istavrit avını nasıl yapmalıyım?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ocush tarafından paylaşıldı.

1. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Herkese merhabalar.Arkadaşlar aranıza bende katıldım.:)istanbulda istavriti nasıl avlayabilirim?Belirteyim daha önceden akdenizde kefal mırmır mercan zargana vb. balıkları yakaladım.Şu an istanbulda olduğum için bu istavrit işini yardımlarınızla öğrenmek istiyorum.Akıntıya fazlaysa 150 gr ve akıntı azsa 125 kullanıyorum.Aslında istavrit yakalıyorum ama millet 10 lu çekerken ben ya bir ya iki ya da hiç çekemiyorum.Gayet uzağada atıyorum.Kullandığım çapariden fark edermi acaba?Ben çoğunlukla yeşil yada beyaz kullanıyorum.Oltamı attıktan sonra yapmam gerekenler neler?Parıltı filan veriyorum sal çek yapıyorum olmuyor...
    YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...

2. Sürmene

Sürmene ferit

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    ispari 500gr
    :) nerde ıstarvıt tutuyorsun ıstanbulun neresınden. bogaz tarafındaysan kursunagırlıgı normal beyaz ıyne yesıl caparı ıs gorur. 0.25 yada 0.30 kosteklı

3. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Hocam Üsküdar sahilde yakalıyorum.Daha doğrusu yakalamaya çalışıyorum...:D

4. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Hocam bıde cekış stılı nasıl olmalı attıktan sonra hemen yapmam gerekenler nelerdir?

5. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Selamlar, Şimdilik kullanacağınız malzemeleri bilmeniz yeterli diye düşünüyorum. Çapari de at çek yapma stilinizi zamanla geliştireceksiniz. Herkesin kendine göre bir yöntemi var yani herkes kendi yöntemini kendi geliştiriyor. Ama burda bu işi çok iyi yapanlardan püf noktlarını öğrenebilirsiniz. Ben 2007 temmuzdan beri istanbulda istavrit tutuyorum hala 10 tane balığı bir çaparide görmedim :) en fazla 9 oldu. Birde profilinize yada imza ayarlarınıza yaşınızı yazarsanız hitapta kusur etmemiş oluruz. Burda adettir yaşa göre hitap edilir ;)

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bu arada bende üsküdar da oturuyorum, üsküdarda nerde avlanıyorsunız size o yer hakkında bilgi verebilirim..

7. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Hocam çoğunlukla dentur iskelesinin sağ tarafındaki parkın orada köşede oluyorum ama radarın orayada gittiğim oldu orda süper balık yakalıyorlar.Bir kusuru var çok kalabalık...

8. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    İşi öğrenip acemiliğini üstünden attığın vakit o kalabalıkta kendine yer bulacağına eminim :) ben radarın orda tutuyorum. önceleri bende oraya kalabalık olduğundan yanaşamazdım. balık orda :). bu arada yaşınızı hala yazmamışsınız, bir el atıp yazarsanız memnun olurum..

9. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Evet şimdi oldu Okan kardeşim. Bu sitede üsküdarda radarın orda avlanan bir kaç kişi daha var. zamanla onlarlada tanışırsın, birimiz sana eşlik ederiz radarın oraya gireriz :)

10. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Bekir kardeş üni öğrencisi olduğum için her zaman boşum...:D

11. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Bekir abi oldukça yardımcı olmuş. Birazda ben yardımcı olmaya çalışayım.Benim üstad olduğum nadir konulardan birisidir:p

Şimdi rakibi tanıyalım...:p

İstavrit; küçük yapılı sürü balığıdır. Dişi yoktur. Yani bu balığa çok nadir durumlar ötesinde yemli olta kullanılmaz. Çapari kullanılır sıkça...

İğne sayısını sen belirle ama ilk seferde 5-10 arası yeterlidir.Daha sonra 15-20'de olur.

Kurşunu tuttuğun yerdeki akıntıya göre seç. Kendin anlayamıyorsan çevrene sor ne kullanıyorlarsa sende onu kullan. Veya deneyerek öğren. ;)

İstavrit sürü balığı olduğundan bizim tabirmizle başlarsa tutmayanı döverler. Ama olmazsa da 3-4 saatte dursan 10 saatte dursan yemli ancak 5-10 tane tutarsın. Yemliye gelenler daha iri olur. Tecrübelerimden ileri gelen nacizane fikrim, sürü uğradığında herkesin çektiği noktanın kıyıdan daha ilerisine yani sanki sürünün arkasına düşecek şekilde attığınızda daha irileri yakalarsınız. İstavrit tutmak oldukça kolay ve zevklidir. Önemli hususlardan birisi balıkları dizebilmektir. İstavrit yeme canhıraş saldırmadığından iğneye sağlam girmez. Ayrıca küçük balık olduğundan kamışta yapacağınız sert hareketler balığı düşürür. Kamışı yukarı aşağı çekme suretiyle avı devam ettirirsiniz. Yemli iken bu hareketi yapmayın. Sabah erken saatler ve akşama doğru yani akşamüstü saatleri genelde çok etkili zamanlardır. Bunalr benim bildiklerim. Ava gittiğiniz bölgede sürü gelir ve devam eder. Tuttuklarınızdan sonra bir dönem balık kesilir o dönemlerde yemliye çevirebilir farklı balıklar arayabilirsiniz.;)

12. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Hocam atmada bir problem yok millet ne kadar uzağa atarsa bende aynı mesafede atabiliyorum.Adam 10 15 cekıo ben bazen bos bazen 2-3.Sanırım bu iş anca bi babacanla balığa giderek çözülecek...:)

13. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Hayır beni yanlış anlama...Uzağa atmak çok balık tutmak anlamında değildir. Herkeste öyle bir kanı var, ne akdar uzağa atarsan daha çok balık ve daha büyük tutcaksın sanki... Ama böyle birşey yok. Benim söylemek istediğim sadece sürünün geldiği zamanlarda benim Karaköy Deniz İşletmelerinin önünde deneyip başarılı olduğum bir olay....

14. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Anladım hocam.Peki çapari rengi ne derece önemli?

15. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Valla yerine göre değişir desem. Genelde önceden bildiğin bir yerse deneme yanılma yoluyla bulduğunu kullanırsın. Diğer durumlarda o civarda etrafında tutanlardan yardım alabilirsin. ;)

16. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Çapari olarak ben genelde yeşil kullanıyordum simlilerinden.Gerçekten çok iyi iş yapardım.Fakat sitemizdeki Ali Komutan bana ördeğin göğüs tüyünden kendi yaptığı çapariyi verdi.Kırçıllı kahverengi bir rengi var.İnan o kadar çok fark etti ki.4-5 li dizilirken 8-9 lu olmaya başladı.Arkadaşım beyaz veya yeşil kullanırken ayni yerde ve ayni mesafede ben kırçıllı ile ondan bariz miktarda fazla alıyordum.At-çek ' e gelince.Misinayı yukarı doğru biraz yatay ağır bir şekilde hareket ettiriyorum.Yukarıdan aşağı inerken ise misinaya boşluk verdirmeden sarıyorum.Ama dedikleri gibi bu tecrübe ile oluşacak bir hareket.Bundan sonraki avlarının bereketli geçmesi dileği ile.

17. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Biz şuan karaköy de org kurdale den yapılmış takım kullanıyoruz bu diğer çaparilere göre daha iyi ister siyah ister beyaz seçmiyor kapalı yeşil içine sarı sim yada yeşil yada beyaz şimdi diyelim oltayı attın dibe indir biraz tasmala balığı alamadın diyelim sar balığın geldiğini hissettinmi olduğun yerde yavaş yavaş tasma koy ve yavaşca sarmaya başla saten boş iğne varsa dolar yolda ben öle yapıyorum başkası ne yapar bilmiyorum ... Niye iyi diye sorarsan naylon ipten yapılmış çapariler bir müddet sonra iğneye dolanıyor yıpranıyor bunla öle bi durum yok tel tel olduğu için hiç birşey olmuyor üsküdar da avlanıyorum demişsin bedeni asso 24 yada 26 yap kösteğide 12 yap yıpranmasın uzun ömürlü olsun ... rastgele

Son düzenleme: 31 Mart 2008
  18. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Balık oldumu çapari seçmez ama genellikle ya açık yeşil ya kapalı yeşil ya beyaz iki çeşit beyaz var bi mor beyaz bide sade beyaz mor beyaz daha iyi oluyor turuncu atanlar var

19. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Bak bak usta gelmiş buraya ;)

20. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Yok be abi ben daha yeni başladım bu işe :):):):)