Kayalıklardan istavrite at-çek yapıyorum. 75-100 gr. kurşun kullanıyorum. En avcı çapari misinası ne kadar kalınlıkta olmalı? Kendim yapmayı düşünüyorum hazır almaktansa, o yüzden beden için, köstek için ne kadar kalın misina lazım bilmiyorum. Birde o makineye sardığımız misinanın kalınlığının pek bir önemi var mı? Teşekkürler
Beden için 0.17 %100 FC, köstekler için 0.10 - 0.12 herhangi bir misina, bulunabilinirse, gene FC. Yada, eğer takıma kurşun takıp çok uzağa atmanız gerekmiyorsa, 0.8 beden, 0.8 köstek. Ha, bu takım genelde bir kez kullanılır, sonra çöpe gider. Ama benim kanaatim, en iyisi istavrit için çapari yapmamaktır, değmez uğraşmaya, çapariyle değil, istavritle elbette.
Surf kamış almayı düşünüyorum uzağa atabilmek için, sağlam makinem var. Ancak sarılı olduğu misina sanırım biraz kalın. Sadece istavrit avında kullanacağım o oltayı, acaba kaç mm. Olması gerekiyor? Bu arada aslında dediğinizde biraz haklısınız değmez uğraşmaya ama istediğim incelikte ve kalınlıkta çapari bulmak zor
Sen şimdi boğazada gidersin idk Takım ince olursa, avcı olur. Ama patlar atarken. Eğer boğaza gideceksen, 0.25 - 0.28 %100 FC misinadan beden, 0.18 %100 FC misinadan köstek yap. Bunu yapmayacaksan, hazır satılan çaparileri düşün, uğraştığına değmez zira.
Yok ya boğazı sevmiyorum ben, bence balık tutmak stres atmak o gürültüden toplumdan kacmak gibi bişey orada tonlarca insanın araba gürültüsünün içinde hiçbir zevk alamam benim gideceğim yer sessiz sakin toplumdan uzak bi yer olmalı kafa dinlemeyim Ama gittiğim yerinde boğazdan farkı yok akıntı açısından
Hımmmm.... Eğer orası İstanbul'daysa, istavrit tutmak ihtimali de varsa, orada iğne atsan yere düşmezdi. Yani o bahsettiğin yerde, istavrit olacağını pek sanmıyorum.
Evet istanbulda ve çok bereketli bir yer 5 litrelik su bidonunun ağzına kadar doldurmuştum bi kere (su olmadan hemde içinde) o yüzden herkes gelmesin mekanım bozulmasın diye kimseye söylemiyorum