istavrit hakında

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ali_aksu tarafından paylaşıldı.

1. ali_aksu

ali_aksu ali

Benim sorunum kıyıdan at - çek yaparken balıkların vurduğunu hissedebiliyorum hatta bazen o kadar ağırlaşıyoki makina sanki dersiniz bütün çapari dolu çekmeye başlıyorum sonra kıyı ya yaklaşınca yavaş yavaş hafiflemeye başlıyo ve sudan bi çıkarıyorum ya hiç bişey yok yada 1 - 2 tane istavrit var...
    ya bu istavritleri dökmeden nasıl alırız denizden?

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İstavritin ağızı çok hassastır.Öncelikle yavaş bir hızda saracaksın makinayı.Hızlı sardığında ağzı kolay yırtılır.Fakat muhtemelen makinayı ağır hissetmenin sebebi lez (denizdeki kahverengi sümüksü sıvılar) olabilir.Lez misinana dolandığında zannedersinki 1 kiloluk balıkvar.İkinci ihtimal ise kuyruktan veya sırtından yakalanan istavrit dibe doğru daha kuvvetli yüzdüğü için tüm çaparinin dolu olduğu hissini verir.

3. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Barış abinin belirttiklerine ek olarak;
    Özellikle boğazda avlanıyorsanız denizdeki ters akıntılara maruz kalan kurşununuz size normalinden daha ağırmış gibi bir his verebilir. Bunun sebebi akıntının biri kurşunu sağa sürüklerken, diğer bir akıntının sola doğru sürüklemesidir.
    Olta kıyıya doğru yanaştığında zıt akıntılardan kurtulan kurşun bu defa normale dönerek bir hafifleme hissi verir.
    Sonuç olarak oltanızın belini büken her zaman takılan balıklar olmayabilir..:)

4. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    sorununuzu galiba biliyorum oltayı attınız ve biriki çekişte çapariniz doldu bunu hisesetiniz bunda sonra oltayı çapari yapar gibi bi çekip bi sarmak yerine çok yavaş balığı dökmiyecek şekilde çekmenzi öneririm sonuççları bekliyorum..:)

5. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    çapari attığınız yer neresi.
    Eğer bizim burası gibi sığ su ise ve ağır kurşun kullanıyorsanız,kurşun taşlara vurdukça balık vurmuş hissini verir ve yosun toplar.Misina ağırlaşır,yosunlar kurtuldukça misina hafifler.veeeeeee o ne :eek: balıklar kaçmııııış.
    ya da,gerçekten balıkları topluyorsunuz ve hızli çekiyor,kamışıda çekerkene dikiyorsanız bistavritleri döküyorsunuz. misinayi agır ağır sararken,kamışı suya ve misinanın geliş istikametine yatırın...

Son düzenleme: 4 Temmuz 2008
  6. ali_aksu

ali_aksu ali

attığım yer marmara ereğlisi 60 lık kurşun kullanıyorum.
    yosunları hissedebiliyorum kurtuldukçada belli oluyor yosunlar ama aynen dediğiniz gibi kamışı dimdik yapıp galiba biraz hızlı çekiyorum kurşun ve çapari taşlara takılması diye ,,,
    ama yavaş çekince ve dikmeyince kamışı da bu sefer boş olan iğneler kayalara takılıo ...
    hızlı çekince dökülüyo yavaaş çekince takılıo 2 ucu da kötü artık bu akşam yavaş çekmeyi ve oltaı dikmemeyi deniyelim bakalım...

7. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Kurşunu da biraz küçült bakalım,40 falan yap .Dibi taramadan yüzerek gelsin. ben bazan 25 e kadar düşürürüm....

8. ali_aksu

ali_aksu ali

ama bazen çok rüzgar oluyo o genel de de karşıdan gibi esiyo o zaman da uzağa atmak küçük kurşunla iyice zorlaşmaz mı?
    ben bazen 100 lük felan taksam mı diye düşünüyorum ?

9. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    tabiii ki zorlaştıracak. ama senin her halukarda attığın 50 metrenin altına düşmez. benim çaparime 10 metrede balık talıyor. yani istavrit yemlenmek için kıyılara kadar yaklaşır. denemende yarar var,sonuçta deneyim deneyimdir...

10. ali_aksu

ali_aksu ali

tamam bakalım bu akşam bide öyle deneyeyim sonuçlarını yazarım teşekkürler...

11. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Tamam dene bakalım.sonra yaz,gene değerlendirirz.

12. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Ali, biliyorsun avlandığın yerin önü kayalık ve dibi yosunlu ve de fazla bir derinliği de yok. İbrahim beyin dediği gibi ya sen oltana takılan yosunları balık zannediyorsun, ya da oltan gelirken kayalara sürtünüyor ve balıklar dökülüyordur.

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yüksek müsadelerinizle ali kardeşimize bende bu konuda bir fikir vermek istiyorum
    rüzgar karşıdan estiği zamanlarda hafif kurşun kullanman gereken bir merada avlanıyorsan oltanı yerden (yandan )savurma yöntemiyle at kurşunun suya paralel gitsin bu şekilde atmayı başarabilirsen rüzgara karşıda olta atmayı öğrenmiş olursun;) :) :)

14. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    ibrahim abi bu işi biliyor sen onun dediklerini uygula gereken ıstavriti tutarsın 15 gün önce ibrahim abinin yanındaydım ve ilk istavrit avım gayet güzel geçti

15. ali_aksu

ali_aksu ali

dün denedim evet daha rahat çekiliyo hafif kurşunla ama biraz bendeki bahtsızlık galiba dün balık yoktu :( sadece ben değil ordaki herkes tek tük çekti...
    gerçi çok fazla yunus vardı ona bağladım ben biraz da balığın olmamasını ...
    youtube da surfcasting videolarına bakıyorum onlar gibi atmaya başladım yavaş yavaş ama at çek te biraz yorucu oluyo bu taktik ama baya bi uzağa atabiliyorum artık.
    artık bol balık yaptığı bi günde tekrar deneyip hafif kurşunu sizlere sonuçları yazacağım...