İstavrit Misinası

Konu, 'Misinalar' kısmında Merttist tarafından paylaşıldı.

1. Merttist

Merttist mert

Tekstil iplikleri satan heryerde bulabilirsiniz. Yanılmıyorsam adı hayalet misina diye geçer,genelde gömlerk dikiminde kullanılır ince bir misinadır. Köstek yapımı için ideal bir misina ve inceliğine göre dayanıklı.Sarkıtma avında beden olarakta kullanılabilir. 4 tl fiyatı 2000 mt sarılı bobin

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    evet son derece de dayaniksizdir birkaç atimdan sonra çat der patlar :)

nerden mi biliyorum? her türlüsünü denedim. meslegim bu :)

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    :thumb: :thumb: :thumb:

Sadece almış olmak için alır, 1 kez bile sağlıklı kullanma şansınız olmaz. Ama 2000 m. misinanızın olduğuyla avunursunuz.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Trikoda kullanilir(di) bu. Overlookda 2ci igneye takilir, bir de siyahi olur. 2 tonla her renge uyum saglayip ekonomi saglar. Santral imalatlarda kasinti yaptigi için kullanilmiyor artik. Merdiven alti imalatta hala vardir herhalde. Ayiptir söylemesi 100kg kadar var hala elimde 10 sene öncesinden kalma.
    Bunu satinaldigin yerde örgü makinelerinde ara ipe kullandigimiz polyester 3 kat sarimli iplik vardir. 0.20 örgüye tekabül eder. O daha saglam olur. Onu da sardimdi spin makinaya. Su tutmasi yüzünden kus gözü ve kusma yapiyor.

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Roy bana bunların sağlamları lazım nasıl nerden temin edebiliriz?

6. Merttist

Merttist mert

Yanlız beden olarak değil köstek olarak kullanılınca çok verimli ben genelde öle yapıyorum

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Murat abi Çin'den alabilirsin, 5kglık bobinler satılıyor.

8. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    köstekde de pek bi işe yaramıyor. 1-2 balıktan sonra gam yapıyor.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Saglami olmaz bunun Murat abi. Zorlaninca kopup makineye zarar vermesin diye pek saglam imal edilmezler. Dügüm mukavemeti sifirdir. Yine de illa alayim dersen bayrampasa veya merterde tekstil levazimatcilarinda bulursun.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dikise kolay otursun diye gamlanacak sekilde yapilmistir. Yani 2 atis sonra ecik bücük olur.

11. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Ceyhun link verebilirmisin, benim aradığım 0,12-0,15-0,20 kalınlıklar
    Roy meslek demişsin bilgin vardır diye sordum:) bu tür misinaların sağlam olmadığını biliyorum bir tek bobin olarak sağlam denebilecek biryer var orda satıyorlar ama onuda koli bazında almak gerekiyor oda beni aşıyor şuan için, hani köstek olarak kullanabileceğim 0,12-0,15-0,20 kalınlıklarda güzel bir yer biliyormusun diye öğrenmek istemiştim. Şuan inanırmısın piyasada kimsenin kullanmadığı daha doğrusu hiç tercih etmediği bir misinayı kg olarak aldım kösteklerde kullanıyorum millet köstekler az karışıyor diye memnunlar inanırmısın:eek: Bu türden uygun köstek misinaları araştırmasındayım çile olarakda olur.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Iste dedigim yerde bulursun. Merterde çarsisi var. Bobin de satilir bu. Bir ara medical tekstil için bir ip almistim çok saglamdi ama kilosu 80euro falandi.
    Bu bobinde metrik seçenegin yok zaten. Tek metrik üretilir.

13. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Peki Roy, metrik demissin takribi olarak bunlarin kalinligi nedir acaba biliyormusun?

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    0.10-0.15 gibi olsa gerek Murat abi tam emin degilim. Mm olarak yazmaz zaten bobinin iç etiketinde.

15. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Tesekurler, bir ara gidip bakmak lazim ama isime yaramayacagi kesin o taraflara isim duserse bir bakarim.