İstavrit çaparisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Okan_uA tarafından paylaşıldı.

1. Okan_uA

Okan_uA .

2. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Rengi pek belli olmuyor ama benim edindiğim tecrübeye göre balık bol olunca renkler pek önemli olmuyor,balık azaldığı zaman renk seçer.Genelde floş,açık yeşil,koyuyeşil iş yapar.Birazda kanca boyu önemlidirben genelde 9 numara kullanıyorum,ama tekneile veya derin yerlerde daha büyük ve beyaz tüylü çapara daha iyi iş yapıyor.

3. Okan_uA

Okan_uA .

benim çaparimde iğneler 11-12 numara.İş yapmaz mı yani.Yada çok küçükleri mi gelir?

4. simendifer

simendifer Sennur

Okan, 11-12 numara iğneye ille de küçükler gelmez. Bence avlanacağın merada çıkan istavrit boyuna bakarak bunu anlayabilirsin. Bu numaradaki iğne ile 25-30 cm. lik istavrit alman mümkün. Ancak İstanbul'da istavrit değil de daha çok kıraça tutma kültürü olduğundan, insanların tuttuklarını iri sanabilirsin. Sana en azından 20-25 cm gibi bir boyu limit olarak verebilirim. Bu numaradaki iğnelerle, bu boyda istavrit tutan çok gördüm. Bu arada sen floşu ne olarak biliyorsun bilmiyorum ama bu fotoğraftaki floştur. Ve renkleri de işe yarayan türden. Yeşil ve ayrıca simli. Yani bu takım iş yapar ama dediğim gibi avlanacağın merada çıkan istevritlerin boyutuna bakman gerekir. Eğer merada 20-25 cm. istavrit çıkmıyorsa, istersen 5 numara iğne tak zaten küçük balık gelir. Çünkü dediğim boyuttaki istavriti 11-12 numara iğne ile de rahatlıkla alırsın. Meradakiler de o numaralarda iğne kullanıyordur ve onların oltasına takılmadıysa seninkine de takılmayacak demektir. İnce takım her zaman iyidir zaten. Ama ben tek tek de olsa iri istavrit tutarım dersen, uzak atışla sıyırtma kullanman daha verimli olur. Belki tek tek alırsın ama hem keyiflidir hem de dediğim boyutlarda istavrit alırsın. Bu arada, "çapari" başlıklı konuya da bakmanı tavsiye ederim.

5. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    okan arkadaşım ilk önce herkeze slm uzun süre aranızda yoktum artık döndüm.
    ilk olarak resimdeki çapari seni biraz zorlar bunlar her dükkanda 1 ytl ye satılan singapur malı çapirilerdir.arkadaşlarımızın dediğinin aksine 11 numaralı iğne ile mevsiminde kıraça tutanlar bile var tasvip etmesemde.ama en uygunu 10 numaralı iğnelerdir.10 çapari veya 15-20 li kullandığın kamışın boyu ile orantılıdır 4,20 kamış kullanıyorsan 15 lide tercih edebilirsin.genelde şahsen pek floşlu takım kullanmam sade mat renk tüylü çapariler ve siyah iğneli olanları tercih ederim verim daha iyi oluyor.

Son düzenleme: 14 Haziran 2008
  6. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    14.organizasyona katılan yok mu arkadaşlar

7. Okan_uA

Okan_uA .

Arkadaşlar teşekkür ederim bilgileriniz için.Resimdeki çapariyle av gayet güzel oldu.22 cm lik istavrit tuttum.