arkadaşlar bugun kartal sahilindeydim. ido iskelesinin az ilerisinde attım yanımda benim gibi balık tutan istavirt tutan dayılar vardı. 6 dan sonra cekmeye başladılar balıkları bana birtürlü gelmiyordu aynı yere atıyorduk. hava kararmaya başladı yemli takımları taktılar. soramadım ne yemi kullanılıyor genellikle istavirt icin ve takım olarak gine capariyemi takıyorlar.yem?
kırmızı kurt bulunmaz.midye sabahtan kefal gittigimde cıkartıp aksam takmak daha mantıklı.yarın gine kartal yada pendikte stoplucam. dün arkadaşım kefalı flotosunu cıkartıp lüfer tuttu. yarın bende öyle yapabılırm. kartaldaki balıkcı arkadaşlarla konuştuk yenı abilerle tanıştım dediig şu soğuk yaradı bölgede gecen hafta balık tutulmazken kefalde bitmişti. yağmurlu hava geldi.pazar günü 1kg istavirt götürdük 2 saate kıyıdan. bugun şanşızlık atıyordum dayının oltasıyla epey karıştı dedim ne şans dayı. sonra muhabbet etmeye başladık şamandralı capariye midye benzeri bişi takıyordu istavirt icin. 2 tane cıkardı ilk atışısında ben en az 20 kez salladım cektigim yosun oldu tanışamadık istavirtle. ..
Selam, geçenlerde gittim nasipe, hatta ilk rapalamı ordan aldım kırmızı kurt her zaman bulunur mu orda?
istavrit için yeme falan gerek yok. Yazık vereceğiniz paraya . Herkes tutuyor sen tutamıyorsan eğer ; takımın kalındır. İnce takımla akşamları avlanmalıısn . Makinayı sarma şeklin bile önemli. Çok yavaş yada çok hızlı olmamalı. İğnelerin büyük olmasın. Parlak olmayan siyah iğne , yeşil fuloş simli takım kullanmalısın. Kurşunun o bölge için 30-35 gr. olmalı.
kartal nasip balıkcılık nerede bu arada? takımları oradan alayım buradaki salih ustamın takımları cok kral. ama nasip cok söylenen bir balıkcı. cengiz abi bu arada ne yavas ne hızlı diyorsunda, yavas sarsan dıbe takılıyor. gerdirip bırakıyorum sonra hızlı sarıyorum. gerdir bırak sar taktigi. bekledimi takılıyor.
valla ben kandi çaparimi kendim yapıyorum olayıda çözdüm galiba özellikle çinekop,lüfer zamanı bile kimse birşey tutamazken 2 kg kadar eve götürecek balığımı tutuyorum. İyi bir çapari ile herzaman balığını tutarsınız.
istesem bende yaparım hazır varken uğraşılmıyor be abi aldıgım caparileri size resimlerini yollarım bakarsınız. el yapımı salih ustam kendısı bağlar.
Geçenseneye kadar boru kurdu satarlardı. ama kurtların iç boş çıkmaya başlayınca bu kaya kurtlarını getirmeye başladılar. Ama sanırım satıcısı biraz nazlı. Ondan bazan bulunamıyabiliyor.ben pazartesi çarşamba cuma uğrar bir çaylarını içerim rast gelirsek tanışırız.
o bölgede yeşil tüylü beyaz iğne ve özellikle ince takım iş yapar kurşun gramajının hafif olması önemlidir.o bölgede ben bildim bileli bu şekilde avlanırlar. senin kullandığın takım kalın takım olduğundan verim alamamış olabilirsin. istavrit yem olarak karides , kuzlanmış tavuk ve balıkla yakalayabilme şansına sahipsin. şimdiden rastgele
Ah işte Kabataş/Fındıklı taraflarında çalıştığım için hafta içi eve (Kartal) gelmem 19:30'u buluyor, bazen de geçiyor.. inşallah denk geliriz bir ara..
Uğraş bence çok keyiflidir takım yapmak.. ben de takımları kendim yaptığım için her renk, her boy, her çeşit takım yapar çantamda bulundururum.. mesela duruma göre kullanmak için 15-8, 20-10, 22-10, 24-10, 30-12 ölçülerde yeşil, simli, simsiz, tüylü ya da sadece rengarenk simden yaptığım değişik takımlarım var.. ben de şunu diyorum; eğer denizde balık varsa ben mutlaka yakalarım, çünkü her yolu denerim, ben yakalayamıyorsam genelde çevrede de kimse yakalayamıyordur zaten elbette bu iş kısmet işi ama kullanılan takımın önemini de kimse gözardı edemez.. bazen bir istavrit takımını yaparken 1 saat harcadığım olur ama takım da takım olur yani kesinlikle tavsiye ederim çok keyiflidir.. mesela vakit buldukça akşamları köstek bağla bol bol, daha sonra onları istediğin zaman bedene bağlayarak takımlar oluşturabilirsin.. kısa köstek, uzun köstek, 10'lu, 12'li, 15'li istediğin büyüklükte takım yaparsın.. piyasada satılan takımlar genellikle 10'ludur standart olarak, oysa ben en az 12'li yaparım, şansım daha fazla olsun diye
Bu arada Kartal sahilde 15-8 bir takımla 20-10 bir takıma göre daha iyi randıman alırsın, tabi bu durumda kullanacağın kurşun da 25 gr civarında olmalıdır.. o kadar ince bir takımı 50 gr kurşunla atmaya kalkarsan takımı ve kurşunu bir daha göremeyebilirsin reeling
peki istavirt takımı icin mağzeme olarak ne gerekir? yukardaki takımlar sence iş görürmü? yoksa idare den tipdenmi
Ben paylaştığın takımları göremiyorum şu anda işyerinden bağlandığım için bazı siteler bizde yasaklı, ondan olabilir.. İstavrit takımı için ben karışık renklerde sim makaralar kullanıyorum.. en son Kartal'da nasip balıkçılıktan aldığım 10 adet sim makaradan (takım olarak satılıyor kutuda) çaparilerimi yapıyorum.. simlerde yeşilinden turuncusuna her renk mevcut, bir gidip gömeni öneririm, ayrıca sarı beyaz ve yeşil hologramlı sim makaralar da var gurubun içinde, hologramın denizde dikkat çekmemesi neredeyse imkansız, özellikle gece avı için öneririm.. bunun dışında muhtelif boylarda makara misinalar ve beyaz tercihen 11 numara çapraz iğne.. başka bir şeye ihtiyacın olmaz.. düğüm yerlerini boyamak için kırmızı oje de alabilirsin.. takım yapmak balık tutmak gibi keyifli bir uğraştır.. hele takımı yaparken o takım ile ertesi gün tutacağın balıkları hayal etmek, oltayı yatırıp balığı beklemekle benzer bir heyecandır Rastgele..