merhabalar geçenlerde hazır 100 lü köstek aldım ve bunlarla 10 lu bedenler yaptım beden yapımına 0.25 pelican makara misina kullandım fakat bunları sardığımda kartona sardım misina da kırılmaya benzer durumlar oluştu sanki kartonun şeklini almış gibi bunlar av da bi sorun yapar mı kurşunu taktığımda ağırlıktan dolayı düzeliyor ama açtığımda misinayı sanki kare kare şeklinde oluyor sizin de başınıza böyle bir durum geldi mi? kullandığım misinadan mı oluyor acaba?
kurşun taktıüında düzelir tabi. bir problem olmaz bende de yapıyor aynı problemi ama kurşun taktığımda düzeliyor. kartona çok sıkı sarmamaya özen göster...
daha ıyı ve daha uzun surelı faydalanmak ıstıyorsan caparılerden hıcbırseye sarmadan elınle beden oval kosteklerı bagladıgın dugum yerlerı bırbırıyle ustuste olucak sekılde toplarsan ve okul defterının ıcınde saklarsan cokdaha verımlı avlar yaparsın(kısa surede paslanmanında onune gecmıs olursun)rastgele
ayrıca kullandıgın pelıkan marka mısına asso marka mısınadan dan sonra numarası ne olursa olsun ıkıncı favorı mısınamdır.
cevaplar için teşekkür ederim dediğniz yöntemi biliyorum da sardıktan sonra açamıyorum o yüzden karton veya köpük gibi cisimlere sarım yapıyorum
arkadaşlar çaparilerinizi kartona veya strofora değilde inşaatlarda kullanılan elektrik borusuna sarmanızı tavsiye ederim hem sarması hem açması kolay oluyur. iğnelerde açıkta kalmıyor strafor kırılmasıyla yaşanan sorun ortadan kalkmış oluyor,misinada zerre kadar kırılmada olmuyor.gerçekten çok pratik ben bu yöntemi 10 senedir kullanıyorum.gecen sene kullandığım çapariler hala sağlam. resim : http://img339.imageshack.us/img339/8852/foto122j.jpg
evet çok sıkı sarmamak gerek ,ayrıca elektrik borusu alternatif bir çözüm strafor karton vb şeylerden çok daha kullanışlı...