İstavrit için kamış ve makina öneriniz?

Konu, 'Kamışlar' kısmında o_1_n_1_e tarafından paylaşıldı.

1. o_1_n_1_e

o_1_n_1_e miraç

Selam foruma yeni üye oldum çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz öncelikle teşekkürler.

Kartal-Maltepe arasında verimli istavrit almak için tecrübe kadar olta takımınında etkili olduğunu gözlemledim.bu yüzden eskimiş olan kamışı artık rafa kaldırmanın zamanı geldi.Bana en uzağa atabilcegim en verimli kamış ve makina öneriniz nedir? Kartal Maltepe arasındaki arkadaşlar bilirler 30-50 gr arasında kurşun atılıyor ona göre bir kamış öneriniz. birde eski olan makinamı kullansammı yoksa yenilemişken onudamı yenilesem eski makinam iş görürmü acaba? eski makina albastar 40 sarı renkde bir makina... Karaköy'den almayı düşünüyorum uygun fiyat olur diyerekden ?

Her gün gidipde 3 5 balıkla eve gelmekden artık dalga konusu oldum :)

2. o_1_n_1_e

o_1_n_1_e miraç

forumda kapsamlı bir araştırma sonunda kafamda bazı şeyler oluşdu iki kamış arasında kaldım ben sadece kartal-maltepe arasında avlanıyorum birde hep istavrit
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m

http://www.avmarketi.com/asp/product/5009/Lineaeffe-oyster-cast-kamis-3-90

bu iki kamış arasında kaldım arasında 2 ytl bi fiyat farkı var bunu gözetmiorum :) bana uygun olan hangisi olur?

albastar 40 makinamın komple misinasını yenileyerek onla devam edicem ve misina bu konuda önemlimi bir önerinizde ona gelirmi?

3. alidag

alidag alişan

Hemen hemen ayni konular mevcut misina icinde istavrite kamis icinde bir incelemeni tavsiye ederim , 2 kamisi kiyaslamak gerekirse bulundugun bolgede akinti fazla ise 2.yi , fazla akinti yoksa 1. Yi tavsiye ederim

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Spirit surf kamış ile boğazda 150gr ile atış yapılabiliyor, ve çok hassas olduğu için balığı sayabiliyorsunuz. Ayrıca kamış çok esnek olduğu için kıyıdan 30-40 gr lık ağırlıkları spin kamışcasına uzak atışlar yapabiliyor.

5. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Yaklaşık 25 senedir bu bölgede balık avına gidiyorum, boğazda da tabi. Sadece buralarda av yapacaksanız surf kamış tercihim olmazdı benim. 40-80 gr atarlı 3,60m lik bir kamış işinizi fazlası ile görür hem de daha ucuzdur. Kapalı boyu taşıması hep bir sorun olmuştur surf'lerde. Bence makinada sorun yoksa hiç değiştirmeyin. Çok önemi olmaz burada. Misina makinadan daha önemlidir, 0,24mm den yukarı çıkmayınız misinada.

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
  7. vuralturkmen

vuralturkmen vural