istavrit avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında lineafee tarafından paylaşıldı.

1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşlar bende ilk avraporumu yazmak istedim ancak fotorafları maalesef unuttum kanlıca 6,30-15,30 arası 2 kg istavrit sahilden balık dipten geliyordu ,anlamadığım birşey belirli zamanlarda balık yaparken tutamadım .eğer o anlar yalkalamış olsaydım av daha büyürdü bunun sebebini çözemedim birde cengiz balıkçılıkta satılan çapari kösteklerini almak dahamı verimli olur çünki piyasa çaparilerinden daha canlı geldi bana tavsiye edermisiniz.
    saygılar

2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    ben hazır kösteklerden alıyorum, bedenlerini kendim yapıyorum. hem hesaplı, hem zevkli, hem de sağlam oluyor. dediğin yer iyidir.

3. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sayın erdinç bey öncelikle alakanız için çok teşekkür ederim ,sormak istediğim konu bu köstekleri bedene düğüm atmadan sadece köstek bağı ilemi bağlıyorsunuz, ve köstek aralıkları kaçar santim ayarlıyorsunuz
    saygılarımla.

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hayırlı sabahlar İskender bey, bedende yapılan düğümler uzak atışları sonrasında bedende yaptığı iz nedeniyle çabuk defarmasyona sebep olmakta bu yüzden bedene düğüm atmamakta fayda var, köstek aralıkları 20 cm beden boyu ise 10 cm de balık için mesafe bırakırsın yani toplamda 30 cm aralıklı olmasında fayda var.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben cengizden alıyorum cengizin çaparileri güzel ve sağlam. fakat geçende arkadaşımda bir çapari vardı oda nerden alındığını bilmiyor o daha güzeldi ve çapari de hiç bozulma dolanma olmuyordu o kadar attık sanki yeni açmışız gibi topladık hep.
    yeşil organize çaparileri güzel cengizin..

6. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Dün bende o civarlardaydım güzel balık yaptı. Dediğin gibi ara ara kesti balık olduğu zamanda açıkta ve dipteydi. Her zaman ileri atmak ve takımı dibe oturtmak önemli. Yoksa 8-10 balık binecek takıma birkaç balık geliyor. Çapari konusunda ben de önceden cengizden alıyordum ama artık kendim bağlıyorum. Hazır köstek alıp bağlarsan çok daha iyi iş yapıyor. Dün mesela 0.12 yeşil simli beyaz iğneli köstekleri 0.23 bedene 15'li yapıp kullandım gayette iyi verim aldım. Tavsiye ederim.

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İskender abi, tebrikler, daim olsun

8. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    hassaiyet

sayın forum arkadaşlarım hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim,duyarlılığınız için sağolun benim bir sorum daha olucak lineafee 420 s fle ve salina 65 ikisi bana biraz ağır geldi hem uzağa atmak hemde kaliteli hafif motor ne tavsiye edersiniz bunların hafif olması lazım yukarıda saydığım ikili harika bir atış menzili var ama 3 saat sonra kolunuzu hissetmiyorsunuz.hafif lazım tavsiyelerinizi bekliyorum
    saygılar