Öncelikle herkese iyi akşamlar.Bu konumda babamla beraber denediğimiz ve inanılmaz bir sonuç veren av tekniğini sizinle paylaşmak istiyorum. İlk önce istavriti alıp şekildeki yerini JİLETLE kesiyoruz(jiletle parça pincik olmuyo)orayı 5 parçaya ayıracak şekilde küçük küçük kesiyoruz.İğnenin ucuna takıp denizde YAVAŞ YAVAŞ GEZDİRİYORUZ.%99 zargana onu görüp hemen atlayacaktır.Atlamazsa aynen devam RASTGELE
Paylasim icin tesekkurler.Bu sistemde illaki istarvit olmasi gerekli degildir.aslinda en iyi yem atherina ve serce parmak boylarindaki canli gupesdir.Yanliz yem olmadigi veya yemlik balik kalmadimi elde ne tur beyaz yem varsa kullanilir!beyaz yem olarak kastim parlak gumus veya beyaz vucuda sahip baliklardir..Bunlar kisaca;gupes,atherina,kefal,aspari,melanur,karagöz,sargoz,istarvit,kolyoz,tepegöz,izmarit Bu tip baliklardan avlanacak zargana boyunda falcata veya nester yardimi ile atherinayi taklit edecek sekilde hafif genis baslayarak kesim bitimine dogru incelterek fleto cikarilir.Kuyruk kisim genelde kilciksiz oldugu icin yem cikarmasi daha kolaydir genelde anusten kuyruk bitimine kadar olan bölgeden secilir ama mecbur kalinca sirt ve karindan da isi bilenler fleto cikartir.Ben cogu zaman zargananin bir tanesini keserek yem olarak kullanirdim hem derisi hemde eti sikidir ve ne igneden kolay duser nede kolay deri yirtilir.Veya subye ve kalamarin en guzel ince ve uzun iki kolu ve vucuttan cikarilan ayni ebatlarda etmerde cok iyi is yapar.Isin asli bölge suru gecislerine ugrak bir avlak ise su yuzeyinde hareket eden hersey zarganayi ceker ama bölgede tek tuk balik varsa is zorlasir bunun icin en iyi yem canli yem ve samandira altindaki bedenin 2mt den az olmamasidir.Bir tuyo daha vereyim;eger avlakta suruyu cagirmak ve toplamak istiyorsaniz bir baska makine ve saglam bir misine ile Alba 2-3 no kasigi uzaga atip dibe indirip hizlica yuzeye cikartip yuzeyden ve cogu zaman ziplatarak cekerseniz bölgeye zarganalari cekersiniz.Zargana bu kasiga kolay yakalanmaz ve bazen sans eseri sagina soluna tilip yakalanabilir.Bu hareket ile zargananin bas dusmani lambukalarida uyarmis olursunuz su ustundeki ziplatma hareketleri lambukayi cok uzaktan cagirir zarganada bu yuzden hemen kiyilara yanasmaya baslar bu durumda suru toplanmis ve sansinizi arttirmis olursunuz bir diger yandan bu kasiga baska avcilarin atlamasida olagan ve sanstir.. saygilar
Benim kullandığım yöntemlerden birine bebzediği için bu başlık altında kısaca anlatmak istiyorum. Hauki'nin dediği gibi bunun için balık türü önemli değil.İstavrit olur,kupes olur v.s. ama bence de en iyi verim aterina ve en küçüğünden kupesdir. Benim uyguladığım yöntem ise; zargana yüzey balığı olduğu için yemi yukarıda bırakmaktan amaçla,ve abiki ürkütmemek kastıyla,ince (0.20,0.28) misinaya çapraz bir iğne bağlayıp(başka hiçbirşey yapmadan) iğnenin devamında yaklaşık 45-60 cm boşluk bırakıp bu noktaya bir kibrit çöpü bağlayarak zargana avcılığı yapmaktır.Yem olarak ise hehangi bir balığın dağılmayan bir parçasının kullanılması uygundur.Ama benim de katıdığım görüş eğer cevrede bir aterina sürüsü varsa bir tane yakalyıp emen canlı olarak tek iğneye takıp atmak hepsinden daha verimlidir.
bende ve birçok balıkçıda ynı fakat ilk zarganayı yakalayana kadar eğer yemim yoksa kurt midyenin kahve rengi kısmı kurt gibi takarak diğer balılardan kuyruk altı yem şıp şıp gibi yöntemleri dednerim ipek fazla kullanmam