İstavrit için surf mü teleskopik kamış mı almalıyım ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında ardaykul tarafından paylaşıldı.

1. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Üstadlar yenibir kamış almak istiyorum.Daha önce surf kamış kullanmadım.Surf kamışın uzak atış için olduğunu biliyorum fakat çapari için bi dezavantajı varmı çünkü rapaladan ziyade çapari ile daha çok avlanan birisiyim.Bide yapı isitbari ile bütün surf kamışlar sertmi oluyor.1-2 defa başkalarının surf kamışıyla atış yapmıştım bep beğenmedim.Mesela benim şu anki kamışım bluefish marka 25 tl almıştım dandik biliyorum ama çok zeviyorum.Hafif esnek öyle odun gibi değil.Yani kamışın benim bi organım yani elim kolum gibi olmasını istiyorum.Ama atarı yüksek daha sağlam bi kamış istiyorum.

2. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    Arda abi öncelikle şunu söylemeliyim Her kamışla ileriye atarsın surf olsun teleskopik olsun ayrıca şunu söylemeliyim ben istavrit için 20 milyona aldığım 3,60 kamışı kullanıyorum bak burda çok önemli olan iki şey şudur ;
    1- kamış alırken misinaya dikkat etmiyosunuz 0,24 misina alın 0,30 değil farkı kesinlikle göreceksin ve istavrit avlamak istiyosan 40 lık makine al fazla büyük alma kamışın ağır olmaz hiç değilse
    2-Kamışa alışmak ta önemlidir bunlar zamanla daha çok oturacaktır zamanla çaparinin en üstünde istavrit varsa gramını küçülteceksin anlıcaksın ki balık derinde değil
    bunlar yaşanarak öğrenecek şeyler ama örnek olarak misinan ne kadar ince ve kaliteli olursa atış mesafen o kadar iyi olur :) haydi rastgele

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    av bölgen neresi? akıntılı bir bölgemi? kaç gram kurşun kullanıyorsun maksimum? bütçen ne kadar kamış için?