İstavrit daha çok yeşil renkli çapariye mi gelir yoksa beyaz renkli mi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yağız2000 tarafından paylaşıldı.

1. yağız2000

yağız2000 yağız

Öncelikle merhaba abilerim ben 11 yaşında bir amatör balıkçıyım önceden misinayla falan tek tük tutuodum ve geçen hafta olta aldım daha çok istavrite atıyorum reeling size daha çok sorum var ama şimdilik bu sorumu sörim he bide ordu da yaşıyorum bilen bilir limanda yani taşbaşındaki (keçiköyü) rııhtımda tutuyorum reeling size sorum geçende 70 adet istavrit tuttum tam gidecektim 1 kere daa tutim dedim saldım oltamı çekecem dibe takılmış çapari mecbur kestim gittim balık eşyaları falan satan yere yeni çapari aldımm sorum şu eski çaparim yeşil renkliydi o tüyleri varya ama yeni aldığım beyaz tüylüü ve kafam karıştı acaba istavrit o yeşileme daha çok gelir yoksa beyazama gelir die sorim dedim yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam özr dilerim abilerim tavsiyelerinizi bekliyorum:) mrsparkle

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu pek belli olmaz. Derin suda renk farketmez. Sığda ise, bazen yeşil, bazen kırmızı, bazen beyaz daha iyi olur. Ama genel olarak gene pek bir şey değişmez.

Bahsettiğin çapari, sanırım beyaz renk tüyleri olan bir çapari. Sorun rengi değil, kendisi. Bu çapariler istavride çok randıman vermiyor.

Çapari alırken, ince olsun, iğnesi biraz kalın ama küçük olsun. Bunlara dikkat et bilhassa.

3. yağız2000

yağız2000 yağız

çok saolun bu gün orduda yağmur olduğundan gidemedim yarın hava yağmmassa yine gidicem inşallah küçük istavrit olmaz varya o gün gittimde bi istavrit kaynıyodu herkez istavrit tutma peşindeydi ama ççok yavru istavrit vardı saten tuttumun yarısı tekrar denize döndü yavruydu ii balıklarrr çok saolun yeniden

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    benim naçizane tavsiyem tüyden ziyade Balık bol iken kısa köstek sık aralık balık yok iken avcı olması adına uzun köstek uzun aralık....

5. Serdar hocam seni izlemeye devam ediyorum. Yine bir tüyo daha aldım senden.
    "iğnesi biraz kalın ama küçük olsun" çok mantıklı. Marka model tavsiye edersen uğraşmamış olurum. :)

6. yağız2000

yağız2000 yağız

:D evet hocam marka versen uğraşmamış oluruz

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bulamazsın ki, oturup kendin yapman lazım, değmez.

Şunu tavsiye edeyim. Biraz ethernet kablosu, telefon kablosu filan gibi, üstü plastik kaplı bir kablo al. Bunun kabını sıyırıp, iğnenin üstüne geçir. Bilhassa yeşil ve beyaz renkler çok iyi netice verir. Kablonun böyle parlak duran bir kabı olması daha iyi olur.

8. yağız2000

yağız2000 yağız

güzel fikir saolun

Starting 74r bunu beğendi.
  9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bence ağır olmamalı iğneler katılmıyorum!
    Aksine hafif olmalı, ağır olunca o kadar köstek üzerinde bedene doğru basar sürekli biz tüy bile kullanmamaya çalışırken iğnenin ağır olması bence soru işaretidir.

10. Bu bambaşka bir yaklaşım. İğnenin damağından düşürüp öylece bırakmalı sanırım. Balık damaktan kurtulmasın diye biraz boşluk mu bırakmalı yoksa.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Haklısın. Hem hafif, hem kalın olacak, etli görünecek, dikkat çekecek. Bu iğneleri piyasada bulmak zor (bkz: fly iğnesi, dry fly vs.), hele Türkiye'de.

Çözümü, üstüne bir kablo kılıfı geçirip kalınlaştırmak oluyor. Böylece her iğne amaca uyuveriyor.

12. Fakat derinlerde küçük iğnelerim sayesinde doldurduğum çapariyi çekene kadar yarısının dökülmesi sorununu çokça yaşadım. Küçük fakat kalın iğne bu açıdan mantıklı. Suyun kaldırma kuvveti ile tüylü iğnenin ağırlığı kısmen süspanse olur. Yukarı - aşağı hareketlerle de gerekli salınım alınır diye sanıyorum. Tekneden tabii.

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ben fazla anlamam dediğim gibi, biz tüy koymamayı düşünüyoruz takımı hantallaştırmamak adına

14. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    kapalı havalarda beyaz,açık havalarda yeşil derim fakat ben her iki havada da beyaz kullanıyorum

fatih0686 bunu beğendi.
  15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kılıf vs vs anlamam ben 100 Adet kösteği ne kadar zamanda bağlıyorsun?
    ben 1 saate kalmaz bağlarım başkada bişeyden anlamam gerisi yok tel yok kablo şu bu nasıl uğraşıcam ben daha takımı donatmadık sadece köstekleri bağladık. ne kalınlaştırması bu durumda üretici firmalar bunu yapmazlarmıydı sence.
    Benim bildiğim takım hafif olacak ne takımı olursa olsun. iğneler batmayacak iğneler salınımını senın aksiyonuna göre yapacak

Bu hangi balık için geçerli olursa olsun böyledir. zarif takım sıkı balık. kaba takımı kesinlikle kullanmam tasvip etmem.

Köstekler narin olmalı diye sürekli söylüyorum. dersenki sen teknecisin bilmem teknede istavrit tutarken dahi yukarıdan aşağı takım sallanmaz aslen tekne motor üstü köstekler açılacak şekilde harekelenmesi lazım. tabi bunun içinde fırdöndünün üstünde oyar kurlun olacakki sağma çapari olsun. bu modeldede asla takım tekneye alınmaz balık ayıklanırken denize doğru bırakılır

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben hele hiç uğraşmam. Alırım hazırından, yem olacak kadar 3-5 tutunca atarım genelde çöpe gider.

Ama bu tecrübeleri denediğimiz yer, zaman çok oldu. Malum bazen yem, nerdeyse hedef balıktan kıymetli oluyor.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bu işte Balıkçılık olmuyor.....
    Atarım 3-5 balıkta dersen dediğim gibi BALIK - CILIK oluyor yani balığın cılkını çıkarmak eylemi.

Arkasından dediğim zaman Olta nedir diye Diyorsunki neden böyle sevgili dostum
    Olta Balık ile Alık arasındaki avlanma aracı değilmidir?

18. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    Avlandiginiz Yere Göre Degişir Ama Favorim Yeşil

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Değil üstadım değil. Olta, bir ucunda bazen balık öbür ucunda her zaman bir alık olan müştemilattır.

Ben teknik olarak istavrit avına çıkmam Aliço üstadım. Eğer zargana tutulabiliyorsa, halde hamsi, taze zargana, canlı istavrit varsa vs. hiç işim olmaz. Veya yanımda yönümde tanıdıklar varsa, istavrit tutan, hiç uğraşmam.

Benim istavrit tutmam, çabuk, etkili ve kesin netice almalı. İnce takım olacak filan. Sonuç, bir kullanımlık oluyor zaten. Vaktim yok o kadar köstek vs. bağlamaya, değmez. Ucuz, ince bir takım alırım. Balık zayıfsa kablo geçiririm, fosforlu boru veya boncuk geçiririm vs. neyse, yem olacak kadar alır bırakırım olayı.

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    ince takım olması herzaman avantaj