döneimde hangi balıklar avlanır. Uzun bş soru oldu ama yeni başlayan biri için mazur görün.
Forumdaki üstatlar bu konuyu daha iyi bilir,ustalar bu misina konusuna tam bir açıklık getirecektir ama ben her zaman 0.30-0,35 lik misina kullanıyorum diğer kalınlıkları kullanmadığım için bi yorum yapamıyacağım. Galatada istavrit her zaman vardır,yaz kış fark etmez ama boyları ve av bolluğu değişkendir,örneğin her salı balığa giden bi galata fanatiği olarak bir hafta tuttuğun balıklı diğer hafta tutamıya biliyorsun , misanadan daha önemli pek çok şey var ; örneğin hava , kullandığın takım,yem hatta kamış bile. Benim bildiğim kadarıyla şu an yani ilkbahar dönemi başlangıcı iri istavrit ve istavrit ,bol bol izmarit ve kefal köprüde olan balıklar , hava güneşli ve su sakinse yüzeyde gümüş bol olur.Bide bu aralar köprüde çok yaprak (yavru lüfer) çıkıyor tutatsanız geri salın lütfen yencek bi eti yok,bunun için yaprak deniyor zaten,birde bilginize artık balıklar havyar toplamaya başladı eylence ,hırs yapıcam derken seneye tekrar bol balık tutabilmek için avlarınızı göz kararında bırakmanızı dilerim.Galata adamı hiç eli baş göndermez bazen kovan azına kadar dolar bazende bırakta çoğalalım dercesine sadece tek bir balık tuturup eve gönderir. saygılar
köprüde yazın 010 beden 08 köstek 12 numara iğne 60 grm kurşun 15 beden 10 köstek 11 numara iğne 60 grm kurşun kışında ama artık kanal kapalı kanal açık olsaydı 20beden 12 köstek 100 grm kurşun
istavritte akıntının gücüne göre kurşun takılır misinayıda kurşunun agırlıgna göre 0,30 misina her zaman kullana bilirsin olta takımınla işin bittigi zaman deniz avlarından sonra suyun altında iyice bi yıka misinan oltan zarar görmesin.