İstanbul boğazında çeşitli sahteler ve kaşıklar deneyerek, çoğu zaman da bazı sahteleri kendim boyayarak avlanıyorum. Bu akşam tasarımı tamamen bana ait bir kaşık neden denemiyorum diye düşündüm ve aşağıdaki istavrite benzetmeye çalıştığım kaşığı hazırladım. İş yapar mı, çekerken aksiyonu nasıl olur tam olarak bilemiyorum ama şunu söylemeliyim ki çok eğlendim. Sizlerle de paylaşmak istedim. İşte gerçek bir istavrit ve benim istavrit kaşığım
Bence gayet başarılı bir benzetme olmuş, kesinlikle denemeye değer, elinize sağlık :clap2: Yalnız naçizane bir iki ufak önerim olacak, balığın sırt kısmına doğru olan yeri açık mavi değilde varsa elinizde biraz daha koyu simli yeşil ile boyasaydınız bence dahada benzer olurdu. Birde iğneye beyaz veya sarı kuş tüyü ile simler eklesek nasıl olur ?
İyide bu, fıldır fıldır dönecek. Kaşığına anlam ve önemi, bir balığa benzemesi değil, kaşık gibi davranması. Biz kaşıkları iyice cilalar, parlatır, hiç bir leke kalmamasını isteriz. Siz ise, elinzle kaşığı ciddi şekilde lekeliyor, bozuyorsunuz. Bence bu pek iş yapmaz bu haliyle. Bu eforu, yüzen yem imitasyonu yapan rapala gibi sahtelere uygulamanız iyi netice verecektir sanıyorum.