İstavrit kum gibi...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında erdem271 tarafından paylaşıldı.

1. erdem271

erdem271 Erdem

Merhaba arkadaşlar ,

İşyerinde 8 arkadaş Avcılar sahilinden bir tekne kiraladık . Meraklısına ; Liman içerisindeki olta malzemeleri satan dükkan , büyük balıkçı teknesini 5 saati 100 liradan kiralıyor .

Daha önceden giden arkadaşların tarifiyle Ambarlı dolum tesisi siloları yakınlarında bir dubaya tekneyi bağladık . Ne olduğunu anlayamadık ama denizin ortasında yanyana 3 ayrı noktada deniz fokur fokur kaynıyor , müthiş bir akıntı var , büyük bir akvaryum filitresinin akvaryumu allak bullak etmesi gibi acayip bir şey.. Asıl enteresan olan oranın müthiş balık yapması , istavrit , sardalya gümüş o akıntıda ne yapıyorlarsa resmen kum gibi kaynıyor .

Oltayı atıyorsunuz , 3 saniyede kurşun akıntıdan jet gibi gidiyor , o esnada balıklar oltaya doluşuyor .

Neyse efendim klasik çapariyle , kimi el oltası kimi kamış adam başı 2 kilo olacak kadar istavrit tuttuk . Bende yeni aldığım 1.35'lik pelikan pelistick bot kamışı ve derinlik sayaclı magda pro çıkrık makina vardı . Müthiş verim aldım oltamdan .

Bu arada ilkönce simli parlak yeşil çapari denedim . İnanın yarım saat hiç iş yapmadı , o esnada millet kova dolduruyordu , ne zaman ki o arkadaşlardan bir çapari aldım , koyu yeşil , simsiz , tüy şeklinde , ben de başladım şova .

Yılların kıyı balıkçısı olarak söyleyebilirim ki , tekneyle balığa çıkmak bambaşka duygu . Etrafta pek çok kişinin kayığı var ama ne hikmetse kimse yanına birilerini almak istemiyor , tek başlarına gidip geliyorlar . Bizim gibi garibanlara bir çağrım olacak , bir başlık altında toplanalım , yer mekan belli , hafta sonları adam başı 10 lira vererek tekne kiralayalım hem de tanışmış oluruz .

Çok resim çektik ama buraya resim yüklemek zahmetli , birkaç resim koyuyorum sadece .

Herkese rastgele...

http://img139.imageshack.us/img139/5236/dsc03293h.jpg
    http://img696.imageshack.us/img696/859/dsc03257r.jpg
    http://img51.imageshack.us/img51/3003/dsc03302m.jpg
    http://img16.imageshack.us/img16/425/dsc03301v.jpg
    http://img682.imageshack.us/img682/7715/dsc03319jq.jpg
    http://img709.imageshack.us/img709/7443/dsc03310j.jpg

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Tebrikler gayet güzel geçmiş.

Fotoları düzelteyim Size kolaylık olsun

3. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Tebrikler,
    balık tutma keyfini doyasıya yaşamışınız, allah hepimize nasip etsin.

Eğer birgün yine tekneye çıkacaksanız, hafta sonu hariç hemen hemen hergün buradayım, özelden mesaj atarsan çekmeköyde oturuyorum ama mutlaka gelirim, beni de listeye yazın,

4. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Erdem Bey tebrikler.Size bir tüyo,o bahsettiğiniz alan kaynar diye geçer balıkçılar arasında..Deniz'in altından gelen sıcak su borularından denize kaynar su verilir.Eylül ekim zamanı o kaynarın çevresindeki dubalar hayal bile edemeyeceğiniz kadar çinekop,sarıkanatın yuvalandığı bir bölgedir.Amatör balıkçılık sirkülerine uyduğunuz sürece bol bol balık avlayabileceğinizi müjdelemek isterim...Kaşık ve rapala yeterlidir.
    Saygılar ve tekrar tebrikler

5. LapinCash

LapinCash

Maşallah maşallah.

6. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Tebrikler güzel av olmuş :) balıklar parasını çıkartmamıştır belki ama verdiği haz ve heyecan paha biçilmez olmalı..

7. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Tebrikler baya güzel bi gün geçirmişsiniz. fakat birşey dikkatimi çekti. İstavritler su içinde ölmüş ve beklemiş keşke öyle yapmasaydınız. Balığın eti şişiyor ve lezzeti azalıyor.

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tebrikler, güzel bir istavrit avı olmuş, yaşadığınız mutluluk yüzünüzdende belli oluyor, :D ama sandal fiyatı çok geldi, enkötü avınızın böyle geçmesi dileği ile, iğneniz balıksız kalmasın....RASTGELE.... ;)

9. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Tebrikler

C.Tesi günü yeşilköyde arkdaşlarım 3 kilo kadar istavriti tekne ile tuttuklarını söylemişlerdi. Demek ki artık balık, kıyıdan açığa ve derinlere doğru soğuk suları tercih ediyor. Tebrikler güzel av maaşallah afiyet olsun.

10. erdem271

erdem271 Erdem

Teşekkür ederim Tarcan bey , çok uğraştım fotoları bir türlü resim şeklinde gösteremedim .

Uygar bey , verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim , gerçekten de merak ediyorduk o kaynayan suyu . Ama ilginç olan su sıcaklığı baya soğuktu , hiç de buhar çıkmıyordu , bu arada derinlik 4 metreydi toplamda .

Erhan bey , sandal değildi baya bi 10 metrelik filan balıkçı teknesiydi . O yüzden biraz pahalı , yani 15 kişi filan alırdı çok rahat..

11. oagun2001

oagun2001 Oğuz Agun

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    Camgöz -3-4 kg
    kovadaki suyun rengi pek iştah açıcı :))

12. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    süper av olmuş

13. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Tebrikler arkadaşlar..Daha iyilerine rastgele..:)

14. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Tebrikler. Denizde çapari ile avlanmak gibi zevkli şey yoktur sanırım kanaatimce. Ben senelerdir hep çapariyle avlanırım... Fakat 5 saat için 100 lira tekne kirası yüksek değilmi ?

15. erdem271

erdem271 Erdem

Açıkçası elimiz mahkum , Büyükçekmecede olsun Avcılarda olsun bu şekilde bir rayiç koymuş balıkçılar , bir kuruş aşşağıya inmiyorlar..

16. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Çok güzel bir av olmuş. Dursun dayıyla biraz daha pazarlık yapsaydınız Saati 15TL den çıkabilirdiniz. Gece kalsaydınız platformun oralarda çok güzel ispari karagöz avlıyabilirdiniz. Tabi istavritler yemin dibe inmesine izin verirse :D

17. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Bölgeye devamlı giden birisi olarak size bir tavsiye orada 9 tane tahta platform vardır.Tekneyle gittiğinizde platformlardan birine tekneyi bağlayıp canlı karides veya midye ile çok güzel ispari,lapin alırsınız.

Sabah erken saatlerde Levrek denemesi de yapılabilir.Ayrıca bu sene denemedim ama o bölgeden gecede eşkina çıkar.

18. LapinCash

LapinCash

Abi Lapin yenirmi acaba bende bolca tuttumda yenmez diye biliyorum ve hep geri salıyorum tutanlarında saldıklarını görüyorum.

19. halilekmen

halilekmen Halil ibrahim Ekmen

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME 60
    En İyi Avı:
    1 adet Belediye Vapuru (20-30 Ton) 1 adet Motoryat (2,5-3 Ton)
    2 sene kadar önce o bölgeye 3kişi sandalla açıldık ve çapari attık. Balık çekmekten yorulduk diyebilirim. Çok zevkli güzel bir avlak.

20. budabizden

budabizden Metehan GÖKDEMİR

Kaynar ( Termik santral )

Arkadaşlar;

Kaynar adı verilen bu bölgede kafanızı kaldırıp karaya tam karşınıza baktığınızda termik santral olduğunu göreceksiniz. Eğer santral tam işlemdeyse sıcak su , değil ise ılık yada normal ısıda su santralden uzanan ve deniz tabanında bulunan borular sayesinde deniz yüzeyine kadar ulaşır. Suyun tazyikli oluşundan dolayı sanki bir kaynarmışcasına su yüzeyi fokurdamaktadır.

Tavsiye : Her daim gümüş bulunabileceği için, levrek zamanı , kaynardan canlı gümüş yakalayarak levrek denemeleri çok başarılı geçebilir.

Küçük bir not : Şansınız yağver giderse ve zamanınız ve sabrınız varsa zoka veya klasik dip oltası ile KALKAN yakalayabilirsiniz. Dip çok derin olmamakla birlikte kumdur. Her yıl mutlaka yakalamışlığım var...