Malum istavrit başlıyor.İstavritçiler burada toplanıp paylaşımlarını sürdürürlerse daha iyi olur diye düşündüm.
İstavritten eser yok abi.Gerçi biz daha bulamadık bu istavriti.Caddebostan fenerbahçe taraflarında tık yok.Nerde bulacaz bu veleti
Bu sene istavrit balık tezgahlarında. malum gırgır yapabiliyorsanız ve denizde birşey kaldıysa 1-2 kasa istavrit sahibi olmanız kaçınılmaz. Ayrıca bu sene oltacıların ağız tadı ile istavrit yakalayacağına da inanmıyorum.
anadolu yakası için en zahmetsiz istavrit avi akşam saatlerinde üsküdardak beşiktaş-üsküdar motor iskelelerinin oraya parketmiş motorların üstüne çıkıp oltayı sallamak.
Benim istavritten yana hiç ümidim yok. Gittim boğazda denedim kaç kere hep 3 balık 5 balık Sonradan duydum boğazın kuzeyinde bizim hayvansever balıkçılarımız önlerine çıkıyorlarmış Hem de oralarda avlanmak yasak olduğu halde. Düşünün yani o kadar hayvanseverler ki yasalar bile vız gelip tırıs gidiyor
istavrit havası meteorolojiye bakılırsa bayram yağışlı ve soğuk. Geçen yıl en güzel avlarımı soğuk havalarda yapmıştım. Her nedense istavrit avlamayı çok seviyorum. büyük balıklar pek ilgimi çekemiyor. Ayrıca istavrit yemeyide seviyorum. Öğrendiğime göre boğazda istavrit yavaş yavaş görülmeye başladı. Havalar biraz daha soğuduğunda kalabalık istavrit sürülerinin bğaza gireceğini tahmin ediyorum. ANKETE UĞRAMAYI İHMAL ETMEYİN LÜTFEN. Saygılar.
İstanbul kıyı raporlarında biri demişti yanılmıyorsam. Yasak olmasa bile olmalıdır bence balık populasyonunu bu kadar etkiliyorsa. Yanlış mıyım?
Bugün avlanan arkadaşlar lütfen haber bekliyorum. İstavritin boğaza yayılmış olması lazım. Hava durumu öyle gösteriyor. Uzun zamandır iş yoğunluğu ben avlanamıyorum. Ama birileri avlansın ve haber yapsın. Hiç olmazsa haberini alalım.
Artüz Den Aldim İstavrit çaparisi: İstavrit çaparisinin tipi mevsime, balığın dipte, kanalda veya su seviyesine yakın bulunduğu zamanlarda, az veya çok olduğu hallerde; inceliği, kalınlığı , köstek boyları, iğne tipleri olarak değişiklikler gösterir. Kışın kullanılacak çapari; İstavrit derin sularda veya kanalda olup bol bulunduğu zamanlarda kullanılacak çaparinin beden kalınlığı 0.30-0.35mm misinadan, köstekler ise 0.35mm misinadan olmalıdır. Köstekler tercihan kısa yapılır. Köstek uzunluğu iğne boyu hariç 12cm kadardır. Kış çaparisinde iğne beyaz, kalaylı, düz 4-5 numaradır. Kösteklerin birbirinden açıklığı iğne boyu dahil olduğu halde bir köstek boyu kadardır. İğneye beyaz ve tekir tüy karışık olarak kullanılır köstek adedi 10-25 arası değişebilir. İstavrit su seviyesine yakın, bol ve/veya başka balıklarla karışık (Çinakop, kolyoz veya uskumru) bulunduğu zamanlarda da bu tip çapari kullanılabilir. İstavrit az olduğu zamanlarda daha ince takım kullanmak gerekir. Böyle zamanlarda beden 0.10-0.20mm, köstek de en fazla 0.25mm olmalıdır. Köstekler biraz daha uzun tutularak iğne boyu hariç 15-17 cm olur. İğne siyah sinek iğnesi veya beyaz 4-5 numara iğnedir. Köstekler 15-25 adet olarak donatılır. Tüyler beyaz renkte olursa çapari daha avcı olur. Yaz çaparisi ise, beden 0.25mm misinadan, köstekler de 0.20-0.25mm misinadan yapılır. Köstek uzunluğu iğne boyu hariç 12-13cm dir. İğne 6 numara siyah sinek veya beyaz kalaylı veya krom iğnedir. İğnelere daima beyaz tüy takılır. Köstek adedi 5-25 adet arası olabilir.
Bilgi ARTÜZ den alındı. Başlığında belirtmiştim. Ben hazır takım kullanıyorum. İstavrit olduğunda da ne atsan geliryor zaten. Ancak bazıları daha fazla tutuyor. Çapari özelliğinden olsa gerek.
Bugün öğleden sonra Zorba'ya (motosikletim) atlayıp Beşiktaş, Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek, Aşiyan, Balta limanı aralığını dolaştım. Sahilde eski tanıdığım ustalardan kimseyi görmedim. Birkaç izmarit, biraz daha fazlaca kefal yakalanlar vardı. İstavrite atanlar da gördüm. Hatta boşa atıp çektikleri için biraz da dalga geçtim. Ancak saat altı gibi ilginç bir şey oldu. Gençlerden birinin 15 li çaparisi full dolu geldi. Bunun üzerine istavrite olta sallayanlar hızlandılar ama nafile. Anlaşılan o sırada oradan geçmekte olan bir istavrit sürüsünün akşam güzelliği oldu. Bir dahada görünmedi. Ben bu sahillerde her atışda dolu gelen günlerimi hatırladım ve hüzenlendim.
Sevgili KemalKoman 01 ekim 2008 saat 18:00'dan gece 01.30'a kadar bizde Kalender'deydik, su üstü su altı, zargana, kefal, istavrit yaprak ne denediysek nafile. 3-5 izmarit 3-5 istavirtten vbaşka bişi yoktu.
Karakaköy-galata Bugün de karaköy ve galata köprüsünü gezdim. galatada balık tutanların kalabalığına bakılırsa eyvah neden oltasız geldim dersin. ama kovalar boş, en iyi av kefal, birkaç izmarit ve istavritte gördüm. bu tatil böyle geçti. keşke göl avına plan yapsaydım.
Merhaba Fatih Abi Ve Diğer Üstadlarımız; benim Size Küçük Bir Sorum Var..Sizce Beyaz Tüy Mü Yoksa Yeşil Tüy Mü İstavritin İştahını Kabartır
simli beyaz dene buda benım caparim el yapımı: köstek uzunluk 3-4 cm köstek 0,10 max 2 köstek arası mesafe 6 cm kanca 8 numara kırmızı kanca syısı 30-45 kursun 70 gr beden 0,15-0,20 sandaldan kullanınız 32 tane birden tuttum bir cekiste cıkarması uzun suruyo tek sorun o