okuma avenger 55 makina lineaffe sprit surf 3.90 kamış aldım istavrit için set yaptım bilmem oldumu=) herneyse sufixin 0.30 pembeyle kırmızı arasında bi misinasını sardırdım sonuç olarak balık(istavrit) tutarken hiç vuruş alamıyorum kendimce problemi misinanın esnek olmasında görüyorum sizce problem nedir, aynı fikirdeyseniz hangi misinayı tavsiye edersiniz saygılar, selamlar...
istavrit için olta tavsiyesi başlığı altında makinalar sayfasında bu konuyu sormuştum cevap gelmeyince yanlış yere yazdığımı düşünerek burada başlık açtım
merhaba istavrit diyince öyle çok kaliteli bir misinaya gerek yok bence ben mesela makine olarak ta OKUMA BOXTER BXF60 MAKİNE var 30 luk captain misina var kamış ta 3.00 metre yani okadar da abartılacak kadar bir takıma gerek yok hazır satılan takımlardan da var bende ilk takımım onla da çok istavrit yakaladım sana tavsiyem fazla düşünme yok misina mı çok esnek makine yeterli mi diye en ucuz takımlar bile işini görür
Genelde kıyıdan çapariyle avlanmada ben de hissetmiyorum geldi mi gitti mi diye Ama kayıktan an ben an canlı yayın Dediğiniz gibi yumuşak misinalar hissetmeyi engeller,azaltır. Ancak bu birazda balıkla alakalı İzmarit mesela ufak istavrit gibi ancak kafalı balık hisettiriyor. Kamışınızın sağır olduğunu sanmıyorum ki zaten hassasiyetiyle öne çıkarılıyor. Tüm bunlara göre ya balıktan kaynaklanıyor ya da sert misina kullanılmalı veya 25lik ince misina ;
İstavritleri hissetmek hatta saymak için makinede örgü misina kullanmak gerekir. Normal misinalarla sadece olta dolduğunda ağırlık olarak hissedilir.
aynen kardeş işimi görüyodu eski makina kamış yinede dayanamadım aldım bi heves=) eski makinada hissediyodum şimdi hissetmiyorum sebebini tecrübeli abilerime soruyum dedim eyvallah saolasın
aynen kardeşim kamışıda hassas ve hafif diye aldım ama sandığım gibi olmayınca dedim nerde hata yaptık=) kamış esnek misina esnek olunca istavritte dolduğunu hissediyosun sadece bende istiyorum ki balığın her ısırışını hissediyim sayıyım tek tek 15 oldu diyip çekiyim senin tavsiye etceğin misina marka model var mı kardeş
aynen abi sadece olta dolduğunu hissediyosun, bende istiyorum en ufak dokunuşu bile hissedebiliyim, senin tavsiye etceğin marka model misina hangisi abicim
Ben şuana kadar birçok marka örgü kullandım. Bilinen markaları kullanmanı öneririm. Berkley Whiplash 0.06, Berkley Fireline Crystal 0.18, Power Pro 0.15 ve Spiderwire gibi örgüleri öneririm. Maliyeti yüksek olabilir biraz evet. Ama örgüyü birtek istavritte değil rapala ve çinekop yemlidede rahatça kullanırsın.
abi berkley whiplash 0.06ya bakıyım dedim http://www.rastgeleav.com/pinfo.asp?pid=2604 makinadaya o kadar vermedim abi biraz daha ucuz yollu bişey yok mu abi
O halde az esneyen daha sert misinaları deneyebilirsin ama balığın tıkırtılarını duyman yinede zor olur.
nippon 0.24 aldım beden bağlamak için inanılmaz sağlamlığı ve gam yapmayan yapısı var karaköyde spot balıkçılıkta mevcut zaten istavrit için kullanıcaksan bence 0.24 işini görür ayrıca
benim aradığım özellikteki misinaların genel bi adı var mı? 0 esneme istiyorum bide g kuvvetinin hesabı nasıl yapılıyo acaba örneğin 100 gr kurşun 100 mt atış yaptım kaç kglık g kuvveti biner
evet makina için göremedim. http://www.avmarketi.com/asp/group/461/Trabucco-misina birde buna bak istersen