İstavrit İçin Takım Topladım Önerilerinizi Bekliyorum

Konu, 'Takım Çantası' kısmında s0d tarafından paylaşıldı.

1. s0d

s0d Furkan

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum,

Ben İstanbul Ümraniye'de oturmaktayım ve bu sıralar sürekli Beykoz'a yolum düşüyor. Beykoz'a sahilden giderken bir de baktım herkes balık tutuyor ve güzel de balık çekiyorlar. Onları görünce öyle bir heves ettimki 4-5 gündür forumu araştırıyorum, makaleler okuyorum ve videolar izliyorum. Uzun uzun araştırmalar sonucu neyse ki bir kamış bir de makine seçebildim. Sizlerinde görüşlerinizi almak için konu açayım dedim. Bütçem malesef en fazla 100 lira malum öğrenciyiz şu sıralar okul harçları vb. ihtiyaçlar belimizi büküyor :)

İlk defa bu işi yapacağım ve nasip olursa Beykoz'da avlanmayı planlıyorum, daha önce hiç olta atmadım :D Orada tutan abilerden rica edeceğim artık göstermeleri için. Antalya'da sarma misina atmışlığım var sadece, bunları da belirtmek istedim.

Kamış;
    http://www.avmarketi.com/asp/product/15900/Lineaeffe-epx-telecast-carbon-380cm-100-200gr

Makine;
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-BOXTER65&productref=5649&ID1=&ID2=

Ayrıca sizlerden misina ve çapari tavsiyeleri de bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar

2. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    öncelikle merhaba bende ümraniyede oturuyorum dudulluda ve boğazda avlanırım gelelim konuya ben kendi kanatimi dile getireyim :kamış başlangıç için olabilir ama makina boğaz da seni sıkıntıya düşürebilir daha yukarda bir segmentte makina araştır derim çünkü bilindiği üzere boğaz suyu akla gelen gelmeyen onlarca zorlu şartları barındırır hemen akla gelen ,güçlü akıntısı ,dip yapısı ve sık ,sık balığı uzaktan alabilmek için açık atmak gerekir ve çok defalar kurşun ağırlığı 100 gr üstüne çıkar akntı çalkaltılar vb nedenler ile senin kurşun e tabi balıkta olduğunu düşünüesek takımın olur 500/600 gr işte o ağırlığı en aza indirmek ve kontrolü tamamıyla ele almak istiyorsan makina konusunda ben cık ;) diyorum kullanacağın takım a gelince ise bazı demirbaş durumlar vardır tabi ki bunlarda bilin şeylerdir işte çaparinin sim rengi kaç numara olduğu bunları 15/20 dakikalık bir gözlemle kolayca çözersin takım işi kolay :) öncelikle bir makina ve kamış edin bence bide şöyle diyeyim linkte gösterdiğin makina ile sen atarsın 50 mt yanı başında atar avcı 100 küsür metre ki 160/180 mt kadar yolu var alır toplar açıkta balıkları çünkü balık açıktadır kullandığı makina daha çok kısacasörf makina yani uzak atışlar için imal edilip dizaynıda buna göre yapılan makinalardır sonra kızacaksın sinirin bozulacak e bu durumda tekrarlanıncamazallah bu sevdadan soğuyacaksın dimi arkadaşım şimdilik sana kolay gelsin der umarım bir parça faydam dokunmuştur iyi bayramlar bu arada:)

3. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    birde boğazda ince çapari iyi olur diyor herkes ama o kadar ince çapariyle (0,08 - 0,15) nasıl uzağa atıyorlar merak ediyorum.
    100-150 gr kurşunu nasıl taşıyor o çapariler, ben 50gr kurşun atarken koparabiliyorum 0.15 i :S

4. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    bunun cevabıda şudur bana kalırsa dedğin incelikteki çapariler çoğunluğun hayalet çapari diye bildiği süper ince takımlardır ki onuna senin sandığın gibi tak 100 ger ve üstü gönder açığa böyle bişey yok onu daha çok balık kıyıladığı zaman,yani neredeyse bakınca görebilecek yakınlıkta olduğunda 10/30/40 mt yakında olduğu zaman kullanılır sonderce hafif kurşun ile /ha şuda var beden sağlam olur buda her zaman kalın misina olur anlamına gelmez ince ama kaliteli beden kullanılıp kösteklerin misinaları olabildiğince ince tercih edilir ,yani o kadar ince takımı bağla 150/gr at açığa yok öyle bir durum :)

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hayırlı olsun güzel günlerde kullan

6. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Kurşun yuvasını 4-5li yap ve kurşunu direk takıma bağlama sağlam bir ip yardımı ile bağla koparmazsın

7. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..

cevaplarınız için teşekkürler, benim takımlar genelde ortadan biyerden kopuyor direk misina kalitesiyle ilgili bir durum sanırım, kurşun yuvasından olan kopmalarda mustafa beyin bahsettiği yöntemin işe yarayacağına eminim.