istavrit kösteği yapılışı(nacizane kendim yaptım)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında balikcigenc18 tarafından paylaşıldı.

1. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    selam balikavi.net forum üyeleri uzun zamandan sonra siteye giriş yaptım bi kaç paylaşımda da ben bulunayım dedim umarım siz değerli üstadlar beğenirsiniz bu genç kardeşinizin yaptıklarını :)

Malzemelerimizi sayalım: 12 numara beyaz/siyah iğne
    hazır köstek misinası 0.8mm
    hazır floş

sonuç olarak;

bu fotoda da pratik bi sistem yaptım çoğunuz biliyosunuzdur zaten çalşma masamın iki koluna vidali kanca bağladım ortasına kalın bir misina gerdirdim bu sayede bağladığım köstekleri oraya asıyorum düzgün duruyorlar ve floş boylarını istediğim gibi ayarlayabiliyorum..

bu sadece yaptığım kösteklerden biri çeşitli renklerde birüsü köstek hazırlıyorum çinekop çaparisi ve palamut çaparisi için yapmış olduğum kösteklerim mevcuttur hepsi de güzel balık alıyor insanın kendi yaptığı malzemeyle balık tutması kadar güzel bişey yok :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    güzel, eline saglik. tüy boyun biraz uzun. köstekleri gamlandirmadan çekmen kaydadeger.

3. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    teşekkürler 30/0.8 takım yaptım iri istavrit için tüyleri ondan biraz uzun tuttum kraça için kısa yapıyorum saygılar...

4. abt22

abt22 hüseyin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Lead Surfer 420cm
    Favori Makine:
    Silstar Vision 5000 7+1 bilyeli
    Eline sağlık Emrah güzel olmuşlar bu takımlarla olan avlarının raporlarınıda görmek isterim kolay gelsin

5. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Merhaba Emrah, işlik gayet başarılı ancak misina tercihin konusunda sana tavsiyem 0,30 bir beden için 0,08 köstek çok incedir. Bunun yerine 0,12, 0,14 fluorocarbon kullanırsan hem 0,08 den daha avcı olur hem de kösteklerin kolay kolay bedene sarmaz ve düğüm olmaz..

6. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    @abt22 teşekkürler üstad şuan rahatsızım balığa gidemiyorum gittiğimde kesinlkle raporlarım :)
    @emrefishing bulamadım o kalınlklarda köstek misinası bu şekil birazda mecburiyetten kullanıyorum ama bulursam yaparım tabiki teşekkürler :)