İstavrit Çaparisi Taze Taze Kendi İmalatım

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

İlk köstek yapışım değil ama ilk paylaşımım.
    Yorumlara tavsiyelere ve sorulara açığım :)
    Köstekler sizce iş görürmü hangi durumlarda iş yapar?
    0.12 Köstek
    11 numara youvella çapraz iğne
    yeşil organze, yeşil dalma sim, mor şerit sim
    Fosfor sarı ve fosfor yeşil ip
    Edding 142 M Kalem ;) ve Kırmızı Oje
    Flaşlı ve flaşsız çekim yapmaya çalıştım
    İp olanlarda organze kullanmadım. Bir arada beraber deneyeceğim.
    Elimde birsürü renk organze ip ve sim var şimdilik bunlar..

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Koray tebrikler yeni başlayan birisi için hiç fena deemeler değil.. Kullandığın bu renkler iş yapar, ayrıca kullandığın simlerde güzel kombine olmuş ;)

yalnız iğne palasındaki artan çapakları daha iyi temizle bunun için ucu daha keskin bir makasa ihtiyacın olabilir malzemecilerde satılan 1 tl lik makaslardan alıp kullanabilirsin ;) Ayrıca kullandığın ip veya organze ve simler iğne üstünde daha derli toplu daha bir arada durması gerekli, biraz dağınıklık var kösteklerde ama köstek bağladıkça tekniğin gelişecek göreceksin gittikçe daha muntazam daha avcı köstekler bağlayabilirsin...

Birde daha güzel köstekler yapabilmen için Emre'nin açtığı şu konuya göz atmanı ordaki hususlara dikkat etmeni tavsiye ederim: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52923&highlight=kaliteli+%E7apari+k%F6ste%F0i

3. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Yaptıkça daha güzel köstekler yapaçaksın.. devam et.. ancak çapraz iğne kullanma suda döner..düz iğne daha güzel olur.. başarılar dilerim.. rast gelsin..

4. korayandroid

korayandroid Koray

o 1 liralik makas vardı paslandı attım bazılarını büyük bir makasla bazılarını tırnak makasıyla kestim o yüzden :D
    dağınıklık biraz elime alınca dağıldılar alelacele çektim farkettim çekerken dağınıklık var emrenin konuyu okumuştum hatta bunları bağlamadan baktım denedimde ama emrenin başka bir yerde paylaştığı bağlamak için videosu vardı ben onu pek beceremedim sinirim bozuldu :D bildiğim gibi yaptım biraz uğraştırıcı sanki, ben etrafında dolayıp iğneyi palanın aksi yönde çekiyorum ordan çıkan fazlalığı kesiyorum biraz misina israf oluyor ama en azından gamlanmıyor pala yönü kendim bulmuştum bu bağlamayı belki kullanan vardır ama en azından çocukluğumdan beri bunu kullanırım :)

5. korayandroid

korayandroid Koray

Teşekkürler,Ben aslında düz daha çok severim ama balığı kaçırmama adına çapraz tavsiyesi çok okuyunca çapraza döndüm, iğneler bitsin düz alıp denerim bir dahakine.

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Sİyah iğneler zaten genellikle çapraz olur, beyaz iğneleride düz al değişik değişik bağlarsın ;)

7. korayandroid

korayandroid Koray

birde şunu ekleyeyim organzeden tel tel açarak yaptıklarım vardı onlar dağınık değildi.cengizde hazır sarılı makarada organze sim alıp deneyeyim dedim üşendim evdekini açmaya :D onlarda böyle dağınık oldu aslında esas nedeni o.bir daha kullanmam heralde.Kendin açtığın organze daha düzgün duruyor.Çinekop çaparisi de yapacağım ancak iğne ne almalıyım, birde bu ipleri uzun uzun yapsam çinekop vururmu acaba onu bi deneyeceğim ona göre merada bulmam lazım ayrıca.bu iplerin pembesi ,koyu yeşili, parlak sarısı ve beyazı var.organze her renk var .tavsiye alırsam denemesini yapıp zamanı gelince paylaşacağım yine.özellikle bu yeşil ip ve sarı ip balıkçılar için yaptırılmış bir ipmiş öyle söylediler. kullanan görmedim 1-2 kişi dışında ama balık aldım ben.

8. korayandroid

korayandroid Koray

Şu petrol yeşili organzeyi bulan varsa yerini bana özelden bir pm atarsa sevinirim :) ben bulamadım depolara baktırttım bazı yerlere hatta bulursam en az 50 tane alıcam dedim forumda çok isteyen var. yok yok yani :)

9. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    ilk başta ellerine kollarına sağlık abi,sırf sim kullanarak randımanı çok yüksek olan çapari örnekleri yapabilirsin (mora kaçan simleri dene abi)

10. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çinekop yaptığın çaparilere atlayabilir ama iğneyi açma riski var şöyle yapabilirsin abi 7 8 veya 9 numara iğne kullanıp her iki balıktanda randıman alabilirsin,çinekop çaparisi için 6 numara iğne idealdir,rastgele abi

11. korayandroid

korayandroid Koray

Sağolasın, İstavrit için diyorsun değil mi.Kaç tel sim olsun sence. Bu mora çalan simlerdeki iplikleri siz temizliyormusunuz ipli olarak mı kullanıyorsunuz.

12. korayandroid

korayandroid Koray

8 no iğnem vardı hemen deneyeyim :) iğne uzun pala olması şartmı malzemecide az inceledim geçen. çapraz düz farkedermi bunda da. Köstekler kaç olmalı çinekopta istavrit için olan ince gelir bence

13. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet istavrit için abi,fotoğraflardan anladığım kadarıyla damla sim kullanıyorsun,damla sim yerine mora ve kristale kaçan değişik şekilde simler var spotlarda,bunlardan temin ederek birbirine yakın renk tonundaki simleri karıştırıp ortaya güzel bir şey çıkarabilirsin abi.

14. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eğer suda çinekop ve iri istavrit varsa 6 numara iğne 18mm köstek şeklinde çaparini kombine edebilrsin abi.çaparide düz iğne kullanmanı tavsiye ediyorum çapraz iğne çapariyi döndürüp gam yapmasını sağlıyor bu da randımanı düşürür.

15. korayandroid

korayandroid Koray

dediğin simlerin fotosunu çekme imkanın varsa sevinirim

16. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tabi ki :)

17. aprancoz

aprancoz oğuzhan tekin

kardeşim oje ve kalem ne için kullanılıyor?