ben baraja gidince en az 8 tane sazan tutuyorum ama denizde bir tane bile istavrit veya hiç birtane balık alamıyorum kullandıgım takım beyaz sinek kanca simli 50 60 75 100 lük kurşun akıntıya göre takıyorum hiç balık alamıyorum balık tutmaya gittigim yer beykoz dur balık tutmaya gittigim zamanlar haziran eylül arasıdır yardımcı olabilirmisiniz.
Ben istanbulu pek bilmem ama sana en kolay yolunu söyleyim.Eğer senin yanında tutabilen balıkcılar varsa onun çaparisinin rengine (istavrit her zaman aynı renge vurmaz) kurşunun ağırlığına,kancanın numarasına ve tutan balıkcının hareketlerine dikkat et. Tabi misinanın kalınlığıda çok önemli.
en keyiflisini de sıyırtma kursun ile attıgın silikon yem... Sarayburnunda mevsiminde 300-400 gr ve hatta daha fazla büyüklükte istavritler alırız. Bende en keyiflisi de o RAstgele
İstavrit irileşince tadı gider, en lezzetlisi küçüğüdür. Küçüğü dediysem 13 cm'in üstü O boyu yakalamak için de çapari yeter, yemi heba etmeye değmez Varsa yemin git onunla izmarit, çinekop falan tut
Tam bu aylarda bolca çıkar dostum.. Temmuz sonu Ağustos gibi yumurtlama dönemi diye biliyorum Kasım gibi başlıyor. Bu aylarda verimin en bol olduğu aylardır. Yanılıyorsam ustalarım düzeltsin.
.... istanbul içinse bu aylar boldur bn bursada olduğm için nerdeyse 3-4 aydır istavrit grmüom bz sadece yaz aylarında brde ilk baharda avlayabliyoruz